Filmozercy.com | Forum
Terminator - seria - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Terminator - seria (/watek-terminator-seria)

RE: Terminator - seria - Juby - 29-08-2024

Sprawdzę po pracy ile audio eng jest przy tym T1. A co do kadrowania - na Capsie dobrze widać różnice względem wydań 4K z HDRem i starszymi wersjami. Czasami nie ma to żadnego znaczenia (poza pedantyczną świadomością, że w kinach na początku lat 90. było inaczej) i przez większość seansu nie zwracałem na to uwagi, ale co najmniej w tych dwóch scenach poczułem, że wyraźnie coś jest nie tak. Sprawdzę wieczorem te sceny u sanjuro_61, ciekawe czy mniej rzuci mi się to w oczy.

RE: Terminator - seria - fire_caves - 29-08-2024

OK, od razu widać, że Cameron mówił w tamtym niedawnym wywiadzie do Ciebie, Juby Wink Ale serio - brawo za wytrwałość i podziwiam pasję.

RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 29-08-2024

Cameron ma najwyraźniej demencję, polecam od 18:00:

RE: Terminator - seria - Juby - 29-08-2024

Rzeczywiście, w kopii zapasowej T1 jest jedna ścieżka audio eng i choć sądziłem, że to z płyty Blu, jest to oryginalny dźwięk 2.0. Czyli jest jeszcze lepiej Smile

Obejrzałem na wyrywki ze 30 minut T2 od sanjuro i czasami kadrowanie jednak kłuje w oczy (twarze są bardzo blisko dolnej krawędzi kadru), ale da się przeżyć, szczególnie jak ma się wybór tylu lubianych przez siebie wersji PL.

@fire_caves
Terminator to od zawsze jedna z moich ulubionych serii filmowych. Wprawdzie od lat jest profanowana coraz to gorszymi produktami, ale dla pierwszych dwóch części mam niemierzalne pokłady pasji i tak już pozostanie.

RE: Terminator - seria - Juby - 04-09-2024

Remaster pierwszej części wyświetlany był w ten weekend w UK w kinach Odeon i opinie o nim są takie, jakich mogliśmy się spodziewać. Rzekomo odziarniony obraz podobny do tego z AIiens 4K. No to czekamy na pierwsze zrzuty ekranu ze zdeformowanymi twarzami statystów. Ciekawi mnie w sumie tylko jedna rzecz - czy to upscal wersji Blu-ray (jak z Obcym), czy jednak co innego z inną kolorystyką (mniej tealu)?

RE: Terminator - seria - misfit - 04-09-2024

Rzekomo dobrze nam znany remaster z 2012 roku był ze skanu 4K, ale został ukończony w 2K, więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że nadchodzące UHD będzie upscalem, oczywiście wcześniej "upiększony" AI przez Park Road.

RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 04-09-2024

Według relacji kolorystyka też jest ta sama co na Blu-ray.

RE: Terminator - seria - Mierzwiak - 10-09-2024

[Obrazek: 9yHfIps.jpeg]
[Obrazek: xfSGVC6.jpeg]

RE: Terminator - seria - Juby - 11-09-2024

Zdecydowanie lepszy cover od steelbooka (czyli norma, szacuję że jest tak w 99% przypadków), ale szkoda że SCHWARZENEGGER i tytuł na froncie nie są zapisane oryginalną czcionką Terminatora, albo tą z polskiego DVD, no i ta czacha z tyłu nie przypomina endo z filmu.

Jak widać do UHD nie będą dodawać płyty Blu-ray i nie pokusili się o żadne nowe materiały dodatkowe, które wciąż najobszerniej prezentowały się w zagranicznych wydaniach DVD.

Terminator - seria - RylandGrace - 22-09-2024

Koledzy już widzieli info?
[Obrazek: 975cd65f3d50ec0ff223fe34cd203092.jpg]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk