Filmozercy.com | Forum
Pierdololo polityczne - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie)
+--- Wątek: Pierdololo polityczne (/watek-pierdololo-polityczne)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Pierdololo polityczne - Amer - 09-01-2019

Tylko nie portal Pikio! Teraz będą wyświetlały się w mobilnym Chrome ich clickbaitowe tytuły. W święta jest zawsze wzmożony ruch na drodze i więcej wypadków. Co na to Pikio? "Cała Polska w OCEANIE krwi!". Papież podczas święta Służby Zdrowia przypomniał, żeby modlić się za ludzi służącym chorym. Tytuł na Pikio (autentyk): "Cały świat w szoku, Kaczyński przerażony. Papież atakuje PiS!". Bo wyczytali z tych neutralnych słów, że to poparcie dla protestujących lekarzy.

Szanujcie siebie i innych, nie linkujcie śmieciowych portali. Chyba że było to na zasadzie żartu (wyjątkowo nieśmieszny ;p).

RE: Pierdololo polityczne - Mierzwiak - 09-01-2019

Jak wyżej. Jeśli Pikio oznajmia koniec świata to najpewniej gdzieś po prostu złamało się drzewo Smile

RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 09-01-2019

(09-01-2019, 13:02)Pablo0909 napisał(a):  Nfsfan83, daj spokój, bo żenada z tego wychodzi. Ponad 3 lata (nie)rządów sekty- ile aktów oskarżeń jest w sądach? Ilu sprawców tych "afer" poniosło karę? Gdzie efekty tych audytów, tak głośno ogłaszanych przez propagandę pisowską? Gdzie ci oskarżeni?? Słowotok, z którego nic nie wynika. Tylko nie pisz, że to wina tego czy innego sędziego. PiS ma w tej chwili takie narzędzia represji, że choćby mieli cień podejrzeń, są w stanie zniszczyć każdego. Oprócz swoich oczywiście Big Grin

Tutaj masz rację niestety pis robiony był miekkim chu..em i dlatego tacy są, jakby mieli jaja pokazali by też środkowy palec pejsatym oraz banderowocom a widzimy ile ich sprowadzają zamiast naszych ze wschodu.

Jedni robili laskę niemcom, inni wypinają się dla amerykańców. Póki od koryta nie odejdą te stare dziady, zapomnijmy o WOLNEJ POLSKIEJ POLSCE Sad

#Amer a sorry, dałem pierwszy lepszy z aferami po.

RE: Pierdololo polityczne - Bender - 09-01-2019

Aż dziw, że kupujesz amerykańskie filmy Big Grin

RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 10-01-2019

Wiesz, wiele rzeczy w tym m.in filmy, gry, muzyka made in usa są zajebiste Smile ja nie mówię o bojkocie produktów z usa ale o szanowaniu się jak Państwo.

RE: Pierdololo polityczne - Bender - 10-01-2019

Żeby być szanowanym trzeba wypracować ten szacunek, a nie o nim tylko gadać. Tym co Polska uskutecznia teraz na rynku międzynarodowym szacunku nie zdobędziemy (nawet na Węgrzech [i oby nie] Smile
A my zamiast wypracować namacalne wartości które inny by chcieli przytulić, tylko się pienimy i pie*dolimy o patriotyzmie, za czym nic kompletnie nie idzie poza pustą napinką na potrzeby elektoratu. Nie dziw, że wszyscy dookoła mają nas w dupie. Chyba naiwnie nie sądzisz, że Stany "szanują" kogokolwiek, bo są "fajni". Państwa się ze sobą układają bo maja w tym swoje interesy. I to jest naturalny i zdrowy proces, a że Tobie się to kojarzy wyłącznie z robieniem loda, no to już inna sprawa.

RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 10-01-2019

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/sikorski-o-robieniu-loda-i-stosunkach-polsko-amerykanskich/l7g1lt4 nie mi się kojarzy chyba Tobie Wink

RE: Pierdololo polityczne - Daras - 11-01-2019

Chyba znalazłem właściwe miejsce na wydobytą z kosza wypowiedź znanego reżysera. Wcześniej to miała być jedynie dygresja wzbogacająca odrębny wątek. Jednak pewien (zbanowany już) użytkownik, wbrew mojej sugestii, ciągnął dyskusję dalej. Po co? Pytanie retoryczne, oczywiście. W efekcie jedna z ostatnich wypowiedzi Andrzeja Wajdy została usunięta. Ale nie ma tego złego... Cool

Kilka myśli wybitnego reżysera z wywiadu, który mógł być tym ostatnim. Oczywiście przepisałem fragmenty z magazynu "Kino", gdyż w internecie nie znalazłem zapisu tamtej rozmowy.

Andrzej Wajda kończy 90 lat 

Tadeusz Lubelski: 
A teraz, powiada pan, mamy tyle nowych problemów – z zablokowaniem Trybunału Konstytucyjnego, z przejęciem przez nową władzę służby cywilnej i mediów – że kłopot z instytutem Pamięci Narodowej schodzi na dalszy plan? 

Andrzej Wajda: 
Trochę tak. Ktoś powie: no dobrze, w takim razie trzeba zrobić film o zawłaszczaniu mediów... Ale obecna sytuacja nie artystów potrzebuje, a zdrowego ruchu oporu, i na szczęście rodzi się taki. Żaden film w niczym nie pomoże: potrzebne jest bezpośrednie zajęcie stanowiska przez masowy sprzeciw polityczny. Jeśli coś mnie w związku z tym martwi, to to, że przy moich trudnościach z chodzeniem mam małe szanse na udział w manifestacjach, a to byłoby właściwe.

Więcej w wywiadzie rzeka: miesięcznik „Kino”, marzec 2016.

RE: Pierdololo polityczne - Nfsfan83 - 20-01-2019

polewam z trudeau zawsze pajac do czegoś się dowali Wink

RE: Pierdololo polityczne - Pablo0909 - 29-09-2019

Jak myślicie, jak i czym skończy się dla nas, Filmożerców, Brexit? Czy droższe, a tym samym mniej opłacalne będą zakupy w UK? Czy wydłużony czas oczekiwania na przesyłkę zniechęci do kupowania, czy może nie będzie to robić różnicy?