![]() |
|
Park Jurajski - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Park Jurajski - seria (/watek-park-jurajski-seria) |
RE: Park Jurajski - seria - Gieferg - 16-06-2015 Jurassic World - najlepszy jak dotąd sequel Parku (choć do pierwszego filmu nawet się nie zbliża) i jedyny do którego zamierzam wracać. Ogląda się bez większych zgrzytów, nudy nie stwierdzono więc i na scenariuszowe głupoty można spokojnie przymknąć oko. CGI bez zarzutu. Najlepsza scena widowiskowe wykończenie jednej z postaci kobiecych - tego się nie spodziewałem. 7/10 i czekam na kolejne części, które, biorąc pod uwagę rekordowo dobre wyniki kasowe, są tylko kwestią czasu. PS. minus za nawiązania muzyczne do jedynki - wykorzystano dokładnie te motywy, które należało i byłoby fajnie, gdyby nie to jak niezgrabnie je wklejono do filmu. Główny motyw JP leci jak dzieciaki wchodzą do pokoju (WTF), a Journey to the Island niby w trakcie lotu helikopterem ale zaczyna się w trakcie dialogu i słychać go w tle po czym tylko przez chwilę podczas lądowania. Fail again. RE: Park Jurajski - seria - Kapitan_kusiak - 01-07-2015 A ja pozwolę sobie się nie zgodzić z jednym zdaniem przedmówcy. Film lepszy nawet od jedynki (zresztą cała seria nie stawiała jak do tej pory wysokiej poprzeczki :p ) - muzycznie, aktorsko. Akcji też jest chyba nieco więcej. Postacie tak nie wkurzają jak te z trylogii. A i jest okazja, żeby parę razy się uśmiechnąć. Zamierzam kupić na pewno. Jedynie zakończenie do porzygu przesłodzone. Ode mnie solidne 7/10 RE: Park Jurajski - seria - Mierzwiak - 02-07-2015 (01-07-2015, 21:57)Kapitan_kusiak napisał(a): Film lepszy nawet od jedynki (...) 7/10LOL Wyjdź i nie wracaj
RE: Park Jurajski - seria - Verrax - 02-07-2015 Również jestem świeżo po seansie, i cóż - film jest naprawdę dobry. Jednak, mimo tego że przeskoczył The Lost World i trójkę (ale powiedzmy sobie szczerze - szczególnie w odniesieniu do części trzeciej nie było to trudne do osiągnięcia), to do pobicia czy też stania na równi z jedynką dalej sporo mu brakuje. Aktorsko na plus, CGI na wysokim poziomie, fabuła całkiem znośna - pierdółki z nią związane są, owszem, ale mimo wszystko jako ogół wypada ona całkiem dobrze. Podobały mi się też nawiązania do pierwszej części i wykorzystanie w filmie (zniszczonego i zapomnianego) starego parku oraz jego jedynego słusznego władcy - T-Rexa - który dał nam naprawdę fajną końcową scenę. Zanim Jurassic World wszedł do kin spodziewałem się słabego żerowania na marce i sentymencie, a otrzymaliśmy porządny film który ze spokojem można włączyć do swojej kolekcji gdy już zawita na BD. Podłączam się pod ocenę kolegów wyżej - 7/10.
RE: Park Jurajski - seria - Gieferg - 09-06-2018 Jurassic World: Fallen Kingdom O ile poprzednia część mi się podobała i widziałem ją już chyba pięć razy tak tutaj...cóż, jakież to było złe... Beznadziejna fabuła upstrzona do bólu idiotycznymi zagrywkami co niektórych postaci (motyw z klatką, ała), lipny villain, w dodatku jakieś 2/3 filmu osadzono w jednej dennej wizualnie, ciemnej lokacji. Serio? To był najlepszy pomysł na kontynuację jaki byli w stanie wymyślić? Nie licząc w miarę strawnej sekwencji na wyspie nudziłem się chyba bardziej niż na nieszczęsnej Godzilli Edwardsa. Naprawdę ciężko mi będzie znaleźc jakikolwiek powód, by jeszcze do tego filmu wrócić. 3/10 RE: Park Jurajski - seria - kmildus - 09-06-2018 @Gieferg Zgodzę się, jednak czekam na kolejną część, bo zakończenie otwiera furtkę na fajne poprowadzenie akcji. RE: Park Jurajski - seria - Wolfman - 10-06-2018 (09-06-2018, 23:18)Gieferg napisał(a): Beznadziejna fabuła upstrzona do bólu idiotycznymi zagrywkamiJaka znowu fabuła? Nie pamiętam żadnej fabuły oprócz JP z 1993. Jak dinozaury? Efekty specjalne i dźwięk, przecież to się idzie na ten film tylko to oglądać. RE: Park Jurajski - seria - truvneeck - 10-06-2018 @up Do połowy film Bayony jedzie na jego reżyserskich umiejętnościach, zawiązywanie wątków, budowanie napięcia, ogrywanie przestrzeni - to się udaje. Od połowy wychodzą braki scenopisarskie Trevorova i kompletny brak sensownego pomysłu na rozwój serii, i przez te coraz większe scenariuszowe bzdurki film grzęźnie, mimo klimatu i starań reżysera. IMO generalny pomysł był niezły ale Trevorov zepsuł go swoimi zapędami, jak poprzednią część (beznadziejny szwarc-charakter, nielogiczności, zbędne wątki etc.). Według mnie lepszy, niż poprzednik ale w ogólnym rozrachunku - niewiele lepszy... 6/10. RE: Park Jurajski - seria - Wolfman - 10-06-2018 Jeśli to do mnie to pisałem , że fabuła mnie nie interesuje. Jest głupia i niedorobiona od prawie zawsze. W tych filmach powinni pokazać więcej dinozaurów i ich zachowania między sobą + ludzi na przystawkę. RE: Park Jurajski - seria - Gieferg - 11-06-2018 Jeśli nie ma dobrej fabuły musi być dobra akcja, ewentualnie humor, postacie, którym chce się kibicować, rewelacyjne efekty specjalne, cokolwiek. Tu nie ma nic (efekty są, ale standardowe). Nie wiem po co miałbym to kiedykolwiek znowu oglądać. Nad wyraz trafna video-recenzja: |