Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

HAL 9000: Archiwum

Strony (67): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 67 Dalej »

Opcje tematu
HAL 9000: Archiwum
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

20-08-2023, 08:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2023, 08:19 przez misfit.)
(13-08-2023, 22:45)HAL 9000 napisał(a):  Główne różnice to dźwięk 2.0 zamiast 5.1 i 23.976 fps zamiast 24, no i film jest podzielony na dwa osobne pliki.

W polskim Rękopisie 5.1 jest raczej na niby, tzn. w praktyce jest 2.0 Mono, a reszta kanałów jest pusta. Na 100% Ci nie powiem, bo dawno temu pozbyłem się swojej płyty - zbyt duży hardcore z tym DNR jak dla mnie Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

21-08-2023, 00:37
Zasugerowałem się recką, którą czytałem przed zakupem*, a polskie wydanie ostatnio oglądałem w większym gronie rodzinnym i szło z konsoli na jakiś telewizor LCD, no i nikt się nie skarżył na DNR Big Grin

W każdym razie dałbym dużo za nowy remaster, choć spokojnie daje radę oglądać to co jest.

* http://www.mondo-digital.com/saragossa.html

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

30-08-2023, 23:22
Sierpień[2]

Niemcy:
[Obrazek: 5uRJ3xe.jpg]

"Avalon" ładnie wydany:
[Obrazek: paGVhQQ.jpg]
[Obrazek: qwJ7YOV.jpg]

[Obrazek: SwHJwk8.jpg]

"Wyspa piratów" - piękny steelbook:
[Obrazek: peKtW1f.jpg]
[Obrazek: uadN0x3.jpg]

Francja:
[Obrazek: 5sGWPvu.jpg]

"Pogarda":
[Obrazek: zqhYNP5.jpg]
[Obrazek: XJ7FbHk.jpg]

Hiszpania i Star Trek - uzupełnienie brakujących części UHD:
[Obrazek: FFUDK9V.jpg]

UK:
[Obrazek: JDPfrya.jpg]
[Obrazek: lRf4zbi.jpg]

Wydanie UHD nr 700.
[Obrazek: GY837WOm.jpg]

Miałem już niemiecki steelbook, ale zawsze żałowałem, że nie kupiłem tej kolekcjonerki, no i się trafiła w rozsądnej cenie - dwa dni później zapowiedziano "Barbarellę", więc będzie z nich piękna para Big Grin

[Obrazek: G3aEGQM.jpg]
[Obrazek: 9ONAHYU.jpg]

Odpowiedz
Offline Wiles
Użytkownik
Liczba postów: 187
Reputacja: 8

31-08-2023, 06:32
Bardzo przyjemne uzupełnienie kolekcji. Ładne wydanie "Avalon", "Wyspa Piratów", "Flash Gordon", naprawdę fajny zestaw.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

31-08-2023, 11:17
Dzięki, uwielbiam "Muszkieterów", więc trochę szkoda iż te filmy nie dostały jakiegoś ładniejszego wydania - widocznie wydawca nie zdawał sobie sprawy ilu jest fanów, zwłaszcza nad Wisłą i Odrą   Tongue

W każdym razie ostrzegam przed starym wydaniem BD, to było gorsze niż może się wydawać.

"Wyspa piratów" ma już zapowiedziane standardowe wydanie z inną grafika niestety:
[Obrazek: 81V2GwfZMCL._AC_SX342_.jpg]

Oprócz "Barbarelli" cieszy mnie też, że Disney zmienił zdanie i wypuszcza swoje seriale (piekło zamarzło Big Grin ) - wstępnie zamówiłem 2 sezony Mando w USA na wypadek gdyby u nas (Europa) nie było, bo z nimi nigdy nie wiadomo i lepiej dmuchać na zimne  Tongue

[Obrazek: star-wars-the-mandalorian_-the-complete-...0,1280,828]
[Obrazek: star-wars-the-mandalorian_-the-complete-...0,1280,828]

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

31-08-2023, 15:18
Szczerze mówiąc nie przepadam za mediabookami jako takimi, ale jak nie ma innej opcji...
Napisz jak tam obrazek w Avalon, wygląda na jakiś nowszy transfer czy może wręcz przeciwnie? Smile

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

31-08-2023, 18:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2023, 18:28 przez ILSA FAUST.)
(31-08-2023, 15:18)misfit napisał(a):  Szczerze mówiąc nie przepadam za mediabookami jako takimi, ale jak nie ma innej opcji...
Napisz jak tam obrazek w Avalon, wygląda na jakiś nowszy transfer czy może wręcz przeciwnie?

