![]() |
|
Namiastka kolekcji - Łukasz - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Namiastka kolekcji - Łukasz (/watek-namiastka-kolekcji-%C5%82ukasz) |
RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - Ethan - 01-10-2019 No to zadzwonilem do znajomego i okazuje sie ze transformers przyjechalo oddzielnie i mialo byc sprzedawane do konsol xbox x. Oczywiscie z cena zakupu ktora sprawiala, ze zerowa marza byla przy cenie 49zl. Gdy ktos decydowal sie na konsole z serii x mial dostac film w cenie 49zl. Nikt oczywiscie nie chcial, zatem wymyslono, ze jak klient bedzie chcial to moze kupic film razem z konsola. Od ceny konsoli miala byc odjeta cena 49zl i w to miejsce wrzucony film w cenie wiadomej. Ludzie podobno nawet wtedy nie chcieli, a dodatkowo sprzedaz iksow jest w sieci bardzo marginalna. W stosunku do pro 1:25. Okazalo sie tez, ze nie ma prawa zwrotu, bo wypial sie imperial lub sony. Znajomy sam nie wie. Natomiast sklepy zostaly z duzymi partiami i musialy sprzedawac za grosze, duzo ponizej ceny zakupu. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - Wolfman - 01-10-2019 Trochę chaotycznie napisałeś. wątpię też by znajomy doskonale znał wyniki sprzedaży xbox, bo tego to i w sieci nie ma. Na dodatek nie podałeś rodzaju modelu i nie za wiele z tego wynika. Sprzedaż w Usa https://www.spidersweb.pl/2019/02/sprzedaz-konsol-styczen-2019.html Prym wiedzie Switch, nic dziwnego Nintendo omija szerokim łukiem gry multiplatformowe i idzie w swoje w zaparte. Można by to przenieść do tematu o grach. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - malin1976 - 01-10-2019 Człowieku skąd te nowości ci po głowie chodzą ? Wrzucają dowolną grę od sony np jakiś starty Uncharted i sprzedają ją w cenie golasa ., Xbox dodaje npo cyfrową grę byle jaką . Bundle packi z nowymi grami to inna bajka . PS4 z Bloodborne były swego czasu w biedrach i to po latach od premiery gry . Sony daje takie dodatki w cenie konsoli bo niektóre gry są od ich a nie od zewnętrznych deweloperów . Xbox36 0też kupowałem z cyfrowymi dodatkami jakiejś forzy za normalną cenę golasa . Sony dodawało swegoczssu dokonsoli film blu ray Black Hawk Down . Pełno tego walało się na pchlim targu na forum psx extreme i też zdajesię był napis że nie do odsprzedaży . RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - microbendix - 01-10-2019 Od paru miesięcy mam nową półkę na filmy. Jeszcze jej tutaj nie prezentowałem, postaram się wrzucić zdjęcie jeszcze dzisiaj. Marvele, Śródziemie i Harry Potter jest na osobnej półce. Reszta jest alfabetycznie, mi jest tak najłatwiej coś odnaleźć, a kolekcja nie jest na tyle pokaźna żeby sortować to inaczej. Co do kupowania w promocji, czy to źle, że większość pozycji kupiłem w promocji, w dobrej cenie? Są to filmy, które i tak były na mojej liście życzeń. Inne doszły przy okazji. Nie wszystko kupuję w promocjach. Za kilka tytułów się wstydzę, ale nie będę tego nikomu rozdawał, jak już kupiłen to niech jest. Co do tytułu "namiastka", wg mnie gdy prezentowałem w pierwszym poście swoją kolekcję była ona niewielkich rozmiarów, względem Waszych. Nadal jestem tego samego zdania, że jest to namiastka. Patrzę na te filmy i często sobie mówię, że nie ma co oglądać, bo jest tego za mało. Jak tak dyskutujecie o tym wydaniu UHD dodanym do konsoli to przypomina mi się gdy kilka lat temu kupowałem kontroler dj'ski. Wszystkie oferty danego modelu kosztowały 750zł +/- 20zł. Jedna oferta była za 799zł - "special edition" kolor biały, słuchawki i transport gratis. Skusiłem się na białą wersję. Gdy rozpakowałem przesyłkę i zobaczyłem paragon to wiecie... Pozostał niesmak. Kontroler 699zł, słuchawki 99zł, transport 1 zł. