Filmozercy.com | Forum
Sebas - archiwum - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Sebas - archiwum (/watek-sebas-archiwum)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

RE: Sebas - archiwum - djgromo - 22-06-2021

Jak jeszcze nie masz w kolekcji to z rosyjskiego sci-fi polecam jeszcze film pt: Sputnik. Taki trochę alien z tego wyszedł.
Co do Nerve mi akurat bardzo podszedł, zarówno stylistyką jak i ciekawym montażem. Lubię takie neonowe klimaty.
Terminator Salvation mi najmniej się podobał z tych nowszych, nie widziałem jeszcze Dark Fate. T2 i T3 cenię najwyżej.

RE: Sebas - archiwum - pred895 - 22-06-2021

Na T3 byłem strasznie wkurwiony za parodię Arniego jako Terminatora. Komediowe wstawki:
- okulary i rozbierana impreza na której ląduje na samym początku filmu
- żenujące talk to the hand
- Connor życiowa pizda
- Sarah Connor uśmiercona poza ekranem
- T800 szukający kluczy skitranych w lusterku mimo iż nie mógł o tym wiedzieć skoro jego procesor w tej części nie jest nastawiony na uczenie
Na pewno coś jeszcze się znajdzie, ale nie pamiętam bo na przestrzeni lat starałem się wymazać ten film z pamięci... Salvation na wielki plus że rozgrywa się w całości w przyszłości, wielki minus za postać Marcusa którego wątek jest idiotyczny na maxa i niestety jest osią całej fabuły. Cała reszta z Bale jest jak najbardziej w porządku. Jakby zrobili film oparty na dniu z życia Bale w tym świecie było by zajebiście. Ewentualnie powiązać to z odkryciem laboratorium w którym maszyny planują uśmiercić Connora w przeszłości a tak to mamy to co mamy >> Jeden wielki pierdolnik i nieporozumienie po T2.

PS. Do piątki i szóstki nawet nie podchodziłem, wolałem zaoszczędzić sobie totalnego zażenowania.

RE: Sebas - archiwum - Gieferg - 22-06-2021

Cytat:- T800 szukający kluczy skitranych w lusterku mimo iż nie mógł o tym wiedzieć skoro jego procesor w tej części nie jest nastawiony na uczenie

Nastawianie procesora to non-canon material. Wersja kinowa T2 jest obowiązująca i kanoniczna. Poza tym co to ma do rzeczy? Nie powinien tego wiedzieć, bo nie jest tym terminatorem, którego tego nauczono i tyle.

RE: Sebas - archiwum - Wolfman - 22-06-2021

(22-06-2021, 21:23)pred895 napisał(a):  - okulary i rozbierana impreza na której ląduje na samym początku filmu
okulary i rozbierana impreza na której ląduje na samym początku filmu
- żenujące talk to the hand
- Connor życiowa pizda
- Sarah Connor uśmiercona poza ekranem
- T800 szukający kluczy skitranych w lusterku mimo iż nie mógł o tym wiedzieć skoro jego procesor w tej części nie jest nastawiony na uczenie
Okulary Eltona Johna to przecież takie odwołanie do T2, nie miał on zbytniego poczucia estetyki xD
Talk to the hand znaczy to w slangu zamknij się i pobrał to z baru dla gejsonów. Więc się czepiasz
- Nie wiem co miał robić? Czekać z dwoma kałachami ,aż się kolejny Termos pojawi? Linia czasu się zmieniła i stał się przez to mniej ważny, o czym mowa w T3.
- Klucze za lusterkiem samochodu. Przypominam, że nowy Termos pochodzi z dalszej przyszłości, gdzie był uczony przez starą Connora. Więc zapewne opowiedział jej historię z kluczami, a z drugiej strony to mogły być nawyki ludzi z tamtych lat, czego mogła zwyczajnie go nauczyć.
Mieli to wszystko w tym krótkim filmie tłumaczyć?

RE: Sebas - archiwum - misfit - 23-06-2021

sebas, piękny up filmowo-sprzętowy. Gdy dojdzie telewizorek to będziesz miał co odkrywać na nowo Smile

RE: Sebas - archiwum - Mierzwiak - 23-06-2021

(22-06-2021, 23:42)Wolfman napisał(a):  Talk to the hand znaczy to w slangu zamknij się i pobrał to z baru dla gejsonów.
Impreza na której kilkadziesiąt kobiet piszczy na widok męskigo striptizera świadczy według ciebie o tym że to był klub dla gejsonów (???)? OK Smile

RE: Sebas - archiwum - sebas - 23-06-2021

(22-06-2021, 20:47)djgromo napisał(a):  z rosyjskiego sci-fi polecam jeszcze film pt: Sputnik.
Tak, słyszałem dobre opinie. Mam na liście zakupowej. Na niemieckim amazonie potaniał, ale brakuje angielskich napisów. Poczekam trochę, może pojawi się w UK...

