![]() |
|
Koronawirus - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Koronawirus (/watek-koronawirus) |
RE: Koronawirus - Wolfman - 26-04-2020 (25-04-2020, 17:17)pearlzfan napisał(a): Nie wiem skąd te dane o "pruciu się na potęgę", ale są przestarzałe. Tak o 60 lat.Zapewne głupoty piszą w sieci, że Afryka ma duży przyrost naturalny. Ok. Edukacja pewnie jest uczą w szkołach, że trzeba zarobić na łódź i płynąć do EU po socjal. RE: Koronawirus - pearlzfan - 26-04-2020 W sieci to różne pierdololo można znaleźć - jakieś konkrety? Fakty? Dane pokazują, że dzietność systematycznie w Afryce spada i 2 regiony z 4 mają jeszcze powyżej 4 narodzin na kobietę (pozostałe 2 mają w okolicy 2.5), a wszystkie zaczynały z poziomu 7-6 na kobietę (w latach 60tych, kiedy zaczęto prowadzić takie statystyki). Ładny interaktywny wykresik RE: Koronawirus - Wolfman - 26-04-2020 Tak, a gdzie migrują? Spradź sobie Eu, co tam się dzieje. Swoje własne podwórko. Afryka wg różnych artykułów jest "młodym krajem" pod względem dzieci. Więc nie rób z tego jakiegoś dramatu. Skąd czerpiesz dane? Z serca Afryki wykresik? RE: Koronawirus - Pablo0909 - 27-04-2020 (26-04-2020, 22:43)Wolfman napisał(a): Tak, a gdzie migrują? Spradź sobie Eu, co tam się dzieje. Swoje własne podwórko. Afryka wg różnych artykułów jest "młodym krajem" pod względem dzieci. Więc nie rób z tego jakiegoś dramatu. Skąd czerpiesz dane? Z serca Afryki wykresik? A wg. nauki, Afryka, to kontynent. Nie ma takiego kraju jak Afryka A pearlzfan ma trochę racji, bo kiedyś, "produkcja" dzieci szła pełną parą dlatego, że np. dziewczynki wydawane były za mąż za ileś tam krów czy kóz. Rodziny, które miały kilka dziewczynek, żyły dzięki temu na (jak na ichniejsze warunki) wysokim poziomie. Pewnie bieda, ale i edukacja (jaka by nie była) przyhamowały trochę dzietność. Ale i Ty masz rację, bo w ostatnich latach, Europa, to główny kierunek dla "inżynierów-imigrantów".
RE: Koronawirus - Wolfman - 27-04-2020 Napisałem w cudzysłowu . Porównujemy obecne sytuacje, bo i dzieci było więcej kiedyś i w EU. Póki co oni i tak przodują w młodych pokoleniach w Afryce. Mnie to nie przeszkadza będą 3 mld ludzi na świecie? Będzie ludziom się żyło lżej. Nie będą stłoczeni po miastach jak psy, gdzie jeden nad drugim mieszka w ciasnej klicie, koszmarnych warunkach płacąc krocie, słuchając jak się sąsiad wypróżnia. Nieliczni co mają domki to się wykłócają o granicę słupka. Spadnie ludzkość o połowę. Super dla kolejnych pokoleń, gorzej dla opasłych świń u szczytu piramidy. My bez nich żyć jednak możemy, odwrotnie już nie.
RE: Koronawirus - Nfsfan83 - 27-04-2020 Wolfman nie afryka ale republiki bananowe, pamiętajmy, że ilość nie oznacza jakość i to w każdym względzie za to islamy idą w produkcję dzieci. Ale wracając do korona-syfu, u ruskich jak ładnie idzie to... paradoks... żółta rasa, wykończy czerwoną zarazę
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mefisto - 28-04-2020 (28-04-2020, 16:50)Nfsfan83 napisał(a): #Mefisto nie musisz nakładać maseczki ale jak to złapiesz nie obciążaj swoją osobą służby zdrowia ok? Jak co złapię? Grypę 2.0? Oj ta biedna, rażąca pustkami służba zdrowia
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mefisto - 28-04-2020 (28-04-2020, 18:19)Nfsfan83 napisał(a): Mefisto nie zakładaj maseczki skoro rząd każe, bądź buntownikiem i pokonaj koronawirusa siła woli!!! Nie zamierzam nawet wchodzić na tematy społeczno-polityczne, bo nie od tego jest temat i nie o to mi chodziło, ale ironii najwyraźniej nie dostrzegłeś. Zatem krótko: - maseczki gówno dają, przed niczym cię nie ochronią - ani razu jeszcze nie miałem żadnej na ryju odkąd to się zaczęło - wirusa przypuszczalnie ma i tak większość społeczeństwa, tylko go nie odczuwa, bo to taki wirus - więc jaka siła woli? EOT
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Ethan - 28-04-2020 no ale jak to? przecież ten rząd, poza Porozumieniem Gowina, jest najbardziej lewacki od czasu 1989. I Ty każesz go słuchać? Podstawy politologii się kłaniają. Prawicowe to są jakieś odłamy Konfederacji, chrześcijańsko-liberalna spora część Platformy, trochę PSL, wspomniane już Porozumienie Gowina. Lewicujące, głównie światopoglądowo, są środowiska stojące za Lewicą. No i jest jeszcze oparty na przedgomułkowskich czasach PiS. To, że premier, wychowany na swoim guru Balcerowiczu, idzie bardziej w kierunku liberalnych poglądów Gomułki czy pomysłów z czasów Gierka, niczego nie zmienia To, że tkwią w katolickim konserwatyzmie nie czyni z nich partii prawicowej. Gowin czy Braun to są prawicowi politycy. I nie ma w mojej wypowiedzi wyrażania żadnych poglądów politycznych. Po prostu tak wygląda sprawa od strony tego jak jest.
RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Nfsfan83 - 28-04-2020 #Mefisto zonk faktycznie to ma niby blokować tych co to mają... ale i tak uważam, że jednak 12 tys u nas i 1 mln w USA te różnice z czegoś wynikają, ale i tak to trzeba przenieść do tematu o koronawirusie. #Ethan ja nic nie każę, rozwiń myśl "przecież ten rząd, poza Porozumieniem Gowina, jest najbardziej lewacki od czasu 1989" chodzi o transfery pieniężne dla społeczeństwa? |