Filmozercy.com | Forum
Gwiezdne wojny - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Gwiezdne wojny (/watek-gwiezdne-wojny)

RE: Gwiezdne wojny - Gieferg - 15-11-2014

(15-11-2014, 13:39)poral napisał(a):  Napisałeś jak człowiek z PiSu a trzeba być otwartym na różne możliwości.
Dlaczego miałbym być otwarty na coś, co uważam za kaleczenie filmu?
A temat do takich dyskusji jest tu: http://forum.filmozercy.com/watek-lektor-vs-dubbing

RE: Gwiezdne wojny - Użytkownik usunięty64562 - 15-11-2014

Post usunięty

Super. Cieszę się twoim szczęściem Smile

RE: Gwiezdne wojny - Jaszczomp89 - 15-11-2014

Ważne, że mamy wybór, a co kto lubi i jak ogląda to już jego sprawa Tongue

A ja sam posiadam starą trylogię na dvd i kupie blu tylko wtedy jak ukaże się jakieś porządne wydanie pod względem a/v.

RE: Gwiezdne wojny - bananek - 15-11-2014

(15-11-2014, 12:21)Regis napisał(a):  Co jest lepszym wyborem, ktoś z Was miał do czynienia z wydaniem całej Sagi?
Ja mam tylko DVD i myślę nad upgradem :-)
Jeżeli jesteś ortodoksem w kwestii Star Wars to daruj sobie obecne wydanie BD. Lucas wprowadził kolejną porcję modyfikacji, z najbardziej chyba kontrowersyjnym "NO....Noooooooooooo" w jednej scenie (do znalezienia na yt). Przełknąłem to i kupiłem wydanie z UK, głównie ze względu na to, że ma ono bezstratną oryginalną ścieżkę dźwiękową. I też ze względu na to, że zapewne na BD nie uświadczymy innych wersji filmów (wydań pewnie jeszcze kilka klepną).
Jeżeli chodzi o obraz to oryginalna trylogia wygląda naprawdę dobrze; najgorzej tak naprawdę wypadają te poprawki Lucasa, które w kilku miejscach strasznie rażą sztucznością. Z prequeli Revenge of the Sith wizualnie perełka, wcześniejsze dwie części odstają zdecydowanie in minus.
Dubbing w TAKICH filmach? Don't even get me started... Usuwanie praktycznie połowy gry aktorskiej z filmu czyli głosu i zastępowanie go jakimś marianem z reklamy tabletek przeciwbólowych. A że się ktoś namęczył przy jego nagrywaniu? Damn, autorzy Luz Marii albo Trudnych Spraw też się zapewne namęczyli, ale mam to w dupie, bo nie mam zamiaru otwierać się na takie możliwości.

RE: Gwiezdne wojny - Filmowy Radek - 15-11-2014

Disney zapowiedziało, że wprowadzi na rynek wersję Blu-ray oryginalnej trylogii bez durnowatych poprawek Lucasa. Big Grin A co do dubbingu w SW- mam wersję DVD. Gdybym miał czas do zmarnowania i robił ranking najgorszych dubbingów, Gwiezdne znalazłyby się na 1 miejscu.

RE: Gwiezdne wojny - Mierzwiak - 15-11-2014

(15-11-2014, 22:04)Filmowy Radek napisał(a):  Disney zapowiedziało, że wprowadzi na rynek wersję Blu-ray oryginalnej trylogii bez durnowatych poprawek Lucasa. Big Grin
Po pierwsze, Disney nic nie zapowiedział.
Po drugie, Disney nie ma praw do tych filmów.
Po trzecie... patrz wyżej Smile

Disney wypuści? Szkoda tylko, że Fox ma prawa do wszystkich sześciu filmów do 2020 roku, a do Epizodu IV bezterminowo.

RE: Gwiezdne wojny - matwiko - 16-11-2014

A jak z dodatkami w tym zbiorczym wydaniu. Warto dla nich nabyć box? Mam 4xDVD z dokumentem Empire of Dreams czy poza tym jest coś godnego uwagi?

RE: Gwiezdne wojny - meaner - 16-11-2014

Pytasz się o zbiorcze wydanie na blu? Jeśli tak, to według nakładki są takie dodatki:
BONUSOWE DYSKI 1 & 2 (w wersji oryginalnej)
- Nowe Archiwa Gwiezdnych Wojen
- 45 niewykorzystanych/rozszerzonych scen
- Wywiady z obsadą i ekipą filmową
- Rekwizyty, Makiety i Kostiumy
- Obrazy i rysunki koncepcyjne

BONUSOWY DYSK 3
Szczegółowe filmy dokumentalne i reportaże, w tym:
- Jak powstały Gwiezdne Wojny, 1977
- Imperium Kontratakuje: SPFX, 1980
- Klasyka powraca: Powrót Jedi, 1983
- Dewback: konstrukcja, 1997
- Gwiezdni wojownicy, 2007
- Technologia Gwiezdnych Wojen, 2007
- Rozmowa z mistrzami: Imperium Kontratakuje 30 lat później, 2010
- PLUS ponad 90 minut parodii Gwiezdnych Wojen!