![]() |
|
Arrow Video - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Arrow Video (/watek-arrow-video) |
RE: Arrow Video - Mefisto - 23-07-2025 (23-07-2025, 12:54)misfit napisał(a): Ciągle nie przyjmujesz do wiadomości, że limitka się wyprzedała Nie ma czegoś takiego jak wyprzedany przedmiot przed premierą. Pisałem też do Arrow w tej sprawie i otrzymałem odpowiedź taką, jak wyżej pisałem. Jak dla mnie oni sami niepotrzebnie namieszali tutaj. RE: Arrow Video - misfit - 23-07-2025 Oczywiście, że jest coś takiego i tak się stało m.in. z TGTBTU. Wpisz w translatorze co oznacza słowo "sold out". ![]() Pisanie do supportu Arrow to zwykle strata czasu, nie inaczej okazało się w tym przypadku. Wystarczy pomyśleć logicznie - limitka na BD cały czas była i wciąż jest dostępna w sklepiku Arrow... 11 sierpnia wychodzi 4-dyskowa limitka, 15 września wychodzi 3-dyskowe zwykłe wydanie. EOD. RE: Arrow Video - Mierzwiak - 23-07-2025 Poza tym czy Arrow nie zapowiada / wydaje zwykłych edycji dopiero gdy limitki się wyprzedają? RE: Arrow Video - Ash-9001 - 23-07-2025 Bluray.com ma wpisaną datę 11 sierpnia. Mam nadzieję, że ten termin się utrzyma. Sprawdziłem datę swojego zamówienia i to był 19 maja, wtedy jeszcze mieli to wydanie na stanie
RE: Arrow Video - misfit - 23-07-2025 Inna sprawa, że Arrow widząc co się dzieje, mogłoby zwiększyć ilość sztuk limitki. Ale może w kontrakcie umówili się na daną ilość sztuk i nie mogą tego przeskoczyć, lub ew. są debilami
RE: Arrow Video - Ash-9001 - 23-07-2025 No nie przewidzieli, że będzie popyt na jeden z najważniejszych westernów/filmów w historii kina...
RE: Arrow Video - Mefisto - 23-07-2025 (23-07-2025, 13:20)misfit napisał(a): Oczywiście, że jest coś takiego i tak się stało m.in. z TGTBTU. Bardzo proszę wymień mi w takim razie inne wydanie limitowane Arrow, które wyprzedało się przed premierą. Nie jest to możliwe dokładnie z takich względów, że aż do premiery nie ma w sumie pełnego stocku na magazynie, a ilość sztuk jeśli idzie o tego wydawcę nigdy nie jest odgórnie ograniczana, jak ma to miejsce np u Indicatora, który już w zapowiedziach podaje ilość sztuk. Przypominam, że w tym wypadku data premiery uległa zmianie, więc może tutaj tkwi problem. RE: Arrow Video - kłapouchy - 23-07-2025 A czy poprzednie dwie kolekcjonerki też nie były przypadkiem wyprzedane na jakimś etapie, by później w okolicach premiery wrócić na stan? Amazon cały czas przyjmuje zamówienia. RE: Arrow Video - misfit - 23-07-2025 Zdarza się, że ludziska anulują zamówienia i pojedyncze sztuki stają się gdzieś dostępne. Nie wykluczam też na 100%, że może jeszcze pójdzie dodruk, ale póki co SOLD OUT. A Amazon... wkrótce okaże się ilu osobom faktycznie zrealizują zamówienia - jak prześledzisz fora to często w przypadku wydań od Arrow z Amazon UK jest tak, że czekasz na wysyłkę i czekasz, a po ok. 2 tyg po premierze dostajesz info - spadaj, nie mamy twojej sztuki i anulujemy zamówienie. Tak mi np. zrobili ostatnio z limitką Dressed to Kill, którą później udało się wyłapać na Rarewaves. RE: Arrow Video - Mefisto - 23-07-2025 (23-07-2025, 14:35)kłapouchy napisał(a): A czy poprzednie dwie kolekcjonerki też nie były przypadkiem wyprzedane na jakimś etapie Może ktoś mnie wyprowadzić z błędu, ale bezpośrednio na stronie Arrow nie było czegoś takiego - tam albo masz preorder, albo in stock albo sold out. Nie ma sold out preorderów i o to mi chodzi od początku. Nawet Milczenie owiec - bodaj najpopularniejsza limitka do czasów $ w ostatnich latach - wyprzedała się dopiero po premierze, a i to nie od razu, bo chyba nawet mignęła mi w którejś wyprzedaży. |