16-07-2023, 20:13
Przecież właśnie to napisałem <facepalm>
|
piti198 - kolekcja
|
|
LIPIEC ciąg dalszy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
22-07-2023, 19:23
PITI, gratuluję nabytku Anthony Zimmer ja ostatnio także kupiłem ten film na blu-ray z miesiąc temu... ale wybrałem wersję niemiecką, bo tam są napisy DE i jest opcja dodania swoich napisów w Twoim wydaniu francuskim nie ma ponoć napisów https://www.blu-ray.com/movies/Anthony-Zimmer-Blu-ray/9783/ Planuję z tej okazji powtórkę - bitwę na filmy w jeden wieczór: Anthony Zimmer vs. Turysta Sophie Marceu vs. Angelina Lara Jolie Croft oczywiście oba filmy widziałem po 2 razy... teraz z okazji nowego nabytku blu-ray powtórka... Który film dla Ciebie jest lepszy?
22-07-2023, 21:46
A w wyd. niemieckim są tylko niemieckie napisy. To też nie jest wielki wybór. Znajdę sobie napisy w necie i obejrzę. Anthony Zimmer jest lepszy, Turysta to remake. A poza tym w Zimmerze gra Olbrychski.
23-07-2023, 07:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2023, 08:08 przez ILSA FAUST.)
(1) jeśli chodzi o moje wydanie niemieckie to są tylko napisy DE, ale dzięki temu że są jakiekolwiek napisy można dodać zewnętrzne PL, EN w OPPO, jeśli chodzi o Twoje wydanie francuskie jest brak jakichkolwiek napisów i nie możesz w systemach OPPO lub podobnych dodać żadnych napisów, jeśli więc znasz francuski to OK. Jedyna możliwość wtedy to zgrywanie filmu na dysk i dodawanie napisów - jeśli masz czas i możliwości na takie akcje to OK. (2) Anthony Zimmer ma lepszy klimat i zjawiskową Sophie Marceau, Olbrychski jak dla mnie to raczej na minus tego filmu bo tak jak w SALT z Jolie i Dorociński w MI:7 grają ruskich i żenująco ich kwestie wypadają (powycinałbym bym ich wszystkich z tych 3 filmów...to żadna promocja tych aktorów czy też Polski, wręcz odwrotnie...) (3) Tak, Turysta to remake Zimmera ale ma lepsze sceny akcji i zdjęcia, sekwencje z Wenecji i równie zjawiskową Angelinę Jolie, z kolei Johhny Depp ostawił komedię niezłą Lubię oba filmy, dlatego przy okazji nowego nabytku będą obie powtórki i wtedy będzie mój werdykt, ostanie projekcie miałem dość dawno z 8-10 lat temu, więc idealny czas na odświeżenie obu filmów. Także mam Condora na 4K z Twoich ostatnich nabytków, genialny film, klimat aż sączy się z ekranu... Cieszę się że nabyłeś A. Zimmera, mało kto pamięta o tym filmie, udanego seansu
(23-07-2023, 07:57)ILSA FAUST napisał(a): jeśli chodzi o Twoje wydanie francuskie jest brak jakichkolwiek napisów i nie możesz w systemach OPPO lub podobnych dodać żadnych napisów, jeśli więc znasz francuski to OK. Jedyna możliwość wtedy to zgrywanie filmu na dysk i dodawanie napisów - jeśli masz czas i możliwości na takie akcje to OK. Jest możliwość wgrania zewnętrznych napisów w OPPO gdy na płycie nie ma żadnych. Najprościej zrobisz to autoskryptem od prodarka, działa także na "oryginalnym" firmware. https://forum.filmozercy.com/watek-oppo-bdp-10x-i-udp-20x-automatyczne-zarzadzanie-napisami-do-plyt
23-07-2023, 09:46
(23-07-2023, 09:22)misfit napisał(a): Jest możliwość wgrania zewnętrznych napisów w OPPO gdy na płycie nie ma żadnych. Najprościej zrobisz to autoskryptem od prodarka, działa także na "oryginalnym" firmware. MISFIT, dzięki za info - zwracam honor PITI jeszcze nie ćwiczyłem tego skryptu na OPPO 203, jestem w trakcie wymiany laptopa i wtedy dopiero chciałem ogarnąć ten skrypt, jakoś zakodowałem, że ten skrypt obniża wmuxowane napisy a tam gdzie nie ma napisów to dalej się nie da, więc mam jeszcze jeden argument aby przyspieszyć swoją rekonfigurację sprzętową i ogarnąć ten skrypt |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: Diocletian, 2 gości |