![]() |
|
Terminator - seria - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Terminator - seria (/watek-terminator-seria) |
RE: Terminator - seria - Gieferg - 02-12-2021 Ci geniusze nie wiedzą, że, na jednej płycie Blu-ray mozna spokojnie wrzucić więcej ścieżek audio? ![]() To jest jakaś komedia co tu się odwala, a sześciopłytowe steelbooki to jest jedna wielka pomyłka. No i ciekawe co to za Knapik. RE: Terminator - seria - Kirek - 02-12-2021 Na podstawie tych informacji w zestawie z ręką jest kilka ciekawych rzeczy: - film na płycie UHD z HDR i AR 2.40:1 i lektorem śląskim jako ciekawostka - film na płycie BD z open matte (tylko dlaczego w 25000 fps?) - płyta BD z wersją reżyserską i dodatkami (też trochę dziwny wybór, że dodatki dorzucili do płyty z dłuższą wersją filmu, chociaż jest również BD z wersją kinową). No i przypuszczalnie sceny wydłużające film będą się odróżniać od reszty bo jakoś wątpię aby sami to ogarnęli. Mateusz czy dodatki będą miały PL? - płyta BD z film w wersji 3D - steelbook który na zdjęciu wygląda normalnie a nie jak tekturka na czarną blachę i to dodatkowo z polskim tytułem tylko podejrzanie cienki jak na opakowanie mające zmieścić 6 płytmoim zdaniem nie taki zły ten zestaw dla fanów filmu. Zbędne wydają się dwie płyty: - BD z filmem (płyta nr 2) będąca kopią tego co znajduje się na płycie UHD - DVD które też jest kopią tego co jest na płycie BD (płyta nr 3) Terminator - seria - vandel - 02-12-2021 Ciekawe czy mi wymienią 4k sdr na taki z hdr? ![]() Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka RE: Terminator - seria - fire_caves - 02-12-2021 (02-12-2021, 11:06)Kirek napisał(a): podejrzanie cienki jak na opakowanie mające zmieścić 6 płytRaz, że to tylko wizualizacja. A dwa - owszem, wygląda jak zwykły steelbook. Ale jest tam akurat tyle miejsca, żeby zmieścić tam takie lipne skrzydełko na 2 płyty.
RE: Terminator - seria - Gieferg - 02-12-2021 Cytat:- film na płycie BD z open matte (tylko dlaczego w 25000 fps?) Pewnie jakaś telewizyjna wersja. Ten film nigdy nie był na płytach wydany w 1.78:1 o ile mi wiadomo. No i czy mamy tak naprawdę pewnośc, że to open matte, a nie przycięty po bokach 2.35:1? Odstawiają z tym wydaniem taką szopkę, że nic mnie nie zdziwi. RE: Terminator - seria - slavekg - 02-12-2021 Nie będzie wydania Blu-ray? Na takie bym się pokusił, ze względu na dubbing. Nie mam zamiaru placić 3 stów za "woskowy" transfer 4K, nawet z HDR. RE: Terminator - seria - Mateusz - 02-12-2021 (02-12-2021, 11:06)Kirek napisał(a): Mateusz czy dodatki będą miały PL? Tak, mają być z napisami. Aha, co do HDR, to oczywiście będzie HDR10. RE: Terminator - seria - Nfsfan83 - 02-12-2021 Widzieliście będzie Szołajski!!! to jest moja ulubiona wersja, Canal+ i potem Polsat go puszczali!!! Zajebiście!!! Czyli można dać kultowego lektora jak się chce? Można ![]() Zastanawia mnie tylko to: Płyta numer 4 Nośnik: DVD Czas: 131 min. Obraz: 720x576 Framerate: 25.000 fps Aspect Ratio: 16x9 1.78:1 Audio: angielski DD 5.1; lektor Szołajski DD 2.0; lektor Knapik DD 2.0 Napisy: polskie Płyta: DVD9 Open matte? czy pan scan? 2.35:1 vs 4:3 ruskie vs custom open matte
RE: Terminator - seria - Gieferg - 02-12-2021 Rozwalają mnie te custom open matte ze sztucznie uzupełnionymi rogami
RE: Terminator - seria - Nfsfan83 - 02-12-2021 no lipa to wygląda ale taki open matte normalny to było by coś , szczególnie, że T1 też lata w 1.77 (czy 1.85 na nośnikach) |