Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Park Jurajski - seria

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Park Jurajski - seria
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

16-06-2015, 10:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2015, 10:53 przez Gieferg.)
Jurassic World - najlepszy jak dotąd sequel Parku (choć do pierwszego filmu nawet się nie zbliża) i jedyny do którego zamierzam wracać. Ogląda się bez większych zgrzytów, nudy nie stwierdzono więc i na scenariuszowe głupoty można spokojnie przymknąć oko. CGI bez zarzutu. Najlepsza scena widowiskowe wykończenie jednej z postaci kobiecych - tego się nie spodziewałem.

7/10 i czekam na kolejne części, które, biorąc pod uwagę rekordowo dobre wyniki kasowe, są tylko kwestią czasu.

PS. minus za nawiązania muzyczne do jedynki - wykorzystano dokładnie te motywy, które należało i byłoby fajnie, gdyby nie to jak niezgrabnie je wklejono do filmu. Główny motyw JP leci jak dzieciaki wchodzą do pokoju (WTF), a Journey to the Island niby w trakcie lotu helikopterem ale zaczyna się w trakcie dialogu i słychać go w tle po czym tylko przez chwilę podczas lądowania. Fail again.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

01-07-2015, 21:57
A ja pozwolę sobie się nie zgodzić z jednym zdaniem przedmówcy.

Film lepszy nawet od jedynki (zresztą cała seria nie stawiała jak do tej pory wysokiej poprzeczki :p ) - muzycznie, aktorsko. Akcji też jest chyba nieco więcej. Postacie tak nie wkurzają jak te z trylogii. A i jest okazja, żeby parę razy się uśmiechnąć.

Zamierzam kupić na pewno. Jedynie zakończenie do porzygu przesłodzone.

Ode mnie solidne 7/10

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

02-07-2015, 06:47
(01-07-2015, 21:57)Kapitan_kusiak napisał(a):  Film lepszy nawet od jedynki (...) 7/10
LOL

Wyjdź i nie wracaj Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

02-07-2015, 10:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2015, 10:16 przez Verrax.)
Również jestem świeżo po seansie, i cóż - film jest naprawdę dobry. Jednak, mimo tego że przeskoczył The Lost World i trójkę (ale powiedzmy sobie szczerze - szczególnie w odniesieniu do części trzeciej nie było to trudne do osiągnięcia), to do pobicia czy też stania na równi z jedynką dalej sporo mu brakuje. Aktorsko na plus, CGI na wysokim poziomie, fabuła całkiem znośna - pierdółki z nią związane są, owszem, ale mimo wszystko jako ogół wypada ona całkiem dobrze. Podobały mi się też nawiązania do pierwszej części i wykorzystanie w filmie (zniszczonego i zapomnianego) starego parku oraz jego jedynego słusznego władcy - T-Rexa - który dał nam naprawdę fajną końcową scenę.

Zanim Jurassic World wszedł do kin spodziewałem się słabego żerowania na marce i sentymencie, a otrzymaliśmy porządny film który ze spokojem można włączyć do swojej kolekcji gdy już zawita na BD. Podłączam się pod ocenę kolegów wyżej - 7/10. Tongue

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

09-06-2018, 23:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-06-2022, 14:09 przez Gieferg.)
Jurassic World: Fallen Kingdom

O ile poprzednia część mi się podobała i widziałem ją już chyba pięć razy tak tutaj...cóż, jakież to było złe...

Beznadziejna fabuła upstrzona do bólu idiotycznymi zagrywkami co niektórych postaci (motyw z klatką, ała), lipny villain, w dodatku jakieś 2/3 filmu osadzono w jednej dennej wizualnie, ciemnej lokacji. Serio? To był najlepszy pomysł na kontynuację jaki byli w stanie wymyślić? Nie licząc w miarę strawnej sekwencji na wyspie nudziłem się chyba bardziej niż na nieszczęsnej Godzilli Edwardsa. Naprawdę ciężko mi będzie znaleźc jakikolwiek powód, by jeszcze do tego filmu wrócić.

3/10

Odpowiedz
Offline kmildus
Nowy użytkownik
Liczba postów: 1
Reputacja: 0

09-06-2018, 23:43
@Gieferg

Zgodzę się, jednak czekam na kolejną część, bo zakończenie otwiera furtkę na fajne poprowadzenie akcji.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-06-2018, 10:41
(09-06-2018, 23:18)Gieferg napisał(a):  Beznadziejna fabuła upstrzona do bólu idiotycznymi zagrywkami
Jaka znowu fabuła? Nie pamiętam żadnej fabuły oprócz JP z 1993. Jak dinozaury? Efekty specjalne i dźwięk, przecież to się idzie na ten film tylko to oglądać.

Odpowiedz
Offline truvneeck
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 12

10-06-2018, 11:36
@up

Do połowy film Bayony jedzie na jego reżyserskich umiejętnościach, zawiązywanie wątków, budowanie napięcia, ogrywanie przestrzeni - to się udaje. Od połowy wychodzą braki scenopisarskie Trevorova i kompletny brak sensownego pomysłu na rozwój serii, i przez te coraz większe scenariuszowe bzdurki film grzęźnie, mimo klimatu i starań reżysera. IMO generalny pomysł był niezły ale Trevorov zepsuł go swoimi zapędami, jak poprzednią część (beznadziejny szwarc-charakter, nielogiczności, zbędne wątki etc.). Według mnie lepszy, niż poprzednik ale w ogólnym rozrachunku - niewiele lepszy... 6/10.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-06-2018, 11:59
Jeśli to do mnie to pisałem , że fabuła mnie nie interesuje. Jest głupia i niedorobiona od prawie zawsze. W tych filmach powinni pokazać więcej dinozaurów i ich zachowania między sobą + ludzi na przystawkę.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

11-06-2018, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2018, 15:55 przez Gieferg.)
Jeśli nie ma dobrej fabuły musi być dobra akcja, ewentualnie humor, postacie, którym chce się kibicować, rewelacyjne efekty specjalne, cokolwiek. Tu nie ma nic (efekty są, ale standardowe). Nie wiem po co miałbym to kiedykolwiek znowu oglądać.

Nad wyraz trafna video-recenzja:

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku