Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 74 75 76 77 78 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

28-06-2023, 17:03
(28-06-2023, 15:33)misfit napisał(a):  AR 8.00:1
To chyba przez wizjer Robocopa...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

28-06-2023, 20:42
(28-06-2023, 15:33)misfit napisał(a):  Nie wiem czy widziałeś Blu-ray'e Changeling z 2018 roku (od Second Sight bądź Severin), ale poprawa na 4K UHD jest dość spora w stosunku do nich...

Pierwszy raz oglądałem ten film, to był zakup w ciemno, ale jestem zadowolony Big Grin

(28-06-2023, 15:33)misfit napisał(a):  Ale AR 8.00:1? Nie potrafię sobie tego wyobrazić, masz jakiegoś screena?

Niestety nie mam, czekam cierpliwie z nadzieją że kiedyś się pojawi na BD o UHD nawet nie marzę.
Ostro się tam bawią proporcjami, takie 1,33:1 potrafiło płynnie przechodzić z lewej strony na prawą, mając w skrajnym położeniu tylko jeden "czarny pas" zamiast dwóch  - mam nadzieję, że to co napisałem, jest zrozumiałe Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

28-07-2023, 11:48
Lipiec:

[Obrazek: QJk83lJ.jpg][Obrazek: KWGheB4.jpg][Obrazek: r5ig1vm.jpg][Obrazek: TOw6Jtl.jpg]

Babylon z Włoch - w środku trzy płyty, w tym bonusowa BD z dodatkami. Na 4K i BD z filmem są polskie napisy. Czy warto szarpnąć się na UHD? Zdecydowanie warto.

Trial - na DV nie zauważyłem aby coś było wyraźnie nie tak z kompresją obrazu, HDR10 nie sprawdzałem...

Vacation - bardzo ładny remaster. Dotychczasowy BD nie jest jakiś tragiczny, UHD jednak miażdży go pod każdym możliwym względem. Warnerowi chciało się nawet wrócić do negatywu w przypadku opticali, więc w ujęciach gdy np. pojawiają się napisy z nazwami lokacji (jest tego trochę) mamy gigantyczną poprawę obrazu. Do tego wyeliminowana "trzęsawka", dużo lepsza szczegółowość i filmowość obrazka (ziarno!) i te kolorki... Szkoda tylko, że dźwiękowo nie jest to oryginalna kinówka z I'm So Excited gdy pojawia się ładna pani w Ferrari w 25:45 i 47:17. Ogólnie jednak marsz do sklepu po Griswoldów na UHD!

[Obrazek: aIO6i3w.jpg][Obrazek: GFwMk0q.jpg][Obrazek: lVw1dfi.jpg][Obrazek: etgPxcW.jpg]

Nadrobione ubytki ze Studia Ghibli + Avatar, którego wcześniej się pozbyłem w oczekiwaniu na 4K UHD. Ale skoro Cameron oszalał z AI bzdurami to trzeba było wrócić do starego dobrego transferu, póki jeszcze w ogóle jest dostępny... Wcześniej miałem tylko kinówkę, a tu jeszcze jest wersja rozszerzona, której nigdy wcześniej nie widziałem.

[Obrazek: e9RmDpM.jpg][Obrazek: u4rCGAF.jpg][Obrazek: xxMyh14.jpg][Obrazek: 9xODvqJ.jpg]

Podziękowania dla Mefisto za cynk ze Snowtown, ostatnią sztukę wyrwałem Smile Pudełko scanavo + 28 stronicowa książeczka w twardym slipcase.

Red Rocket - wbrew temu co podaje blu-ray.com w UK są angielskie napisy (można wyłączyć). Pozostaje jeszcze wyrwać Tangerine od tego reżysera.

Duchy Inisherin - wielkie dzięki myszo za brak UHD jednego z najlepszych filmów zeszłego roku. Ale może za kilka lat u Criteriona, lub kogoś innego się pojawi...

