Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

kłapouchy - kolekcja

Strony (12): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 Dalej »

Opcje tematu
kłapouchy - kolekcja
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 146
Reputacja: 17

19-05-2026, 23:24
Z cyklu utalentowani reżyserzy:
S. Craig Zahler

2015 Bone Tomahawk
2017 Brawl in Cell Block 99
2018 Dragged Across Concrete

[Obrazek: thumb-lg-36768554-bone-tomahawk.jpg]    [Obrazek: thumb-lg-2984497-brawl-in-cell-block-99-...lu-ray.jpg]   [Obrazek: thumb-lg-3304368-krew-na-betonie.jpg]

Amerykański reżyser ma w swoim dorobku póki co trzy pełnometrażowe filmy, więc stosunkowo łatwo można skompletować sobie wszystkie. Szkoda tylko, że dominuje nośnik bluray.
Jakbym miał wybrać ulubiony film to byłby to Bone Tomahawk. Mam chyba jakąś słabość do westernów. Kapitalna obsada: Kurt Russell, Matthew Fox z Zagubionych, sympatyczny Patrick Wilson, do tego Richard Jenkins czy Lili Simmons. Ten film to akurat polskie wydanie. Jedna z lepiej wydanych przeze mnie stówek. Jeśli chodzi o Dragged Across Concrete to jest to tak samo udany film tylko już w zupełnie innym gatunku. Taki dramat kryminalny. Pozycja obowiązkowa dla fanów Mela Gibsona. Partneruje mu Vince Vaughn, którego bardzo przyjemnie się ogląda. Dominują długie ujęcia czyli to co tygryski lubią najbardziej. Ścieżkę dźwiękową do tego filmu oceniam tak samo jak sam film 10/10. Brawl in Cell Block 99 dawno nie oglądałem, więc nie wiem jak to skromne wydanie 4K (brak HDR) się prezentuje. Filmy tego Pana to na pewno nie jest jakieś kino familijne. Pod koniec Bone Tomahawk czy Bloku 99 pojawiają się dosyć mocne sceny.

Po dość długiej przerwie na horyzoncie powoli wyłania się kolejny film: The Bookie & the Bruiser. W roli głównej, jakżeby inaczej, Vince Vaughn.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338

20-05-2026, 09:49
Ciekawe są małe zbiory twórców, którzy mają na koncie niewiele filmów. Sam posiadam na DVD trzy filmy Richarda Kellego.

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik

31-05-2026, 12:56
Przybyło kilka nowych pozycji.

[Obrazek: Zff0LmN.jpeg]

Frantic Polańskiego. Wcześniej miałem jakieś skandynawskie wydanie, też z polskimi napisami. Znajduje się w moim top3 filmów tego Pana, więc wypadało skorzystać ze wznowienia i sięgnąć po slipa. To jak ten film wygląda to inna sprawa. To będzie na pewno wielkie wydarzenie jak pojawi się jakaś zapowiedź zremasterowanej wersji.

[Obrazek: Y3uyrZn.jpeg]

The Ninth Gate od Lionsgate, kupiony na ebay. Ten film z kolei nie łapie się obecnie do top5 tego reżysera. Po prostu duża konkurencja, ale to wciąż bardzo dobry film. Spodziewam się poprawy względem bluray, gdzie te kolory były dosyć wyprane.

[Obrazek: agnCgBN.jpeg]

High and Low by Akira Kurosawa. Kolejne dwa filmy do kolekcji i kolejne dwa z Toshiro Mifune. Nie wiem czemu, ale spodziewałem się, że Rudobrody będzie w slipie tak jak poprzednie wydania od BFI. Jeszcze pudełko popękało. Dziwne, bo było w tekturze i kopercie z wypełniaczem.

[Obrazek: QVICvHc.jpeg]

Red Beard.

[Obrazek: VP7Bamj.jpeg]

Twin Peaks. Trudno mówić o kolekcji Davida Lyncha bez Twin Peaks. Będzie można sprawdzić ostatni sezon. No i ogólnie serial oglądany wieki temu. Kilka płyt latało.. trzeba być dobrej myśli  Smile

[Obrazek: nbWCSxd.jpeg]

Somersault. Moje pierwsze wydanie od tego dystrybutora, Film Movement. Ze skanu 4K, więc obrazek ładnie wygląda. W Australii obsypany nagrodami, no i miał też pokaz na festiwalu w Cannes. Lekki film, fajna rola Abbie Cornish.

[Obrazek: aC1IY2R.jpeg]

Escape from L.A. Carpentera. Kupowałem ten film od dłuższego czasu, aż mnie w końcu steelbook zmotywował. Tak to powinno właśnie wyglądać.

[Obrazek: 5UHQLqP.jpeg]

Perfect Blue, pierwsze anime w kolekcji.

[Obrazek: wRi2GV1.jpeg]

Po The Last Seduction sprawdzam sobie inny film Johna Dahla, Rounders. Ładny slip, twarda oprawa. Po ostatniej dyskusji na temat filmu Spoorloos postanowiłem sięgnąć po niego i zobaczyć co to, The Vanishing.

[Obrazek: WOm1gft.jpeg]

Hard Boiled. Pierwszy egzemplarz nie dojechał, ale zamiennik już jakoś odnalazł drogę. Rudobrody też, ale ciężko powiedzieć czy już się sytuacja poprawiła z paczkami od rarewaves. Dwie paczki w drodze.

[Obrazek: emB1j8o.jpeg]

Co się wydarzyło w Madison County. Niepotrzebnie odkładałem tak długo ten zakup, bo Clint ma jednak dobre oko. No i właściwie nie schodzi z ekranu przez cały film. Dla fanów pozycja obowiązkowa. Zwierzogród, po wznowieniu cena jest rozsądna.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,713
Reputacja: 172

31-05-2026, 13:20
(31-05-2026, 12:56)kłapouchy napisał(a):  spodziewałem się, że Rudobrody będzie w slipie tak jak poprzednie wydania od BFI

Ikiru i Pies też nie miały slipa. Książeczka jest mam nadzieję?

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik

31-05-2026, 18:19
A to nie wiedziałem. No to może tylko wydania 4K dostają. Książeczka jest i ktoś nawet pododawał zdjęcia wszystkiego, ale chyba zapomniał dodać do kolekcji  Smile

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,630
Reputacja: 145

31-05-2026, 18:33
(31-05-2026, 12:56)kłapouchy napisał(a):  sprawdzam sobie inny film Johna Dahla, Rounders.
A jak obrazek? Ja mam jeszcze DVD i przydałoby się wreszcie podmienić. Dawno nie oglądałem, ale w epoce DVD dość często. Film miał świetny klimat.

(31-05-2026, 12:56)kłapouchy napisał(a):  Somersault. Moje pierwsze wydanie od tego dystrybutora, Film Movement. Ze skanu 4K, więc obrazek ładnie wygląda. W Australii obsypany nagrodami, no i miał też pokaz na festiwalu w Cannes. Lekki film, fajna rola Abbie Cornish.
Kompletnie nie znałem, także dzięki za Zn. Jak gra Worthington, to warto się zainteresować.

(31-05-2026, 12:56)kłapouchy napisał(a):  Perfect Blue, pierwsze anime w kolekcji.
Ślicznie wydane.

Ładna aktualizacja. Plusik za załadowanie wydań do Filmoskopu.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,163
Reputacja: 97

31-05-2026, 18:38
Zazdro Co się wydarzyło w Madison County. Od roku sugerowałem ten tytuł żonie jako doskonały prezent dla mnie i w końcu go dostałem dwa tygodnie temu na urodziny (od razu obejrzeliśmy - mi, facetowi, podoba się bardziej niż jej choć to kino ewidentnie dla kobiet xD)... z tym że nie sprawdziła, że Galapagos zrobiło wznowienie i dostałem Los Puentes de Madison Tongue Ale to prezent, więc już nie prosiłem by wymieniała, choć okładka śmieszna, a pudełko z wyciętym trójkątem recyklingu, więc lipa.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Altair
Stały bywalec
Liczba postów: 338

31-05-2026, 19:27
Same świetne filmy Smile

Odpowiedz
Offline Dusia
Stały bywalec
Liczba postów: 266
Reputacja: 15

31-05-2026, 20:42
Gratki Kłapouchy. Kapitalny zestaw… różnorodnie i jakościowo. Frantic dodany do listy zakupowej.

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik

31-05-2026, 23:29
(31-05-2026, 18:33)sebas napisał(a):  A jak obrazek? Ja mam jeszcze DVD i przydałoby się wreszcie podmienić. Dawno nie oglądałem, ale w epoce DVD dość często. Film miał świetny klimat.
No ja w ogóle nie oglądałem. Jak się uda w tym miesiącu obejrzeć to coś napiszę.
(31-05-2026, 18:33)sebas napisał(a):  Kompletnie nie znałem, także dzięki za Zn. Jak gra Worthington, to warto się zainteresować.
Może w Europie też się pojawi jakieś wydanie.  
(31-05-2026, 18:38)Juby napisał(a):  Zazdro Co się wydarzyło w Madison County. Od roku sugerowałem ten tytuł żonie jako doskonały prezent dla mnie i w końcu go dostałem dwa tygodnie temu na urodziny (od razu obejrzeliśmy - mi, facetowi, podoba się bardziej niż jej choć to kino ewidentnie dla kobiet xD)... z tym że nie sprawdziła, że Galapagos zrobiło wznowienie i dostałem Los Puentes de Madison  Ale to prezent, więc już nie prosiłem by wymieniała, choć okładka śmieszna, a pudełko z wyciętym trójkątem recyklingu, więc lipa.
To faktycznie trochę lipa  Big Grin Jeszcze pudełko do wymiany.. Ale na pocieszenie fakt, że wydanie nie ma slipa. Film raczej dla kobiet niż mężczyzn, ale mi tam też się podoba. Bałem się, że ciężko będzie się go oglądało. Fajne zdjęcia w plenerze.
Też mam parę hiszpańskich pudełek i na wystawę się nie nadają. Niedawno brałem Alguien Volo sobre el Nido del Cuco xD
(31-05-2026, 20:42)Dusia napisał(a):  Gratki Kłapouchy. Kapitalny zestaw… różnorodnie i jakościowo. Frantic dodany do listy zakupowej.
Dzięki. Myślałem, że Ty to masz już wszystkie polskie wydania.. nie wiem jak to przeoczyłeś.

Odpowiedz
Strony (12): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku