![]() |
|
kłapouchy - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: kłapouchy - kolekcja (/watek-klapouchy-kolekcja) |
kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 03-10-2025 Witam wszystkich filmożerców! Filmy zacząłem zbierać mniej więcej od marca 2021 roku. Na ten moment moja kolekcja podchodzi pod 500 filmów. Nie ukrywam, że skupiam się przede wszystkim na tytułach 4K. Póki co nie mam kolekcji jakoś ciekawie wyeksponowanej jak niektórzy, więc odpuszczę sobie takie zdjęcia. Kilka miesięcy temu zacząłem sobie powoli dodawać swoje wydania do filmoskopu i większość już tam jest. Zostało mi około 20-30 tytułów, głównie bluray. Myślę, że do końca roku się uda to wprowadzić i będę już mógł dodawać na bieżąco. A skoro już tam dodaje te różne wydania to pomyślałem sobie, że może jednak założę sobie swój wątek. Wszystkie filmy jakie do mnie przyjadą zamykam w danym miesiącu i jest mi później łatwiej się odnaleźć w tym wszystkim. Teraz na przykład niektóre filmy zaliczyły poślizg i dotarły już w październiku, więc muszą poczekać do następnego podsumowania. Od jakiego filmu by tu zacząć ten wątek? Myślę, że Pusher jak najbardziej może być. Ewentualnie Rain Man, ale niech już będzie. No więc Pusher, całkiem miłe wydanie trzech filmów w 4K od Second Sight. Nicolas Winding Refn i Mads Mikkelsen, preorder od rarewaves. ![]() ![]() Dotarła też paczka od kangurów, bezpośrednio od Imprint. Chciałem mieć to wydanie Rain Man w 4K, więc pozostało jeszcze coś dobrać do tego. Średnio się opłaca jeden film stamtąd sprowadzać ![]() ![]() Upgrade z nośnika bluray filmu The Graduate. Kolekcjonerskie wydanie od StudioCanal, ale ta główna grafika jakoś do mnie nie przemawia. Można się było bardziej postarać. Wydanie zawiera trzy płyty, na jednej z nich jest ścieżka dźwiękowa. Oczywiście rarewaves. Dwa tytuły od Arrow. American Gigolo bezpośrednio od nich. ![]() ![]() Kingdom of Heaven , steelbook odpuściłem to przynajmniej jest zwykły uszatek. Come Drink with Me całkiem miłe wydanie od 88Films. The Phoenician Scheme z Benicio del Toro, w końcu jakiś Wes Anderson w 4K. Pojawiło się też wznowienie One Deadly Summer z Isabelle Adjani. To wszystko od rarewaves. ![]() Na koniec trochę polskiej dystrybucji. Wznowienia z serii Premium Collection Ostatni Samuraj oraz Troja. Nie wiem czy kupiłem je żeby wesprzeć trochę polską dystrybucję czy po prostu bardzo dawno ich nie oglądałem i chciałem je sobie przypomnieć. No dobra, kupiłem dla tych ładnych slipkejsów. I to by było na tyle, jeśli chodzi o miesiąc wrzesień. Październik powinien być spokojniejszy.
RE: kłapouchy - kolekcja - Mefisto - 03-10-2025 Nie no, konkret zakupy - gratulacje. Daj znać jak ten Rain man, bo blu nadal wygląda świetnie. This Property... w sumie nawet nie wiedziałem, że wyszło, to też możesz skrobnąć coś odnośnie jakości. Długo czekałeś w ogóle na dostawę? RE: kłapouchy - kolekcja - Reacher - 03-10-2025 Bardzo fajne zakupy. Tak trzymać
RE: kłapouchy - kolekcja - misfit - 04-10-2025 Mocny zawodnik nam się szykuje... ![]() W ostatnich kilku miesiącach nie miałem okazji płacić haraczu dla PP - 11,50 zł oznacza, że opłata poszła w górę, czy jest to jakaś specjalna stawka dla Kangurów? RE: kłapouchy - kolekcja - Kirek - 04-10-2025 (04-10-2025, 09:02)misfit napisał(a): Mocny zawodnik nam się szykuje...I to bardzo mocny, bo oprócz tego że tworzy swoją kolekcję w filmoskopie to już ma na koncie zrobienie pełnych opisów dla wydań
RE: kłapouchy - kolekcja - kłapouchy - 04-10-2025 (03-10-2025, 22:27)Mefisto napisał(a): Nie no, konkret zakupy - gratulacje. Daj znać jak ten Rain man, bo blu nadal wygląda świetnie. This Property... w sumie nawet nie wiedziałem, że wyszło, to też możesz skrobnąć coś odnośnie jakości. Długo czekałeś w ogóle na dostawę? Dzięki. Nie wiem jednak kiedy doczeka się seansu. Chwile poskakałem i oba filmy wyglądają nieźle. Ostatnio sporo kupuję, ale niestety tylko mały procent z tego oglądam. Niecałe trzy tygodnie to zajęło, więc chyba całkiem OK. Tyle przeważnie czekam na paczki z UK, więc.. (03-10-2025, 23:11)Reacher napisał(a): Bardzo fajne zakupy. Tak trzymaćDzięki. (04-10-2025, 09:02)misfit napisał(a): W ostatnich kilku miesiącach nie miałem okazji płacić haraczu dla PP - 11,50 zł oznacza, że opłata poszła w górę, czy jest to jakaś specjalna stawka dla Kangurów? Nie, opłata nie poszła w górę. To tylko stawka dla Australii, tak mi się zdaje. (04-10-2025, 09:53)Kirek napisał(a): I to bardzo mocny, bo oprócz tego że tworzy swoją kolekcję w filmoskopie to już ma na koncie zrobienie pełnych opisów dla wydań No fajnie, że się udało to ogarnąć i można zajrzeć do płyt. Także dzięki za pomoc Kirek i misfit. RE: kłapouchy - kolekcja - HAL 9000 - 04-10-2025 Ładnie, już 79 tegorocznych wydań, niezłe tempo - czułem, że ktoś mi depcze po piętach, ale byłem pewny że to Mefisto ![]() (03-10-2025, 21:58)kłapouchy napisał(a): Chciałem mieć to wydanie Rain Man w 4K Chciałem zapytać, dlaczego nie tańsze amerykańskie, ale widzę że też masz: https://filmozercy.com/filmoskop/edition/36094336 Jak porównasz to daj znać czy są różnice (oprócz opakowania, oczywiście), to może być przydatna informacja, dla tych co jeszcze nie kupili tego filmu. RE: kłapouchy - kolekcja - Mefisto - 04-10-2025 (04-10-2025, 15:13)HAL 9000 napisał(a): byłem pewny że to Mefisto Ja mam ~77
RE: kłapouchy - kolekcja - HAL 9000 - 04-10-2025 Dlatego obie pięty
RE: kłapouchy - kolekcja - Dusia - 04-10-2025 Świetnie, że założyłeś swój wątek! 500 filmów to już konkretna kolekcja. Fajnie się patrzy, jak coraz więcej osób pokazuje swoje zbiory – może Twój wątek zainspiruje kolejnych kolegów, żeby też ruszyli z własnymi prezentacjami. Czekam na następne aktualizacje. |