Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Namiastka kolekcji - Łukasz

Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Opcje tematu
Namiastka kolekcji - Łukasz
Offline microbendix
Nowy użytkownik
Liczba postów: 27
Reputacja: 1

30-09-2019, 21:33
Lecimy z kolejną aktualizacją kolekcji.

[Obrazek: Dog6wWB.jpg]

Większość z MM 20-30zł/szt.

Kilka ciekawostek:
- King Kong - dotychczas miałem (i mam nadal) wydanie VCD.
- Black Hawk Down - tylko napisy polskie, od razu pytanie do wszystkich czemu nie ma lektora? Brak lektora mi nie przeszkadza, generalnie odkąd zbieram bluraye oglądam filmy z napisami. Pytam, bo ciekawi mnie dlaczego Media Markt sprzedaje takie wydania? To samo tyczy się Egzorcyzmów Emily Rose - też jest to z MM i tylko napisy pl.
- Transformers UHD - kupiony, bo był za śmieszne pieniądze w MM, nie mam nawet odtwarzacza 4K.
- Kolekcja Transformers 1-4 - okazja na olx za 80zł, można powiedzieć, że nowe kupiłem jak już miałem 2 i 3. Za te same pieniądze kupiłbym osobno 1 i 4 więc dobry deal. 2 i 3 mogę sprzedać jak ktoś chce to PW, zapraszam.

[Obrazek: jD0EBSG.jpg]
[Obrazek: iTJqWu5.jpg]

Nie wiedziałem, że Atmos dają na zwykłe bluraye. Jakie zwykłe bluraye są wydawane z Atmosem?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

30-09-2019, 22:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2019, 23:47 przez sebas.)
(30-09-2019, 21:33)microbendix napisał(a):  Black Hawk Down - tylko napisy polskie, od razu pytanie do wszystkich czemu nie ma lektora? Brak lektora mi nie przeszkadza, generalnie odkąd zbieram bluraye oglądam filmy z napisami. Pytam, bo ciekawi mnie dlaczego Media Markt sprzedaje takie wydania? To samo tyczy się Egzorcyzmów Emily Rose - też jest to z MM i tylko napisy pl.
A dlaczego miałby tego nie robić? Jest wersja PL. Z tego co wiem, to nie ma wymogu obecności na płycie jednocześnie lektora i napisów. Za czasów "wczesnego" DVD, na płytach  tylko polskie napisy były dostępne. Druga sprawa to fakt, że MM jest sprzedawcą i nie ma żadnego wpływu na zawartość płyty dostarczanej od dystrybutora.
Innego wydania Black Hawk Down na BD z wersją PL, do czasu ukazania się wersji UHD, nie było.

Empik sprzedaje od jakiegoś czasu filmy na BD bez polskiej wersji językowej (co wyraźnie zaznacza). Są to chyba wydania z UK...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline microbendix
Nowy użytkownik
Liczba postów: 27
Reputacja: 1

01-10-2019, 00:24
(30-09-2019, 22:02)sebas napisał(a):  A dlaczego miałby tego nie robić? Jest wersja PL. Z tego co wiem, to nie ma wymogu obecności na płycie jednocześnie lektora i napisów. Za czasów "wczesnego" DVD, na płytach  tylko polskie napisy były dostępne. Druga sprawa to fakt, że MM jest sprzedawcą i nie ma żadnego wpływu na zawartość płyty dostarczanej od dystrybutora.
Innego wydania Black Hawk Down na BD z wersją PL, do czasu ukazania się wersji UHD, nie było.

Empik sprzedaje od jakiegoś czasu filmy na BD bez polskiej wersji językowej (co wyraźnie zaznacza). Są to chyba wydania z UK...

No ja tylko pytam - jako taki przeciętny "Kowalski". Zawsze myślałem, że polskie wydanie to pl audio i pl napisy. Nie pamiętam wczesnego DVD. Tyle co pamiętam to zawsze jak mieliśmy jakiś film to był do wyboru lektor lub napisy. Dzięki za wyjaśnienie.

Ponawiam pytanie odnośnie obecności ścieżki Dolby Atmos na zwykłych blurayach - jakie to filmy, ile tego wydano?