Z nowych produkcji s-f z Rosji, to pojawił się film Superdeep - napisałem o nim parę słów tutaj (link)

(23-06-2021, 08:02)misfit napisał(a):  sebas, piękny up filmowo-sprzętowy.
Dzięki.

(23-06-2021, 08:02)misfit napisał(a):  Gdy dojdzie telewizorek to będziesz miał co odkrywać na nowo
Już mam. Nowe remastery 4K nawet po konwersji do SDR wyglądają całkiem nieźle. No i ta kompresja na UHD. Tu jest duża różnica na plus względem BD. Bitrate potrafi swobodnie podskoczyć z 40 do 70-80Mbps przy nawet niewielkim ruchu kamery. Szczegółowość obrazu w ruchu jest wyraźnie lepsza niż na typowym wydaniu na BD.

RE: Sebas - archiwum - misfit - 23-06-2021

(23-06-2021, 08:02)misfit napisał(a):  Gdy dojdzie telewizorek to będziesz miał co odkrywać na nowo
sebas napisał(a):Już mam.

Też Panas czy coś innego ? Smile

RE: Sebas - archiwum - Juby - 23-06-2021

sebas napisał(a):Terminator: Dark Fate - (UHD) napiszę odrobinę optymistycznie - nareszcie film z terminatorem lepszy od poprzedniego.

Takie coś mógłbym napisać tylko w przypadku jednego Terminatora, chociaż i przy nim niekoniecznie.

(22-06-2021, 21:23)pred895 napisał(a):  - T800 szukający kluczy skitranych w lusterku mimo iż nie mógł o tym wiedzieć skoro jego procesor w tej części nie jest nastawiony na uczenie

Zwykłe mrugnięcie do fanów T2, tak samo jak "Ofiar w ludziach - 0" w scenie na cmentarzu. Detal, który nie ma za wiele sensu. Poza tym, skąd wiesz że ten T-800 nie był ustawiony na uczenie się już w przyszłości, z której przybył i nie nauczyła go tego Kate?

(22-06-2021, 23:42)Wolfman napisał(a):  Okulary Eltona Johna to przecież takie odwołanie do T2, nie miał on zbytniego poczucia estetyki xD
Talk to the hand znaczy to w slangu zamknij się i pobrał to z baru dla gejsonów. Więc się czepiasz

Założenie okularów-gwiazdek odwołaniem do T2? Bar dla "gejsonów", w którym biorą udział same kobiety? Nie wiem jaki ty film oglądałeś, ale na pewno nie T3.

@sebas
Twój update - WOW. To kiedy zapraszasz na jakiś seans w UHD? Big Grin

RE: Sebas - archiwum - sebas - 23-06-2021

(23-06-2021, 09:59)misfit napisał(a):  Też Panas czy coś innego ?
Nie, nie w tym sensie. TV Panasa, owszem, zaplanowane. Teraz po prostu nie zwlekam z oglądaniem UHD i robię w UB9000 konwersję do SDR. Rezultaty bardzo zadowalające na moim aktualnym wyświetlaczu (plazma). Bałem się, że będzie duży banding, posteryzacja, a jest zupełnie OK. Tylko na niektórych wydaniach były jakieś widoczne problemy z bandingiem (chociaż wszystkiego jeszcze nie obejrzałem). Powalczę jeszcze z ustawieniami w odtwarzaczu, może uda się to zminimalizować.

(23-06-2021, 11:28)Juby napisał(a):  Twój update - WOW
Dzięki, ale bierz poprawkę na to, że ja aktualizację robię co jakieś 6 miesięcy, więc są na tym Forum dużo mocniejsi zawodnicy.

(23-06-2021, 11:28)Juby napisał(a):  To kiedy zapraszasz na jakiś seans w UHD?
TV jeszcze FHD, ale jak napisałem powyżej cześć filmów już oglądam z UHD - szkoda czekać, tym bardziej, że na UHD jest remaster i wersja PL, a na BD nic z tych rzeczy...