20-03-2024, 18:47
O... ominęły mnie kolejne wiekopomne wypociny? Farmazonów sprzed paru lat, bodaj z PurePC, nadal nie mogę wyprzeć z pamięci a tu proszę.. reboot!
Moje aukcje na OLX
|
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
|
|
20-03-2024, 18:47
O... ominęły mnie kolejne wiekopomne wypociny? Farmazonów sprzed paru lat, bodaj z PurePC, nadal nie mogę wyprzeć z pamięci a tu proszę.. reboot!
Moje aukcje na OLX
03-04-2024, 10:12
Czy tylko mnie wkurwia bezczelny Click Bajt na stronie filmożerców >> Każdy news związany z nowym wysrywem DC od Gunna musi być tagowany wizerunkiem Cavilla...
Unboxing >> YouTube
12-04-2024, 00:22
Może to niezbyt dobre miejsce, ale zapytam. Niby rozumiem, lecz nie do końca - rozbieżności pomiędzy Poral.eu a Filmoskopem / wydania. Gdy odhaczam w Filmoskopie opcję (filtry) PL to rzadko widzę dane tytuły u pana Porala, i odwrotnie. Coś robię nie tak? A może źródła informacji bywają (skrajnie) odmienne.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
12-04-2024, 05:35
U Porala są chyba tylko filmy z polskiej dystrybucji, a w Filmoskopie z całego świata.
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
U Porala też są wydania zagraniczne z pl wersją - niepogrubione tytuły. (12-04-2024, 00:22)Daras napisał(a): Gdy odhaczam w Filmoskopie opcję (filtry) PL to rzadko widzę dane tytuły u pana Porala, i odwrotnie. Jakieś konkretne przykłady, dla obu przypadków?
12-04-2024, 16:12
Przykładowo, u Porala nie znalazłem "Fotografa śmierci" (2020), a u nas ten tytuł widnieje. Nie zauważyłem też "Krzyżaków" (1960) od Francuzów. Pamiętam, że było tego więcej. W drugą stronę musiałbym poszperać, a teraz nie mam czasu. Może późnym wieczorem. Na marginesie - pamiętam aby napisać Ci o "Faraonie" (1965), którego kupiłem bodajże u Hiszpanów, a rzeczonego wydania również braku u Porala.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
No Poral ostatnimi czasy mniej przykłada się do swojej strony i np. brak: - całego boxu Hasa od DI Factory. - Skolimowskiego z UK od Second Run. - Szulkina z UK od Radiance. - Żuławskiego z UK od Eureki. - Przesłuchania z UK od Second Run. - Seksmisji z USA od Vinegar (na filmoskopie też brakuje). itd. Mnie bardziej interesuje co zobaczyłeś u niego, a czego nie ma na filmoskopie...
OK. Nie ma u nas np. "Rysia" (1981). Także nie znalazłem "Blizny" (1976). Oczywiście braków zauważałem więcej, ale musiałbym poświęcić sporo czasu aby wszystko ogarnąć. Nie moja robota. ![]() EDIT 1: Zwraca honor. Powyższe tytuły znalazłem. Chyba nie radzę sobie z filtrami. Jak dla mnie są zbyt mało intuicyjne. EDIT 2: Przykładowo "Popioły" (1965). Gdy odhaczę "dźwięk", to tytuł się nie pojawia. Ale np. "Panny z wilka" (1979) owszem. Nie kumam tego. Znajdź mi na Filmoskopie np. "Halkę" (1930). U Porala widzę (chyba. że tego nie wydano). A co z "Bestią" (1917)? Jak to odszukać na Filmoskopie?
13-04-2024, 07:06
Nie wiem, jak szukałeś, ale ja znalazłem wszystkie tytuły, o ktorych piszesz w niecałą minutę ![]() Klikasz w filmoskopie na wydania - wtedy dopiero wpisujesz tytuł. W przeciwienstwie do porala u nas są też wydania zagraniczne i dvd, więc jak oczekujesz, że szukany tytuł pojawi się solo to wpisuj nr ean jak masz. Przy tytulach typu Bestia z 1917 czy Blizna można w filtrze zaznaczyć kraj pochodzenia Polska i cyk. Jak napisalem - w niecałą minutę.
13-04-2024, 07:48
(13-04-2024, 00:53)Daras ⁷dateline="1712966022' napisał(a): Oczywiście braków zauważał⁸em więcej, ale musiałbym poświęcić sporo czasu aby wszystko ogarnąć. Nie moja robota.Wydaje mi się, że to użytkownicy forum dodają wydania do Filmoskopu. Jakby wszyscy tak podeszli do tematu to ch..a by w nim było. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |