Filmozercy.com | Forum
Terminator - seria - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Terminator - seria (/watek-terminator-seria)

RE: Terminator - seria - pred895 - 21-10-2021

(21-10-2021, 13:02)fire_caves napisał(a):  Co? Dwunastopłytowe wydanie Terminatora 2?

Może przymierzają się aby w końcu przebić moją edycję Big Grin
[Obrazek: ME4G7WS_o.jpg]

RE: Terminator - seria - Kirek - 02-12-2021

Na dvdmax.pl pojawiły się w sprzedaży dwa nowe wydania od Studio N z "Terminator 2: Dzień sądu". Są to zapowiadane wydania rocznicowe, w opakowaniach steelbook i zawierające film na nośnikach UHD, BD 3D, BD 2D i DVD z różnym AR a w przypadku jedno z wydań na jednej z płyt podany jest czas 153 minuty sugerujący wersję rozszerzoną (o ile w tych opisach nie ma błędów). Pełna specyfikacja dostępna na poniższych fotkach.
UWAGA: Według informacji w sklepie na płycie Ultra HD ma być dostępny HDR, natomiast na okładce takiej informacji nie znalazłem więc to kolejna zagadka.

[Obrazek: thumb-300x300-68649-front.jpg] [Obrazek: attachment.php?aid=1446]
[Obrazek: thumb-300x300-94528-front.jpg] [Obrazek: attachment.php?aid=1445]
(klik w okładkę = filmoskop)

RE: Terminator - seria - slavekg - 02-12-2021

Lektor śląski - 5.1, a dubbing - 2.0. Co za kraj...

RE: Terminator - seria - fire_caves - 02-12-2021

Fajnie, fajnie. Ale... ja nie potrzebuję ani lektora śląskiego, ani nawet dwóch lektorów, ani wersji rozszerzonej, o DVD nawet nie wspominając. Ja potrzebuję porządne, jednopłytowe wydanie UHD z HDR. Czy jestem osamotniony w tym pragnieniu? Naprawdę nie ma na to rynku w Polsce?

RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 02-12-2021

Ciekawe kto tam kasę pierze. Komedia.

RE: Terminator - seria - Juby - 02-12-2021

Ten dystrybutor zamierza jeszcze coś wydać, czy będzie tak tłukł kolejne wydania jednego filmu??*

Dołączam do użytkownika @fire-caves. Nie wiem dla kogo planują te wydania, bo nawet taki fan T2 jak ja, nie pojmuje na cholerę mi film dodatkowo w open-matte, Szołajski przy wersji rozszerzonej (której nigdy nie czytał!), Knapik i jakieś śląskie lektory? Z tego co widzę w żadnym z tych steelów nie ma płyty, na której by mi zależało -> UHD z HDR, poprawnym kadrowaniem(!) i do wyboru polska ścieżka dźwiękowa, ale nie śląska, ani dubbing! Także czekam na kolejne wydanie od Studia N w przyszłym roku, może do sześciu razy sztuka i w końcu wydadzą to jak należy.

*wydaje mi się, że nie, bo obstawiam że nikt nie kupi tych steeli za trzy stówy i zamkną biznes sprzedaży filmów na płytach.

RE: Terminator - seria - Mateusz - 02-12-2021

Pełne informacje o specyfikacji i wygląd steelbooków.

Napakowane płytami polskie steelbooki 4K UHD „Terminator 2: Dzień sądu”. Będzie HDR, 3D i dubbing

(02-12-2021, 10:00)Mateusz napisał(a):  Pełne informacje o specyfikacji i wygląd steelbooków.
Mateuszu - czy to są informacje potwierdzone przez Ciebie/Was ze Studiem N czy pochodzą z dvdmax? Głownie ten HDR mnie ciekawi.

RE: Terminator - seria - Mateusz - 02-12-2021

Tak, są to informacje potwierdzone u dystrybutora.

(02-12-2021, 10:26)Mateusz napisał(a):  Tak, są to informacje potwierdzone u dystrybutora.
Dzięki za świetną robotę.