Odpowiedz
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

01-10-2019, 00:47
(30-09-2019, 21:33)microbendix napisał(a):  - Transformers UHD - kupiony, bo był za śmieszne pieniądze w MM, nie mam nawet odtwarzacza 4K.
To teraz ciekawostka z mojej strony: Dlaczego za śmieszne pieniądze? Jest to egzemplarz promocyjny dodawany do Xboxa One X i oczywiście nie na sprzedaż. MM woli jednak zrobić cebula deal Wink

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

01-10-2019, 06:39
Co do Atmosa to z tych co mi się rzuciło w oczy to pamiętam, że istnieje edycja Grawitacji z Atmosem, Johnny Mnemonic z Niemiec też ma Atmosa. Prawdopodobnie jakieś nowsze filmy akcji, ale to by trzeba sprawdzać okładki.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

01-10-2019, 07:25
(01-10-2019, 00:47)Plicha napisał(a):  To teraz ciekawostka z mojej strony: Dlaczego za śmieszne pieniądze? Jest to egzemplarz promocyjny dodawany do Xboxa One X i oczywiście nie na sprzedaż. MM woli jednak zrobić cebula deal Wink

Dokładnie to był egzemplarz dodawany do konsoli, natomiast raczej nie jest to cebula deal, bo taki towar ma cenę zakupu. dam znać w weekend jaką, bo wtedy będę się widział z kumplem z MM, ale coś pomiędzy 50 a 100zł

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

01-10-2019, 07:44
(01-10-2019, 00:47)Plicha napisał(a):  To teraz ciekawostka z mojej strony: Dlaczego za śmieszne pieniądze? Jest to egzemplarz promocyjny dodawany do Xboxa One X i oczywiście nie na sprzedaż. MM woli jednak zrobić cebula deal
Swego czasu całkiem niedawno MM sprzedawał film Transformers UHD za 29 zł. Być może to były egzemplarze, które wcześniej były dodawane do konsoli, tego nie wiem.
Faktem jest jednak, że było (przynajmniej w MM w moim mieście) kilka podobnych promocji cenowych na ten film - wcześniej sprzedawali za 49 zł.

Odpowiedz
Offline Plicha
Użytkownik
Liczba postów: 122
Reputacja: 3

01-10-2019, 09:19
(01-10-2019, 07:25)Ethan napisał(a):  Dokładnie to był egzemplarz dodawany do konsoli, natomiast raczej nie jest to cebula deal, bo taki towar ma cenę zakupu. dam znać w weekend jaką, bo wtedy będę się widział z kumplem z MM, ale coś pomiędzy 50 a 100zł
Ten egzemplarz nie jest na sprzedaż, ma nawet specjalne oznaczenie z tyłu pudełka. Więc dlaczego MM sprzedaje go osobno? Taka sama sytuacja jak perfumerie online sprzedaja taniej testery, które oficjalnie tez nie są na sprzedaż Smile Normalne wersje MM też posiada i sprzedaję je w "normalnej" cenie. Lepiej zapytaj kolege jak to sie dzieje, że maja nadwyżkę tych filmów z Xboxa ;P

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

01-10-2019, 09:42
(01-10-2019, 00:47)Plicha napisał(a):  Jest to egzemplarz promocyjny dodawany do Xboxa One X i oczywiście nie na sprzedaż. MM woli jednak zrobić cebula deal
Czy jesteś pewien, że konsola po odjęciu filmu miała niższą cenę? Czyli zwykłej standardowej?
Druga sprawa jeśli była cena większa, to mogło to spowodować obniżką sprzedaży danego modelu. Ludzie nie chcą wciskania jakiegoś filmu. To przede wszystkim sprzęt do grania.

@microbendix
Kupujesz sterty filmów ,a tytuł namiastka? C`mon

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

01-10-2019, 09:54
Komentowałem to już na poprzedniej stronie. Tytuł tego wątku to nieporozumienie.

A sama kolekcja - nie dość, że ułożona alfabetycznie (chyba najgorszy możliwy sposób), to jeszcze wygląda na "kupuję wszystko jak leci, bo w promocji". Rolleyes

Ode mnie kciuk w dół.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku