Filmozercy.com | Forum
Troy / Troja (2004) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Troy / Troja (2004) (/watek-troy-troja-2004)

Strony: 1 2 3 4

RE: Troy / Troja (2004) - Gieferg - 09-10-2016

Robię sobie fanedit ale nie z soundtrackiem z kinówki, tylko z odrzuconą muzyką Yareda - ale na nic ci sie nie to nie przyda, bo będzie w stereo Tongue, a poza tym nie da się całkiem usunąć muzyki, która już tam normalnie była, więc to raczej prowizorka gdzie miejscami trochę słychać w tle muzykę Hornera, a miejscami załatana zrobioną na nowo z zebranych w necie dźwięków ścieżką dźwiękową.

No i nie mam pojęcia czy i kiedy to skończę.

EDIT: no i już wiem - nie skończe, bo gdzieś mi się stracił plik projektu z Womble'a Tongue Zachowały się tylko próbki:

Cytat:Reszta to dorobione extra sceny czy wycięte i dodane ponownie?

Nikt praktycznie nie kręci dodatkowych scen później. Żeby zrobić dir cut, sceny musza być nagrane podczas kręcenia filmu, no chyba, że chodzi o rzeczy całkowicie w CGI, czy drobiazgi, typu dogranie jakiegoś ujęcia (jak w Blade Runner, czy Return of Jedi) czy kwestii dialogowych (rozszerzony Alien 3 ma nowo po latach nagrane dialogi do scen rozszerzonych, z tym, że tylko na blu-ray, na DVD są oryginalne).

RE: Troy / Troja (2004) - Wolfman - 16-10-2016

To zrób fanedit z muzyką z kinowej wersji, bo inaczej będę do niej wracał. Co prawda kilku scen mi będzie brakować, ale trudno.

RE: Troy / Troja (2004) - Gieferg - 16-10-2016

Sam se zrób jak ci potrzebny. Ja nie widzę sensu.

RE: Troy / Troja (2004) - Wolfman - 16-10-2016

Gief, gdybym się na tym znał, jesteś ekspertem tutaj w przeróbkach filmów. Ja, Juby i jego czterech kolegów będziemy dozgonnie wdzięczni.

RE: Troy / Troja (2004) - Gieferg - 16-10-2016

Sorry, to zbyt czasochłonne zajęcie, żeby się w to bawić "bo komuś się przyda".

RE: Troy / Troja (2004) - Wolfman - 17-10-2016

Ile czasu na taki projekt?

RE: Troy / Troja (2004) - Gieferg - 17-10-2016

Trudno powiedzieć (bo nie udało się skończyć), ale kilka dni nad tym siedziałem, potem mi się znudziło, potem znów do tego wróciłem, a potem szlag trafił. Wcześniej wymieniałem piosenki w Transformers: ROTF na inne i zeszło z tym ze dwa-trzy dni, a to było stosunkowo proste w porównaniu z tym, co chciałem zrobić z Troją.

RE: Troy / Troja (2004) - Sokal - 21-10-2016

Dziś obejrzalem po raz pierwszy dir cuta i jak dla mnie bomba. Kinówki nie pamiętam, bo trochę lat minęło, ale w kinie trochę się nudzilem. Inna sprawa, że w tamtych czasach nastawialem się na akcje, nie story telling.

RE: Troy / Troja (2004) - Wolfman - 21-10-2016

No właśnie oglądałeś dawno temu. Ja kinową wielokrotnie i muzyka w dir cut jest nijaka.
Gief zrobimy crowdfunding na kinową wersję od Ciebie. Zgrzewka piwa zachęci do boju?

RE: Troy / Troja (2004) - Sokal - 21-10-2016

Mi się dziś muzyka w dir cut bardzo podobała. Po prostu nie mogę jej porównać, bo kinówki nie pamiętam.