![]() |
|
Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy) +---- Wątek: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie (/watek-alfred-hitchcock-dziela-wszystkie) |
RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - misfit - 10-09-2024 (10-09-2024, 09:22)prodarek napisał(a): 1:38:07/08 co tu się narobiło Nie, po prostu ujęcie z efektami optycznymi (płynne przejście pomiędzy tym, a następnym ujęciem). RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - prodarek - 10-09-2024 Chyba tak właśnie jest bo przy dokładnym sprawdzeniu tylko Scottie traci ostrość ... a tak poza tym uważam że trochę zbyt ciemny ten remaster i za bardzo pokolorowany ![]() Box niebieski(uk) i zielony(uk) mam już cały zaliczony teraz w końcu udało się kupić czerwony z uk, czerwony ma błyszczący box w porównaniu do matowego wykończenia które mamy w niebieskim i zielonym. Ogólnie rzecz ujmując te boxy to złoto dawno nie kupiłem tak dużej serii filmów które połykał bym jeden po drugim w tak dobrych pieniądzach. RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - kulcikriu - 24-09-2024 Orientuje sie ktos czy kolekcjonerka North by Northwest z Francji ma taką samą zawartość jak brytyjska? RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - Mefisto - 18-10-2024 (25-07-2024, 07:34)Mierzwiak napisał(a): Cóż, najwyraźniej cuda się zdarzają i ludzie piszą, że To Catch a Thief w 4K DV dostało upgrade na itunes - jest ziarno i nowa, bliższa poprzedniemu wydaniu BD kolorystyka. Bill Hunt (heh) też informuje, że na UHD trafi nowa rekonstrukcja, choć oparta na poprzednim skanie. recka jest - niby pozytywna, ale te screeny nie do końca mnie przekonują RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - misfit - 13-11-2024 Porównanko North by Northwest UHD vs BD. Do komprechy można by się gdzieniegdzie przyczepić (chroma), ale i tak koniecznie trzeba będzie zrobić upgrade. Kod: Disc Size: 98,159,929,712 bytesRE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - HAL 9000 - 13-11-2024 Duża poprawa, zakup obowiązkowy - można powiedzieć, że Hitchcock ma szczęście do UHD
RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - Mefisto - 20-11-2024 No i bardzo ładny ten Catch a Thief - kolory przepiękne, widoczki dużo zyskują, jest trochę słabszych ujęć, ale sporo z nich leży u źródła, nie u kodowania. Generalnie trudno się na dłuższą metę przyczepić. Solidny update. RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - misfit - 23-01-2025 (17-01-2025, 21:26)Ash-9001 napisał(a):(17-01-2025, 18:25)misfit napisał(a): A tymczasem w weekend planuję seans North by Northwest, czyli kolejne VistaVision i mam nadzieję, że tym razem na nic nie będę musiał narzekaćCiekawe co powiesz na to falowanie obrazu w niektórych scenach. Nie widziałem wcześniej wydania blu-ray to nie wiem czy tam było to tak samo widoczne, ale na płycie UHD mnie to lekko wkurzało. Poza tym jest bardzo ładnie Falowanie/pływanie obrazu zwróciło moją uwagę w scenie od 1:46:21, jeśli wcześniej gdzieś było to raczej przegapiłem ![]() Nie wiem po jaką cholerę niemal całkowicie odziarnili obraz w całej tej pięciominutowej scenie na UHD, co tylko sprawiło, że powyższa przypadłość jest jeszcze bardziej zauważalna niż na starym BD. Generalnie jednak świetny obraz - szczegółowość obrazu, kolorki, HDR, ziarno w ruchu też ogólnie zdecydowanie na plus w stosunku do starego BD. Może zdjęcia nie są tak zachwcające jak np. w "Poszukiwaczach", ale z technicznego punktu widzenia jest tutaj znaaacznie mniej rzeczy do których mógłbym się przyczepić. Z całego serca polecam wykonać upgrade z BD do UHD. RE: Alfred Hitchcock - dzieła wszystkie - Mefisto - 28-02-2025 (23-01-2025, 21:55)misfit napisał(a): Falowanie/pływanie obrazu zwróciło moją uwagę w scenie od 1:46:21, jeśli wcześniej gdzieś było to raczej przegapiłem Nie, tylko tam. Wygląda to tak jakby lampy im tam na planie mocno przygrzały i kamera to złapała, a poprawki obrazu tylko to uwypukliły. Ale poza tym zgoda - piękny obraz i fantastyczny atmosik. |