Tak poza tym to zauważyłem, że ci więksi wydawcy odchodzą od grubych pudełek w UK - dotyczy to Duchów (Disney), Pearl (Universal) i Wakacji (Warner), chociaż w przypadku Pearl jest to eko gówno z dziurami po obu stronach pudełka, więc od razu poleciało do kosza.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

28-07-2023, 12:40
Graty! Pearl - udany nabytek, widzialem na vodSmile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

28-07-2023, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2023, 13:56 przez Mierzwiak.)
(28-07-2023, 11:48)misfit napisał(a):  Nadrobione ubytki ze Studia Ghibli + Avatar, którego wcześniej się pozbyłem w oczekiwaniu na 4K UHD. Ale skoro Cameron oszalał z AI bzdurami to trzeba było wrócić do starego dobrego transferu, póki jeszcze w ogóle jest dostępny...
Już nigdy nie pozbędę się BD w ciemno, szkoda ryzykować a potem żałować.

Cytat:Wcześniej miałem tylko kinówkę, a tu jeszcze jest wersja rozszerzona, której nigdy wcześniej nie widziałem.
Nawet dwie wersje rozszerzone Smile Ta krótsza z dwóch zdecydowanie najlepsza.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 237
Reputacja: 27

28-07-2023, 14:13
(28-07-2023, 12:40)kulcikriu napisał(a):  Podziękowania dla Mefisto za cynk ze Snowtown, ostatnią sztukę wyrwałem Smile Pudełko scanavo + 28 stronicowa książeczka w twardym slipcase.

No i jak tu nie przeklnąć. Mi anulowali, a nie byłem ostatni.
Przynajmniej 13 zł już zwrócili.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

31-07-2023, 19:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2023, 19:26 przez misfit.)
(28-07-2023, 12:40)kulcikriu napisał(a):  Graty! Pearl - udany nabytek, widzialem na vodSmile

U Niemców ponoć ma wyjść edycja 4K UHD (zobaczymy czy też będzie zblackcrushowana, tak jak "X"), ale ja tam nie mogłem się doczekać żeby sobie zrobić powtórkę np. z tego blisko 8 minutowego monologu z końcowej części filmu Wink

(28-07-2023, 13:55)Mierzwiak napisał(a):  Już nigdy nie pozbędę się BD w ciemno, szkoda ryzykować a potem żałować.

Byłem względnie spokojny o Avatara na UHD, a T2 wcześniej uznałem za wypadek przy pracy. Ale okazuje się, że to jednak nowa Cameronowa norma, przynajmniej w stosunku do remasterów jego filmów. Ale tak czy owak przesiadka na obecne wydanie wyszła na plus. Dobrze wiedzieć, że wersja 171 minutowa jest lepsza.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

04-08-2023, 15:21
(28-07-2023, 11:48)misfit napisał(a):  Trial - na DV nie zauważyłem aby coś było wyraźnie nie tak z kompresją obrazu, HDR10 nie sprawdzałem...

Dobra wiadomość, czekałem na takie info Smile

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

23-08-2023, 20:40
(28-07-2023, 11:48)misfit napisał(a):  Vacation - bardzo ładny remaster. (...) Szkoda tylko, że dźwiękowo nie jest to oryginalna kinówka z I'm So Excited gdy pojawia się ładna pani w Ferrari w 25:45 i 47:17.

Podobno w którejś ścieżce dubbingowej pojawia się oryginalna "I'm So Exited" - możesz sprawdzić i potwierdzić/zaprzeczyć?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

29-09-2023, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2023, 13:43 przez misfit.)
Tak, we francuskiej i hiszpańskiej ścieżce jest "I'm So Exited" w obu scenach.

EDIT:

Zakupy z ostatnich dwóch miesięcy.

[Obrazek: il8iYiJ.jpg][Obrazek: KH8qyyl.jpg][Obrazek: 2D5rpPE.jpg][Obrazek: c1HqtZH.jpg]

Facetów w czerni nie widziałem w poprzednim wydaniu 4K, więc nie wiem czy tutaj w puszcze poza DV i angielskim 5.1 jest jeszcze coś ciekawego...

Harry Angel i Człowiek słoń z Davidową kompresją, więc nie ma się czego bać, mimo, że to SC... Wink

Z prawej hiszpańska edycja Zabić drozda - również dołączony BD to nowy transfer. Płyta 4K wylądowała w steelbooku z BD, którego kupiłem kilka lat temu.

[Obrazek: tcp4lhB.jpg][Obrazek: LAwSt62.jpg][Obrazek: loIAllw.jpg][Obrazek: dx8gUYJ.jpg]

Warto było czekać na wielokrotnie przekładanego Żuławskiego od Eureki m.in. z poprawionym obrazem Diabła. Moja sztuka chyba jednak uległa zwężeniu w transporcie, bo żadne grawitacyjne sztuczki na nią nie działają i trzeba się bardziej pomęczyć z wyjęciem pudełka ze slipcase Big Grin

Zestaw 5 filmów Claude Chabrol kupiony głównie dla remastera L'enfer. W środku pięć digipacków oraz 80 stronicowa książeczka.

8 Diagram Pole Fighter od 88 Films myślałem, że to jest ten sam transfer co u Arrow, ale okazało się jednak coś gorszego - trochę nazbyt odziarnionego jak dla mnie. Więc nie do końca jestem  zadowolony z tego zakupu.

Ennio Morricone cz.3:

[Obrazek: myWmgQS.jpg][Obrazek: wu3qiId.jpg][Obrazek: WW7OINn.jpg][Obrazek: QuNZscK.jpg]

Z lewej The Big Gundown - trzy wersje filmu na dwóch płytach. W środku pudełko scanavo, książeczka i plakat. Niestety pierwsza sztuka trafiła mi się z dość konkretnie porysowaną płytą, więc trzeba było się bawić w zwroty. Poza tym po raz któryś z rzędu zauważam, że w tych limitkach Powerhouse stosuje zbyt mocny klej i trzeba się trochę pobawić aby pozbyć się śladu po odklejeniu tekturki od pudełka. Może macie na to jakiś sprawdzony patent?

Pasolini - w środku grubaśny amaray z trzema płytami i 32 stronicową książeczką. W każdym z trzech filmów są nowsze, dużo lepsze transfery w stosunku do tego co BFI wypuściło wcześniej w indywidualnych edycjach. Przykłady:

Arabian Nights
[Obrazek: MEP7N3F_t.jpg] [Obrazek: MEP7N39_t.png]
[Obrazek: MEP7N3E_t.jpg] [Obrazek: MEP7N3C_t.png]

Canterbury Tales
[Obrazek: MEP7N44_t.jpg] [Obrazek: MEP7N41_t.png]
[Obrazek: MEP7N43_t.jpg] [Obrazek: MEP7N42_t.png]

Decameron
[Obrazek: MEP7N5H_t.jpg] [Obrazek: MEP7N5E_t.png]
[Obrazek: MEP7N5G_t.jpg] [Obrazek: MEP7N58_t.png]

I... jak Ikar to także nowy transfer. Tutaj recka z porównaniami do poprzedniego BD. Gdyby ktoś pytał to na płycie są też angielskie napisy.

A "Zawodowiec" to nic nowego, a po cichu liczyłem, że może jednak... Smile

Na koniec nieco bardziej szczegółowe fotki Lies & Deceit i Big Gundown:
[Obrazek: 9Rgfyhtm.jpg] [Obrazek: fOh3RV5m.jpg] [Obrazek: ELV3X1Qm.jpg]

[Obrazek: yuno0SZm.jpg] [Obrazek: ouOI1u5m.jpg]

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 74 75 76 77 78 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku