Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 14 Dalej »

rosyjskie superprodukcje

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
rosyjskie superprodukcje
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

02-02-2020, 19:44
(26-06-2019, 12:05)Pai-Chi-Wo napisał(a):  T-34 (2018) - reż. Aleksey Sidorov

Już po seansie T-34. Warto było obejrzeć. Więcej o filmie w tym poście -> (link). Opis francuskiego wydania na Filmoskopie -> (link).

[Obrazek: 49478861251_eeda8a3849_w.jpg]

W podobnych klimatach jest film "Żołnierze Panfiłowa" ("28 soldiers"). Napisałem o nim parę słów w tym poście -> (link). Dodałem opis niemieckiego wydania na Filmoskopie  -> (link).

[Obrazek: 49479086362_75971a8e1f_w.jpg]

Wreszcie, warto też sięgnąć po "Bitwa o Sewastopol" ("Rerd Sniper")-> (link). Dodałem opis niemieckiego wydania na Filmoskopie -> (link).

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

23-02-2020, 18:20
Rosyjska wariacja nt. Incepcji:

https://youtu.be/ki6RGwkjrk0

Wysłane z Samsung Galaxy S8+ przy użyciu Tapatalka

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

26-03-2020, 13:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2020, 13:19 przez sebas.)
[Obrazek: 49700791317_120e227c12_w.jpg]

Superprodukcja s-f z Rosji - Attraction. Reżyseria - Fiodor Bondarczuk. Film trochę nierówny. Z jednej strony bardzo stara się upodobnić do amerykańskich superprodukcji (to są słabsze momenty), z drugiej prezentuje rosyjskie spojrzenie na s-f i właśnie wtedy właśnie robi się ciekawie. Bardzo dobra strona wizualna. CGI na wysokim poziomie. Bardzo ładny design "obcych" i ich technologii. Film można kupić na niemieckim amazonie. Wydanie od Capelight ma bardzo dobry obraz i dźwięk. (Filmoskop).

Kontynuacja powinna pojawić się w tym roku na BD. Trailer już jest:

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

26-03-2020, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2020, 14:21 przez Glaeken.)
Oglądałem 1 część i uważam, że jest to słaba superprodukcja. Rosjanie mają pewien problem: gdy próbują naśladować hollywoodzkie superprodukcje pod względem rozmachu i efektów specjalnych to im się sypią filmy. Ale jeżeli robią film np. o swojej historii, z nikim się nie ścigając to im te filmy wychodzą i to nawet całkiem nieźle.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

23-06-2021, 09:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2021, 11:45 przez sebas.)
Parę ciekawych, nowych produkcji:

V2 - Escape from hell (Devyataev 2021)

Tutaj krótki clip z filmu:

Widać pewne podobieństwo do filmu "T-34", gdzie więźniowie postanowili zwiać zdobycznym T-34.

Superdeep

Tutaj widać pewne podobieństwo do Underwater, z tą różnicą, że akcja dzieje się pod ziemią Wink

Litvyak

Dopiero w produkcji (crowdfunding). To studio zrobiło wcześniej "Żołnierze Panfiłowa" - udany film wojenny pokazujacy historię odziału Panifiłowa broniącego jednego z podejść do Moskwy. Ta historia była wielokrotnie manipulowana dla celów propagandowych w czasie Drugiej Wojny Światowej jak i po wojnie. Film przedstawia ja całkiem obiektywnie. Po cichu liczę, że ich nowa produkcja będzie na podobnym, dobrym poziomie technicznym i historycznym.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

26-06-2021, 19:08
Super wątek wszystkim autorom postów z propozycjami filmów do obejrzenia wielkie dzięki, dzięki wam dowiedziałem się o wielu ciekawych tytułach.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

27-06-2021, 13:14
(26-06-2021, 19:08)prodarek napisał(a):  wszystkim autorom postów z propozycjami filmów do obejrzenia wielkie dzięki,
Dzięki. Fajnie, że są forumowicze, którzy mają szerokie horyzonty filmowe i poszukują ciekawych produkcji s-f w różnych krajach, nie tylko w USA.

Podbije temat, bo nie maw nim  zwiastunów dwóch filmów, które są szczególnie warte uwagi, a były wspominane w innych wątkach.

