![]() |
|
Blue/Black - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Blue/Black (/watek-blue-black) |
RE: Blue/Black - Juby - 03-06-2021 (03-06-2021, 13:12)Diocletian napisał(a): 4-6 widziałem w kinie w latach osiemdziesiątych i nikt mi tych wspomnień nie zabierze Możesz się domyślić jaka była moja reakcja, kiedy pierwszy raz widziałem nową wersje Powrót Jedi i w końcowej scenie zamiast starego Anakina wsadzili tego chłystka Pierwszy raz (i wiele kolejnych) widziałem starą trylogię w Special Edition z 1997 roku i Anakin był ten sam, co w pierwotnej wersji, a z nową muzyką Johna Williamsa zakończenie z 1997 jest najlepszym, jakiego doczekała się saga. RE: Blue/Black - Gieferg - 03-06-2021 Cytat:To podrzuć linka do jakiegoś sklepu, może być nawet w Czadzie, który ma te odrestaurowane skany z kinowych taśm w postaci projektów 4K77 i 4K83, ewentualnie "despecialized editions", wydane na płytach UHD. Jeśli nie da się czegoś kupić, to nie mam oporów, żeby sięgać po "alternatywne źródła dystrybucji" zamiast kupować dziadostwo i tym samym wspierać działania wytwórni, z którymi się nie zgadzam Ewentualnie mogę kupić wydanie na którym opiera się jakaś sensowna przeróbka (jak w przypadku Terminatora 2, gdzie na chwilę obecną żadne oficjalne wydanie nie nadaje się do użytku), żeby być w porządku wobec twórców. Gdy w końcu wydadzą te Star Warsy jak należy, wtedy kupię. Proste. RE: Blue/Black - Diocletian - 03-06-2021 Gief, odpowiem Ci tak : dla mnie obecne wydanie UHD Star Wars 4-6 to jedyna sensowna przeróbka dostępna w legitnej dystrybucji. Piszę to z zaciśniętymi zębami, mając w pamięci pierwsze seanse tych filmów w kinie Saturn, pod koniec lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku Oczywiście jak wypuszczą to kiedyś jak należy, to stare wydania wylecą przez okno! Peace. RE: Blue/Black - Juby - 03-06-2021 (03-06-2021, 15:37)Diocletian napisał(a): 1-3 nie kupiłem, bo uważam, że są to jeszcze większe gnioty, niż gnioty Disneya. Minęło ci już tych 200 tytułów? Robisz wrzutę całości? RE: Blue/Black - Diocletian - 03-06-2021 Juby, nie traktuj tego wszystkiego co napisałem o 1-3 śmiertelnie poważnie. Oczywiście są tam i pozytywy, choćby kapelutki Padme, ale... Inaczej, jest masa filmów które lubię, ale nie mam absolutnie ciśnienia żeby je kupować. Z jakiegoś powodu mogę mieć pięć wersji jednego tytułu, a drugiego, nawet takiego który lubię i widziałem wiele razy, nie chcę za darmo. 1-3 nie chcę, a 7-9 tak. Najważniejszą zasadą przy tym moim zbieractwie filmów, zasadą której trzymam się jak tylko mogę, jest to żeby tych filmów mieć jak najmniej 200 już pewnie przekroczyłem, ale nie wszystko mam w Filmoskopie. Frunie do mnie trochę fantów z Amazona i Zavvi, plus filmy od Krzysztofa z forum i jak dolecą to wkleję całość. RE: Blue/Black - Juby - 03-06-2021 Spoko, mam bardzo podobne podejście (jak dojdę do 200 wydań to chyba zacznę uważać że mam problem ). Są filmy, którym na filmwebie wystawiłem 9/10 i nawet jak były w bardzo atrakcyjnej cenie odpuściłem zakup, z tych czy innych powodów.
RE: Blue/Black - Diocletian - 07-06-2021 .Zestaw od Krzych2k. Wszystko dotarło w idealnym stanie. PL tylko na UHD Wonder Woman. Lucy to steelbook z Holandii, pierwotnie zawierał płyty BD + DVD, wymienione na UHD + BD z wydania angielskiego. Steel Requiem for a dream piękny, na żywo wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciu. RE: Blue/Black - Krzych2k - 07-06-2021 Niech dobrze służą
RE: Blue/Black - Diocletian - 11-06-2021 Amazon UK. PL tylko w Ready or Not. Reszta ma angielskie napisy, także ten ![]()
RE: Blue/Black - Diocletian - 13-06-2021 No dobra, jest już ponad 200 wydań na Filmoskopie, to wklejam całość. Filmy na płytach BD kupuje jakieś 4 czy 5 lat, UHD jeszcze krócej, więc nie ma tego nie wiadomo ile, ale taki jest plan. Mieć tych filmów jak najmniej. Mam jakieś kryteria zakupowe i się ich w miarę możliwości trzymam, choć są one raczej mało jasne nawet dla mnie, ![]() Nie kupuje żadnych figurek, płyt z muzyką filmową mam kilka, kilka książek. Skupiam się tylko na filmach. Najpierw zdjęcie całej ściany z gratami. Na kolejnych będzie widać więcej szczegółów. Jak widać, w większości jest to popularne kino rozrtwkowe, co nie znaczy, że tylko takie filmy oglądam. Lubię różnorakie kino, ale kupuje tylko (no prawie tylko) kolorowe rozwałki i ganiatyki ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze ostatnie DVD jakie mi zostały. Cała resztę, jakieś 150 sztuk oddałem dla kumpla razem z odtwarzaczem
|