![]() |
|
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: O stronie i forum (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-stronie-i-forum) +--- Wątek: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze (/watek-nowa-odslona-filmozercow-opinie-i-komentarze) |
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - misfit - 14-04-2024 (13-04-2024, 14:24)Daras napisał(a): Jak szukałem? Wszedłem do Filmoskopu. Następnie kliknąłem "wydania". Wpisałem tytuły bez odhaczeń. Gdybyś tak zrobił, bez problemu znalazłbyś np. Halkę. Ale tego nie zrobiłeś. Jeśli nadal upierasz się przy swoim zdaniu, nie pozostaje nic innego jak poprosić jakiegoś znajomego aby nagrał filmik całej procedury wyszukiwania Halki na filmoskopie i ją tutaj nam umieścił
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - prodarek - 14-04-2024 Życie może być prostsze... ![]()
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Daras - 14-04-2024 Misfit napisał: Gdybyś tak zrobił, bez problemu znalazłbyś np. Halkę. Ale tego nie zrobiłeś. Nie pamiętam szczegółów poszukiwań "Halki", ale przypomnę swoją wypowiedź dotyczącą "Bestii". Po wpisaniu tytułu nie znalazłem go. Zgoda, jest na kolejnej stronie, lecz jako druga pozycja od dołu. Dla takiego dziadygi jak ja, wyszukiwarka stanowi problem. Po wpisaniu jednowyrazowego tytułu oczekiwałbym go na pierwszej pozycji, ewentualnie w peletonie.
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - prodarek - 14-04-2024 Wszystko jest jak należy znowu filozofujesz .. utwórz zakładki i będziesz miał ustawione filtry jakie oczekujesz.BD i UHD https://filmozercy.com/filmoskop/editions?disc_formats%5B%5D=1&disc_formats%5B%5D=3&polish_versions%5B%5D=2&polish_versions%5B%5D=3&polish_versions%5B%5D=4&sortby=release_desc&release_date_from=&release_date_to=&search= tylko DVD https://filmozercy.com/filmoskop/editions?disc_formats%5B%5D=2&polish_versions%5B%5D=2&polish_versions%5B%5D=3&polish_versions%5B%5D=4&sortby=release_desc&release_date_from=&release_date_to=&search= Zapisz sobie powyższe linki jako zakładkę i gdy zajdzie potrzeba u ciebie wyszukania to otwórz go i wpisz po prostu tytuł a następnie szukaj. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - pearlzfan - 14-04-2024 (14-04-2024, 16:40)Daras napisał(a): Po wpisaniu jednowyrazowego tytułu oczekiwałbym go na pierwszej pozycji, ewentualnie w peletonie.Wyszukiwarka pewnie ma domyślne ustawione "wewnętrzne" (niewidoczne dla użytkownika końcowego) filtry szukania frazy na "szukaj w bazie wpisów zawierających frazę <halka>" a nie "szukaj w bazie wpisów zawierających tylko <halka>" i dlatego wyszukuje też inne wydania, które mają w tytule wyszukiwaną frazę. To, że nie pojawia się on na pierwszym miejscu pewnie jest związane z domyślnym ustawieniem sortowania, które widzę jest ustawione na "od najnowszej daty dodania", więc jak "Halka" została dodana w 2020 a wydanie "Halka i Rozalka" w 2024, to "Halka" pojawi się jako druga w kolejności. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Daras - 15-04-2024 Pearlzfan napisał: To, że nie pojawia się on na pierwszym miejscu pewnie jest związane z domyślnym ustawieniem sortowania, które widzę jest ustawione na "od najnowszej daty dodania"... Ano. Tego nie uwzględniłem. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Juby - 17-04-2024 (03-04-2024, 10:12)pred895 napisał(a): Czy tylko mnie wkurwia bezczelny Click Bajt na stronie filmożerców >> Każdy news związany z nowym wysrywem DC od Gunna musi być tagowany wizerunkiem Cavilla..."Inaczej w internetowej rzeczywistości funkcjonować zwyczajnie się nie da." - Mateusz ![]() Unikam strony głównej jak tylko się da, ale dziś z rozpędu wszedłem przez główną, a tam news: "Guy Ritchie znowu dowiózł. Na nowy film z Henrym Cavillem warto iść do kina!"... Tyle, że film nie ma w Polsce dystrybutora, więc nie wiem do którego kina warto się wybrać? xD Debilizm i poziom gimnazjalny tekstów* na tej stronie poraża. Tylko filmoskop i forum! *nie liczę NN Gieferga i tekstów Mister Tadeo - ich artykuły zawsze stoją na dobrym poziomie. Tym bardziej się dziwię, że dalej się w tym babrzecie i sygnujecie tę "stronę" swoimi imionami/ nazwiskiem. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - fire_caves - 03-10-2024 W ramach jakiegoś tam wsparcia strony Filmożerców, którą odwiedzam dość rzadko, dodałem ją sobie jakiś czas temu do whitelisty adblocka. Niestety reklamy są teraz w takiej formie, włączając uruchamiające się i skaczące po ekranie wideo, że tego adblocka ponownie włączyłem. Sorry, ale nie da się korzystać ze strony jak coś tam w tle zaczyna znienacka gadać. RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Juby - 03-10-2024 Jakiegoś tam wsparcia? Dla ściekożerców? : ) Przecież ta "strona" to reklamy u góry, reklamy z boku, reklamy z dołu, a ostatnio do nich (konkretnie do jakiejś bukmacherki) jeszcze lata czerwona kropka za kursorem i w co byś nie kliknął włącza ci się to gówno. Newsy to clickbaitowe nagłówki jak z Super Expressu i w większości to też reklamy - platform streamingowych (co na nich nowego, co oferują i za ile są). Jak dla mnie @Mateusz może odpiąć to forum i trzymać je osobno tak, jak KOMIKSpec. Wtedy nie byłoby już żadnego powodu, aby przechodzić przez ten żenujący bilbord, którego nazywamy "stroną", gdy chce się skorzystać z forum, lub z filmoskopu (a niestety, czasami z rozpędu wciąż mi się zdarza)
RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mierzwiak - 03-10-2024 Mateusz sięgnął ostatnio takiego dna, że można dostać migreny od tych jego wysrywów. Szkoda że nikt mu nigdy nie powiedział, że szanujący się portal z newsami powinien przekazywać obiektywne informacje, a nie być prywatnym blogiem w którym autor sprzedaje choćby i najgłupszą myśl jaka przyjdzie mu do głowy. O żenujących manipulacjach w nagłówkach i ciągłym traktowaniu czytelników jak półgłówków nie wspominając. Strona do wrzucenia do dołu i zasypania wapnem, zrobić takie bezwartościowe, śmierdzące gówno z niegdyś fajnego i jedynego w swoim rodzaju portalu to jednak trzeba mieć talent. Gratuluję! |