Coma

Produkcja z pogranicza fantasy i s-f. Znakomity wizualnie. Historia też bardzo dobra i tylko zakończenie trochę zawodzi.  Wydanie z Niemiec jest dobre technicznie.

Sputnik

Film polecali też Glaeken i djgromo. Jestem już po seansie. Może nie jest jakoś specjalnie spektakularny, ale za to ma fajny klimat. Trzyma w zaciekawieniu do samego końca.

Dodatkowo jeszcze dwie produkcje - słabsze, ale warte uwagi.

Chernovik (A rough draft)

Mam w swoim Archiwum - trochę rozczarowujące połaczenie s-f, fantasy z elementami steampunka. Świetny początek, ale z czasem film traci tempo, zwłaszcza przez słabo poprowadzony wątek miłosny. Dodatkow, zamiast skupić się na głównym bohaterze i umotywować jego działanie w finale, reżyser funduje przeskoki z jednego świata równoległego do innego, które nie wprowadzają niczego interesującego do fabuły, a tylko niepotrzebne zamięszanie. Trzeba jednak przyznać, że poszczególne światy są ciekawie zaprojektowane i wizualnie film prezentuje się nieźle.

Na koniec jeszcze jeden s-f. Jeszcze go nie widziałem, a opinie jakie znalazłem są mięszane.
Blackout

PS.
Poprawiłem tez linki w poprzednim poście - brakowało zwiastuna Superdeep.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

27-06-2021, 13:25
Dokładnie o to chodzi człowiek jest już zmęczony tym hollywoodzkimi "hitami". Jestem po seansach T-34 i Mojin ten pierwszy ojcu dałem go oglądania to tak mu się spodobał ... Smile
Mam teraz też zagwozdkę bo T-34 mam od włochów niby czas 129min a twoja wersja francuska uncut ma niby 139min, międzynarodowa wersja z tego co czytam powinna być krótsza od tej co ja mam więc sam nie wiem... najszybciej będzie jak poszukam u ruskich i porównaj ze swoją Smile

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

27-06-2021, 14:01
(27-06-2021, 13:25)prodarek napisał(a):  twoja wersja francuska uncut ma niby 139min,
Taką samą mają Niemcy:
https://www.amazon.de/gp/product/B07TNVX8LP?ie=UTF8&tag=bdde-130-100-21&linkCode=xm2&camp=1638&creative=6742&creativeASIN=B07TNVX8LP

Problemem wydania francuskiego, jest to, że obie wersje filmu, w osobnych plikach, wcisnęli na jeden dysk BD50. Czasami to widać w jakości obrazu. Wydanie niemieckie ma jedną wersję, na BD25, więc też szału nie ma, ale zawsze trochę lepiej. O włoskim wiem niewiele, ale ten wydawca (Eagle Pictures) dawał zwykle chyba BD50. Film widziałem tylko w wersji "uncut" i powiem szczerze, nie wiem co by mogli wyciąć. Wszystko pasuje, nie widzę jakichś ewidentnie zbędnych scen. Tutaj chyba nie ma idealnego rozwiązania...

Co do Mojin to też mam i tutaj chyba nie ma co dywagować tylko brać wydanie niemieckie do Alive.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

27-06-2021, 15:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2021, 15:03 przez prodarek.)
Sprawdziłem odkładnie jak okazuje się włoskie wydanie jest na płycie BD25 a długość filmu to 2:19 czyli na okładce jest błąd, natomiast tak wygląda rosyjskie wydanie jeśli chodzi o parametry techniczne

Cytat:DISC INFO:

Disc Title:     T-34_2018_RUS
Disc Size:      39 128 419 669 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        Yes
BDInfo:         0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00002.MPLS
Length:                 2:19:08.666 (h:mConfused.ms)
Size:                   37 371 884 160 bytes
Total Bitrate:          35,81 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description
-----                   -------             -----------
MPEG-4 AVC Video        29269 kbps          1080p / 24 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description
-----                           --------        -------         -----------
DTS-HD Master Audio             Russian         4504 kbps       5.1 / 48 kHz / 4504 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
Dolby Digital Audio             Russian         192 kbps        2.0 / 48 kHz / 192 kbps / DN -4dB

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku