![]() |
|
Lupusowa Kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Lupusowa Kolekcja (/watek-lupusowa-kolekcja) |
RE: Lupusowa Kolekcja - Ash-9001 - 11-01-2025 No ja Furiosę też muszę kupić, żeby dopełnić kolekcję Mad Maxa, ale poczekam na jakąś promocję. Byłem dwa razy w kinie i jeszcze jestem upojony tymi seansami Co do Prey to u mnie było na odwrót. Za pierwszym razem pełen zachwyt, ale po kolejnych seansach trochę się ten zachwyt studzi. Niemniej i tak jest to dla mnie najfajniejszy Predator od czasu dwójki.Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect Blue, te trzy muszę mieć. I od jakiegoś czasu poluję na wydania 4K ale z Akirą to mam dylemat jak z Texas Chainsaw... narobili wersji i nie wiadomo, którą brać. misfit pomusz
RE: Lupusowa Kolekcja - fire_caves - 11-01-2025 (11-01-2025, 19:24)Ash-9001 napisał(a): Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect BlueNo to masz do nadrobienia sporo pozycji ze studia Ghibli na cito. "Nausicaä z Doliny Wiatru", "Ruchomy zamek Hauru" i "Spirited Away" bezdyskusyjnie
RE: Lupusowa Kolekcja - Ash-9001 - 11-01-2025 Od Disneya też. W pewnym momencie w ogóle przestałem oglądać filmy animowane i mam dużą lukę, tak gdzieś mniej więcej od od 2000 roku Ale ostatnio mnie wzięło na powtórzenie sobie kilku klasyków Disneya i chyba pociągnę temat dalej i uzupełnię braki, też te w anime.
RE: Lupusowa Kolekcja - Lupusartzzz - 11-01-2025 Ja mam 4 absolutnie ukochane Anime - Ghost in The Shell, AKIRA, Ninja Scroll i Vampire Hunter D: BloodLust. ![]() ![]() AKIRĘ mam tylko na BD ofkorz, jest to jakieś wydanie z okazji 25-lecia powstania? Długo już nie oglądałem, ale z tego co pamiętam to byłem zadowolony z tego wydanka. No, ale to tylko BD. Podobnosz 4 marca wychodzi jakieś nowe wydanie AKIRY 4K - https://tiny.pl/3-831y7g
RE: Lupusowa Kolekcja - sebas - 11-01-2025 Ciekawa aktualizacja, jak zwykle. (09-01-2025, 23:34)Lupusartzzz napisał(a): GHOST IN THE SHELL 2.0 -Ja zostałem przy niemieckim wydaniu z wersją pierwotną. The CGI dodatki kompletnie nie pasują, jak widzę, nie tylko mnie. Ale 4K od Włochów kusi...(11-01-2025, 19:24)Ash-9001 napisał(a): Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect Blue, te trzy muszę mieć (11-01-2025, 19:30)fire_caves napisał(a): No to masz do nadrobienia sporo pozycji ze studia Ghibli na cito. "Nausicaä z Doliny Wiatru", "Ruchomy zamek Hauru" i "Spirited Away" bezdyskusyjnie Oprócz Ghibli, ja bym dodał jeszcze "Jin-Roh". W sumie warto spojrzeć na coś od Makoto Shinkai, przykładowo "Your Name", chociażby ze względów patriotycznych , bo nasz rodak, artysta - Mateusz Urbanowicz, żyjący na stałe w Japonii miał spory wkład w tworzenie teł do tego (i nie tylko) anime wspomnianego reżysera.Z seriali to może zainteresować Cię "Serial Experiments Lain". RE: Lupusowa Kolekcja - Bender - 11-01-2025 Jestem zdecydowanym fanem Ghibli i poleciłbym wszystko (... no moze poza Cat Returns) Ale jeśli miałbym wybrać coś do dopełnienia powyższej rekomendacji, to zdecydowanie Princess Mononoke i Grave of The Fireflies, to z oczywistych. A z mniej oczywistych lekkie i pełne fantazji: Laputa - Castle in the Sky i Porco Rosso. RE: Lupusowa Kolekcja - fire_caves - 11-01-2025 A z seriali i serii filmów to moim odkryciem roku 2024 był Evangelion (tak, wiem, późno ciut). Nie jestem miłośnikiem anime, ale jak dla mnie to rewelacja. RE: Lupusowa Kolekcja - Lupusartzzz - 11-01-2025 Hah! też ostatnio coraz częściej spoglądam niewinnie w stronę Evangelion żeby wreszcie nadrobić.. Kiedyś obejrzałem tylko kilka odcinków serialu, a przecież są jeszcze filmy. RE: Lupusowa Kolekcja - djgromo - 12-01-2025 Z animacji ja bym polecił pakiet o nazwie Memories. Są tam 3 shorty w różnym stylu. Do tego Redline z 2009 żeby zobaczyć jak się powinno robić płynnie wyglądającą animację. Z takich bardziej na myślenie to mi podeszło anime o nazwie Girls' last tour. RE: Lupusowa Kolekcja - sebas - 12-01-2025 Chyba mamy stosowny temat na takie porady: anime Dodatkowo: seriale-anime anime-od-studio-ghibli |