Filmozercy.com | Forum
Kirek - kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Kirek - kolekcja (/watek-kirek-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: Kirek - kolekcja - Kirek - 06-07-2022

Ale w mojej wypowiedzi nie ma stwierdzenia czy w ogóle uda mu się to skończyć Wink. Z drugiej strony zawsze staram się być optymistą więc może jednak.
W skrajnym przypadku dopuszczam nawet franczyzę ale tutaj już pod warunkiem, że wcześniej przeczytam i stwierdzę, że nie odstaje to drastycznie od książek napisanych przez GRRM.

RE: Kirek - kolekcja - Kirek - 04-08-2022

Kilka aktualizacji. Standardowo klik w fotkę przeniesie Was do filmoskopu / discogs / lubimy czytać.

1. Filmy
a) Wojciech Smarzowski (#32)

uzupełnienie kolekcji: [Obrazek: thumb-lg-20604551-wesele-wersja-kinowa-i...lu-ray.jpg]

Wychodzi na to, że o seamless branching to żaden polski wydawca nie słyszał. I o ile Galapagos w przypadku "Wołyń" wersję festiwalową wydał na oddzielnej płycie tak Kino Świat wrzucił ją jako dodatek na tą samą płytę co wersja kinowa i dzięki temu możemy ją sobie obejrzeć co najwyżej z dźwiękiem DD 2.0, bez polskich napisów (w filmie występują dialogi obcojęzyczne) i bitrate na poziomie 9970 kbps.
Na stronie filmożerców można przeczytać recenzję filmu.

b) Neill Blomkamp (#65)

rozszerzenie kolekcji: [Obrazek: thumb-e-19713168-1638265055-uhd.jpg]

Płyta pochodzi z wydania hiszpańskiego i ląduje w steelbooku z posiadanym wcześniej BD, które zostaje dla dodatków z PL.
Miałem też możliwość obejrzenia najnowszego filmu Neilla czyli "Demonic" (amazon - prime video) i raczej się cieszę, że nie ma on wydania z PL ponieważ ten film jest słabiutki. Oby kolejne były lepsze bo w przeciwnym wypadku trzeba będzie zrezygnować z tej kolekcji a pierwsze trzy tytuły przerzucić do zbiorczego worka z filmami SF.

c) Bo tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę (#208)

nowe tytuły do kolekcji: [Obrazek: thumb-lg-7339782-bez-znieczulenia.jpg] [Obrazek: thumb-lg-176672-atak-paniki-blu-ray.jpg]
W przypadku drugiego tytułu oprócz opisu w filmoskopie, można też zapoznać się z artykułem na stronie: Atak paniki - recenzja filmu i wydania Blu-ray [opakowanie Amaray]

2. Soundtracki:
a) David Cronenberg (#65)
b) Lars von Trier (#29)

[Obrazek: 71M4vUVtP2L._AC_UY218_.jpg] [Obrazek: 41LgNSFtYmL._AC_UY218_.jpg]

3. Książki i muzyka
Joy Division (#83)

[Obrazek: 9788395234941.jpg] [Obrazek: 71uAHE151+L._AC_UY218_.jpg]

RE: Kirek - kolekcja - pearlzfan - 04-08-2022

(04-08-2022, 14:11)Kirek napisał(a):  Miałem też możliwość obejrzenia najnowszego filmu Neilla czyli "Demonic" (amazon - prime video) i raczej się cieszę, że nie ma on wydania z PL ponieważ ten film jest słabiutki
Niestety, Niell zaczął z wysokiego C, żeby potem z każdym kolejnym filmem obniżać loty aż w końcu Demonic-iem przywalić w artystyczną glebę. I to mocno. Sam koncept Demonic świetny, ale wykonanie jest zadziwiająco słabe (co zaskakuje zwłaszcza po obejrzeniu bardzo udanych krótkometrażówek z Oats Studios). Chłop okazał się być "jednostrzałowcem" jak to określam. Zrobił jeden świetny film, który obrósł kultem i wyniósł go w kosmos, a następnie kolejne filmy sprawiły, że spłonął w atmosferze. Ten sam casus co Wachowscy/kie, A. Niccol, V. Natali, J. de Bont, Daniel Myrick & Eduardo Sanchez, M. Night Shyamalan i pewnie jeszcze kilku by się znalazło.

RE: Kirek - kolekcja - Mefisto - 04-08-2022

(04-08-2022, 15:22)pearlzfan napisał(a):  M. Night Shyamalan

Uuuu, herezja Smile

RE: Kirek - kolekcja - pearlzfan - 04-08-2022

No dobra, Split było dobre, mam nawet w kolekcji, ale to był tylko pośmiertny podryg Wink

RE: Kirek - kolekcja - Mefisto - 04-08-2022

Ale sobie grabisz Tongue Lecz nie rozwalajmy wątku.

RE: Kirek - kolekcja - Mierzwiak - 04-08-2022

(04-08-2022, 15:22)pearlzfan napisał(a):  Sam koncept Demonic
skrajnie kretyński, niedorzeczny, absurdalny etc.

Tak lepiej Smile

RE: Kirek - kolekcja - Kirek - 07-01-2025

Pora trochę odkurzyć i usunąć pajęczyny z tego tematu Wink
Po zmianie nastawienia do zakupów czyli dopuszczenia wydań bez PL prawie wszystkie zbiory są w gruntowym przemeblowaniu i raczej szybko to się nie zmieni ale patrząc na wykaz w pierwszym poście, znalazłem jeden do którego doszło kilka wydań a żaden wcześniejszy tytuł nie podlega aktualizacji czyli można o nim wspomnieć jako ten, którego aktualny stan jest na chwilę obecną docelowym.

Bo tu się urodziłem i tutaj pewnie umrę (#208)

nowe tytuł do kolekcji:
[Obrazek: thumb-lg-7341738-wszystko-na-sprzedaz.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-24026-front.jpg] [Obrazek: thumb-lg-162096-chaos.jpg] [Obrazek: thumb-lg-413-jack-strong.png] [Obrazek: thumb-lg-23130156-zabij-to-i-wyjedz-z-tego-miasta.jpg]

Oprócz opisów w filmoskopie (klik w okładkę), można też zapoznać się z artykułem na stronie dla wydania: „Wszystko na sprzedaż”

RE: Kirek - kolekcja - freddy - 07-01-2025

Wszystko na sprzedaż jest jeszcze oficjalnie dostępne??

RE: Kirek - kolekcja - Kirek - 07-01-2025

Nie mam pojęcia.
Filmoskop podpowiada, że do kolekcji dodałem je 5.10.2022 i od tamtej pory już tego tytułu nie sprawdzam.