![]() |
|
Lista wydań z dodanym Dolby Vision - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Lista wydań z dodanym Dolby Vision (/watek-lista-wydan-z-dodanym-dolby-vision) Strony:
1
2
|
Lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024 Sony Pictures chyba jako jedyne studio zaczęło wypuszczać wznowienia filmów wydanych na Ultra HD tylko z HDR10, na takie z dodanym Dolby Vision. Czy Sony gdzieś przedstawia swoje plany odnośnie, które tytuły będą objęte tym programem czy pozostaje zgadywanie, a może gdzieś pochwalili się, że zastosują to dla swoich wszystkich tytułów? EDIT: Universal Studio również rozpoczęło wypuszczać nowe wydania filmów na UHD, w których dodali DV. Będę je również umieszczał na tej liście. Nie chcę przenosić tutaj dyskusji na temat tych wydań, niech będą prowadzone w tematach dedykowanych konkretnemu filmowi (postaram się podawać linki do tych tematów) ale wydaje mi się, że temat z listą tytułów może być pomocny.
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Mefisto - 08-04-2024 (08-04-2024, 15:02)Kirek napisał(a): Proszę zweryfikujcie czy jakiegoś tytułu nie pominąłem Działa Navarony Starship Troopers Warto też wspomnieć, że reedycje są nieco lepsze jakościowo, bo Sony wrzuca je na płyty o większej pojemności, więc bitrate zyskuje. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Mierzwiak - 08-04-2024 Warto wspomnieć, że w przypadku niektórych tytułów to nie tylko Dolby Vision, ale dodane oryginalne audio czy jak w przypadku Draculi poprawiona jakość obrazu "pierwszej rolki" filmu. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024 (08-04-2024, 15:09)Mefisto napisał(a): Działa NavaronyDodane do listy. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 08-04-2024 Kirek chyba przegapił mojego posta, więc go powtórzę: Air Force One Maska Zorro Na krawędzi Resident Evil 1-6 W nowym Air Force One poprawione jest też tłumaczenie rosyjskich dialogów: ![]() ![]() Z tego co pamiętam, w niektórych przypadkach znajdują się też nowe dodatki. Najbardziej oczekuję nowego wydańska District 9, dotychczasowe ma brakujące/powtórzone ujęcie. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024 Nie przegapiłem ale nie miałem już czasu aby od razu się tym zająć. Obecnie wszystkie pozycje dodane do pierwszego postu. (08-04-2024, 15:31)Mierzwiak napisał(a): ...w przypadku Draculi... (08-04-2024, 16:40)misfit napisał(a): W nowym Air Force One...Proszę nie wrzucajmy tutaj tych informacji. W przeciwnym przypadku z czasem z tematu zrobi się pierdolnik, w którym ciężko będzie coś znaleźć. Wiem, że tematy o konkretnych filmach też są zaśmiecone ale mimo wszystko chyba lepszym rozwiązaniem będzie prowadzenie w nich dyskusji o plusach tych wydań. (08-04-2024, 16:40)misfit napisał(a): ...oczekuję nowego wydańska District 9...Masz jakieś wiadomości na ten temat czy to bardziej życzenie?
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 08-04-2024 To jest Twój temat i Ty decydujesz, rozważ jednak czy nie warto krótko opisać wszystkich walorów wynikających z tych nowszych wydań (w razie czego pomożemy) - tym bardziej, że blisko połowa z nich nie ma swoich dedykowanych tematów. (08-04-2024, 18:16)Kirek napisał(a):(08-04-2024, 16:40)misfit napisał(a): ...oczekuję nowego wydańska District 9...Masz jakieś wiadomości na ten temat czy to bardziej życzenie? Życzenie, aczkolwiek spodziewam się po Sony, że z wydań katalogowych zapgrejdują wszystko co wcześniej wyszło tylko w HDR10, na tyle na ile starczy im na to czasu. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 09-04-2024 (08-04-2024, 18:39)misfit napisał(a): czy nie warto krótko opisać wszystkich walorów wynikających z tych nowszych wydań (w razie czego pomożemy) - tym bardziej, że blisko połowa z nich nie ma swoich dedykowanych tematów.Mam wrażenie, że tych tematów zbiorczych jest i tak dużo. O remasterach, o steelbookach, o dystrybutorach itd, w ten sposób wiedza na temat wydań danego filmu rozprasza się na całe forum. Chciałbym uniknąć kolejnego takiego miejsca, szczególnie że to "krótko" może się nie udać jak zaczną się pytania/wymiana poglądów. Dlatego dla wszystkich chętnych podaję namiary na tematy o wydaniach filmów gdzie można rozwinąć zagadnienie. A jak nie ma tematu, no cóż może zachęci to tych co chcą się dowiedzieć więcej albo tych co chcą się podzielić wiedzą ;-) na utworzenie takiego. Tematów o wydaniach filmów nigdy za wiele. RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 17-04-2024 Można dopisać Chwała / Glory (1989), który wychodzi w czerwcu. ![]() Cytat:CELEBRATING THE 35TH ANNIVERSARY OF THE ACCLAIMED MODERN CLASSIC RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 10-02-2025 Można dodać: Gandhi ![]() Cytat:DISC DETAILS & BONUS MATERIALS Stripes ![]() Cytat:DISC DETAILS & BONUS MATERIALS |