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - Wolfman - 01-10-2019 (01-10-2019, 12:56)malin1976 napisał(a): Człowieku skąd te nowości ci po głowie chodzą ? Wrzucają dowolną grę od sony np jakiś starty Uncharted i sprzedają ją w cenie golasa ., Xbox dodaje npo cyfrową grę byle jaką .Jak nie piszesz człowieku o oficjalnych pakietach z grami, tylko jakimiś custom ze sklepu to nie mamy o czym tu gadać. Co sobie sklepik doda gratis , bo i tak im nie schodzi już , bo stare, to mnie nie interesuje. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - malin1976 - 01-10-2019 Ja pyerdole przecież piszę że w biedrach były bundle z bloodborne . Sam mam karton od ps4 z uncharted 4 i cena była jak za golasa bo na święta rzucili czy jakoś tak . Normalne że z grafifa czy jakimś paździeżem typu battlefield czy call of duty nie dadzą ci jak zagolasa ale i tak taniej z konsolą wyjdzie często . Najważniejsze że to są rzeczy nie do odsprzedaży a otym idzie wątek a te twoje podrzędne sklepy jak o nich piszesz sprzedają to osobno i zarabiają na januszach . RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - djgromo - 01-10-2019 ![]() Jakby co to o tym pisałem. To jest autentyk, widziałem w ich sklepie na własne oczy. Gra była podobno tak słaba, że nie mieli jak się pozbyć nakładu ze sklepów. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - Wolfman - 01-10-2019 (01-10-2019, 13:50)malin1976 napisał(a): Ja pyerdole przecież piszę że w biedrach były bundle z bloodborneWiem o czym była dyskusja, pytanie jest czy sam wiesz o czym piszesz. Bo jeden w tym wielki burdel. Coś gdzieś, ktoś i jakaś biedra coś, kiedyś i jak. Wątek idzie o kolekcji, a żeście mu burdel zrobili o konsolach i grach nie do sprzedaży oddzielnej, sprzedawanych oddzielnie to inna sprawa. Nie jest to żadna nowa praktyka. W zasadzie od PS2/Xbox classic/Gamecube jest to praktykowane. Bo już w tym okresie były gry z drukowanymi okładkami z tą informacją. Wtedy to nie rzucało się w oczy? Dziwne, bo Sony za czasów Ps2 od groma tych bundli sprzedawało z tego rodzaju grami. (01-10-2019, 13:58)djgromo napisał(a): Jakby co to o tym pisałem. To jest autentyk, widziałem w ich sklepie na własne oczy. Gra była podobno tak słaba, że nie mieli jak się pozbyć nakładu ze sklepów.Wierzę, jak napisałem te praktyki są do dziś. Gears 5 xbox one X limitkę kupisz w cenie normalnego xbox one x bez gry. Dziś złożyłem preorder i odbieram RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - sebas - 02-10-2019 (01-10-2019, 00:24)microbendix napisał(a): No ja tylko pytam - jako taki przeciętny "Kowalski".A ja tylko odpowiadam. Luzik. (01-10-2019, 00:24)microbendix napisał(a): Dzięki za wyjaśnienie.Nie ma sprawy. RE: Namiastka kolekcji - Łukasz - microbendix - 17-11-2019 Kolejna aktualizacja z filmami. ![]() Wszystko z MM. Piraci z Karaibów w całości skompletowani. Z Firmowej Gwiazdki nie będę się tłumaczył, bo filmu nie widziałem, a uwzględniając rabat film wyszedł za free. Wrzucam wreszcie zdjęcie nowej półki. ![]() I po kolei... Tutaj jest MCU, Bond (sam nie wiem czemu), Śródziemie i świat magii. ![]() Tu już lecimy alfabetycznie, jest to za mało filmów, żeby układać gatunkami czy kolorami czy pies wie jak... ![]() A tutaj załapało się jeszcze GTA V, jedyna gra, która zmieściła mi się na półkę. Początkowo zamawiałem z odstępem na pudełko bluray + 2-3 cm na włożenie palucha i wysunięcie pudełka. Gdy dotarło do mnie, że mogę sobie na półkę wyłożyć swoją kolekcję gier (pudełka DVD) - wystarczy zwiększyć wysokość każdego poziomu o 1cm - to na zmiany było za późno, bo mebel był już do odbioru.
|