![]() |
|
Terminator - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Terminator - seria (/watek-terminator-seria) |
RE: Terminator - seria - Gieferg - 10-06-2021 Takie pytania to jakaś totalna porażka, jaki jest w ogóle sens je zadawać? ![]() Cytat: Mowa o takim wznowieniu: Dokładnie. Pocięty T2 był w dwupacku. U mnie na półce wciąż stoi pierwsze wydanie Imperiala (jedyny oryginał VHS jaki kiedykolwiek miałem). Cytat:Knapik przy T2 nie byłby nawet moim drugim wyborem, Zakładam, że w takim razie Gudowski QDVD? Ciekawe jakie tłumaczenie (i lektora, choć coś tam słychać, że niby ma być dubbing) zaoferuje nowy dystrybutor. RE: Terminator - seria - Juby - 10-06-2021 Podobno mają być i dubbing i lektor. To w sumie powinno być standardem przy filmach aktorskich, do których dystrybutor robi dubbing, a póki co spotkałem się z takimi wydaniami tylko przy Batmanie i Robinie 2DVD i przy Lidze Sprawiedliwości z 2017 (+ wkrótce SnyderCut - tylko na Blu). (10-06-2021, 13:47)Gieferg napisał(a): Zakładam, że w takim razie Gudowski QDVD? Dokładnie. A potem pewnie Knapik z SDI. RE: Terminator - seria - Jedi-Matser - 10-06-2021 (10-06-2021, 14:37)Juby napisał(a): Podobno mają być i dubbing i lektor. To w sumie powinno być standardem przy filmach aktorskich, do których dystrybutor robi dubbing, a póki co spotkałem się z takimi wydaniami tylko przy Batmanie i Robinie 2DVD i przy Lidze Sprawiedliwości z 2017 (+ wkrótce SnyderCut - tylko na Blu).Lektor + dubbing był też przy okazji Godzilla II: Król Potworów na UHD i na Blu Ray RE: Terminator - seria - Juby - 10-06-2021 O, tego nie wiedziałem. Jest już zapowiedź wydania 2DVD. 29,99 zł na DVDmax. Druga płyta ze śląskim lektorem! ![]() ![]() Ciekawe czy twórca tych atrakcyjnych coverów wiedział, że w czcionce Terminator Real NFI, którą zapewne pobrał z dafont, można odwrócić "A" tak żeby w tytule stało poprawnie, czyt. chowało się pod lewym szczytem literki "T".
RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 10-06-2021 Logo Technicolor na okładce DVD to piękny żart
RE: Terminator - seria - Juby - 10-06-2021 Czy ktoś w ogóle kojarzy jakiś film wydany w Polsce więcej razy niż T2? Pomijając już kasety (kojarzę 4 wydania VHS) drugi Terminator zostanie wydany na DVD po raz dziewiąty (!! a nawet dziesiąty jeśli liczyć jeden pakiet trzech filmów Arnolda, chyba że w tekturce były podstawowe wydania QDVD) + drugi raz na Blu-ray i pierwszy na UHD. W sumie można go było kupić w Polsce 16-17 razy na przestrzeni 29 lat. RE: Terminator - seria - Gieferg - 10-06-2021 Ale tak naprawdę były tylko dwa wydania DVD o różnej zawartości jesli chodzi o sam film (wszystkie znane mi gazetówki zawierały to co QDVD, najwyżej minus jakiś DTS czy tam skompresowane do DVD5, pakiet filmów Arnolda też) i jedno wydanie Blu-ray na którym było praktycznie to samo co na drugim DVD. RE: Terminator - seria - GOLUMN - 11-06-2021 Zastanawiam się cały czas czy nie anulować zamówienia.Brak HDR w wwydaniu 4K trochę słabo. RE: Terminator - seria - Jedi-Matser - 11-06-2021 Dlatego ja zrezygnowałem i wziąłem zwykłego Blu Raya. Niech nie wydają UHD jak tak to ma wyglądać, tylko Blu Ray i DVD, oczywiście w nowych remasterach i będzie super. RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 11-06-2021 No, remastery 4K na DVD - super sprawa
|