![]() |
|
REKLAMACJE! - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy) +--- Wątek: REKLAMACJE! (/watek-reklamacje) |
RE: REKLAMACJE! - slavekg - 19-02-2025 Czyli jeszcze nie dostali przesyłki. A to że na 12.02. się urywa to nic nadzwyczajnego. Odprawa celna itd. trwa, cierpliwości. W razie czego możesz się skontaktować z Amazonem i im napisać, że paczkę wysłałeś. RE: REKLAMACJE! - kulcikriu - 20-02-2025 (19-02-2025, 13:20)Wiles napisał(a): Szczerze mówiąc od 12.02.2024 śledzenie przesyłki stanęło na Heathrow i dalej... czarna dziura. Nie mam pojęcia co się z nią dzieje. Wysłałem Pocztą Polską.Ja akurat teraz zwracalem do amazona hiszpanskiego - wyslalem 5 lutego i chociaz widzialem w sledzeniu na parcelsapp ze paczka 17 lutego byla w Madrycie, to zagadnalem.na czacie. Kazali mi przeslac mailem dowod wysylki (fv z poczty nie mialem) i zwrocili mi od razu na gift card. Nie wiem.czy Brytole maja podobnie, ale mozesz sprobowac napisac. RE: REKLAMACJE! - kulcikriu - 08-04-2025 Przejmując pałeczkę do Mierzwiaka, teraz ja muszę walczyć z amazonem amerykańskim - czy macie jakieś rady jak się z nimi skontaktować? Nie działa im czat, a telefonu nie da się zamówić (jedyna opcja to wykonać telefon na własny koszt, a to mi się nie uśmiecha). Ktoś wie może, na jaki mail pisać albo ma inną radę? RE: REKLAMACJE! - sebas - 08-04-2025 Przerabiałem to ostatnio. Czat i tak Ci nic nie da. Przekierują na mejla. Rozmowa przez mejla przypomina trochę rozmowę z botem. Akceptują tylko odesłanie wadliwego produktu. Żadnych negocjacji. W mejlu będzie formułka: We’re not able to assist you further until the return is received. Na tym w zasadzie koniec. Właśnie będę zwracał UHD, bo dostałem używany zamiast nówki. Zobaczę jak to wyjdzie... RE: REKLAMACJE! - kulcikriu - 09-04-2025 (08-04-2025, 18:20)sebas napisał(a): Przerabiałem to ostatnio. Czat i tak Ci nic nie da. Przekierują na mejla. Rozmowa przez mejla przypomina trochę rozmowę z botem. Akceptują tylko odesłanie wadliwego produktu. Żadnych negocjacji. W mejlu będzie formułka: Mi się akurat udało załatwić wszystko przez czat, kiedy zaczął działać - absurd jest z tym brakiem możliwości wysłania zastępnika, u mnie kazali mi odsyłać i zamówić ponownie (box jest droższy niż wcześniej, ale dopłacają mi całą różnicę - zwracają pełną kwotę na amazon gift card). RE: REKLAMACJE! - slavekg - 09-04-2025 Różnie to jest. Niektóre produkty (filmy) można wymienić, inne nie. Jakieś "algorytmy" chyba o tym decydują. Ostatnio na amerykańskim Amazonie kupowałem z pół roku temu i akurat problemu z wymianą nie miałem. A na brytyjskim też kilka razy mi się zdarzyło, że wymienić nie mogłem. RE: REKLAMACJE! - Mister Tadeo - 11-04-2025 Cena strachu (UHD), która ostatnio była w promocji na amazon UK, przyszła z popękanym pudełkiem (bez slipa i książeczki). Filmu już nie ma na stanie, więc wymiana nie była możliwa. Dostałem zwrot pieniędzy, a uszkodzony produkt mogę zatrzymać. RE: REKLAMACJE! - Mefisto - 11-04-2025 Dzięki za ostrzeżenie. Książeczka jest ta sama, co w wydaniu BD, więc chyba będzie kolejne combo. |