Misfit, ja także nie przepadam za mediabookami, w szczególności w niemieckimi tekstami, ale unboxing HALA robi wrażenie,
jednakże mam jakiś czas na półce "inną opcję" - wydanie Blu-ray + bonus disc DVD z Japonii w boxie w formacie DVD...więc także chętnie się przyjrzę bardziej niemieckiemu wydaniu "polskiego" Ghost in the Shell...
HAL, wrzuć koniecznie więcej fotek ze środka mediabooka, czy jest więcej kadrów z filmu i wypowiedz się w kwestii nowego nowego transferu dla Misfita oraz materiałów dodatkowych dla mnie oraz jak kwestia napisów, czy materiały po japońsku mają napisy ENG czy only DE
Sprowadzałem jakiś czas temu japończyka nówkę i jestem zadowolony z mojego wydania, które ma swój klimat ale także robi na mnie wrażenie ten niemiecki mediabook - szkoda że nie wydali AVALON w steelbooku 4K, wtedy upgrade byłby przesądzony...
Mam sentyment do tego filmu (który jest mocno niedoskonały), ale ma on klimat mojego miasta Wrocław i jednego z moich ulubionych filmów ever Ghost in the Shell (wiadomo spoiwem jest reżyser), nawet pamiętam jak wracałem za młodu z pracy a na mojej dzielni czołgi...kręcili akurat sceny z Avalon...wstąpiłem więc na lokalnego "Piasta", wysiadając z tramwaja, który gra w filmie ale już nie jeździ po wrocławskich torach...
Foremniak nie wykorzystała swojej szansy i osiadła gdzieś tam na polskim podwórku - w Japonii mogłaby być "cesarzową" kina Cyberpunk, bo mam wrażenie że w Polsce tylko garstka osób kojarzy ten film...

(31-08-2023, 11:17)HAL 9000 napisał(a):  Oprócz "Barbarelli" cieszy mnie też, że Disney zmienił zdanie i wypuszcza swoje seriale (piekło zamarzło ) - wstępnie zamówiłem 2 sezony Mando w USA na wypadek gdyby u nas (Europa) nie było, bo z nimi nigdy nie wiadomo i lepiej dmuchać na zimne  

HAL, istotnie piekło zamarzło i mamy Barbarellę, Mando oraz Predator Prey na nośnikach fizycznych...przydałyby się osobne wątki do tych filmów, ale nie mam nic przeciwko aby dyskutować na podwórku HAL_a
Iger dotrzymał słowa, że pójdą mocniej w stronę Home Video, obawiam się, że skończy się na USA/CAN, może trochę UK...

Zakładam, że Barbarella z Arrow to pewniak jeśli chodzi o jakość transferu, mam nadzieję, że nie spartolą tego...szkoda, że nie wydali w steelbook, ale Arrow rzadko to robi, za rzadko...bardziej się boję a remejk...co mi ta aktorka nie pasuje...ma co najmniej 2-3 lepsze typy na nową Barbarellę...

Mando - dopiero co wysiadłem z samolotu z wakacji i nie zdążyłem z pre-orderem...może będzie UK...albo w ostateczności second hand...

Predator Prey - pisałem wcześniej na Filmożercach, że będzie wydanie 4K no i mamy- szkoda że steelbook tylko w BEST BUY, bez Amazona US...ale może wskoczy na Amazon...jak macie jakiś linki gdzie zamówić steelbook Prey to dajcie znać

(31-08-2023, 11:17)HAL 9000 napisał(a):  uwielbiam "Muszkieterów", więc trochę szkoda iż te filmy nie dostały jakiegoś ładniejszego wydania - widocznie wydawca nie zdawał sobie sprawy ilu jest fanów, zwłaszcza nad Wisłą i Odrą  
HAL, szczerze liczyłem na steelbooki i nadal liczę bo miłośnicy żab już wydali najnowszych muszkietów z dziewczyną Bonda w steelu...mam przeczucie, że także wydadzą klasyka...chciałem tych muszkietów kupić w promce 3x10 lub 2x15 w UK ale już nie ma wcale..tak czy inaczej także uwielbiam tych muszkietów, zobaczymy czy będzie ładniejsze wydanie, w razie się weźmie francuza lub niemca...zakładam, że skoro to studio canal to UK/FR/DE to te same dyski?

(30-08-2023, 23:22)HAL 9000 napisał(a):  "Wyspa piratów" - piękny steelbook:

HAL, tak jak Tobie obiecałem, masz steelbook z angielskim tytułem Smile

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

31-08-2023, 19:03
W "Avalonie" napisy do dodatków są po niemiecku.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

31-08-2023, 22:27
(31-08-2023, 15:18)misfit napisał(a):  Napisz jak tam obrazek w Avalon, wygląda na jakiś nowszy transfer czy może wręcz przeciwnie?
Nie mam porównania, nie znam poprzednich transferów, mogę sprawdzić czy są jakieś błędy typu posteryzacja itd.
Filmu jeszcze nie oglądałem, bo u mnie wydania UHD bezczelnie się wpychają bez kolejki  Tongue
Ostatnio oglądałem BD "Zaginionego w akcji", pierwszą część, potem drugą i już miałem oglądać trzecią, ale przyszła świeża dostawa 4K i... leży tak trzecia cześć obok odtwarzacza i patrzy na mnie z wyrzutem za każdym razem gdy wkładam nowy nabytek UHD Big Grin
"Avalon" jest krótki, więc chyba wcisnę między "Muszkieterów" a "Firmę".

(31-08-2023, 18:01)ILSA FAUST napisał(a):  HAL, wrzuć koniecznie więcej fotek ze środka mediabooka, czy jest więcej kadrów z filmu i wypowiedz się w kwestii nowego nowego transferu

Więcej fotek nie dam rady wrzucić, bo książeczka jest dość ciasno sklejona i jest ryzyko że ją zniszczę. Na 20 stron 7 to grafiki na całą stronę, pozostałe kartki mają niemiecki tekst i zdjęcia z filmu zajmujące od 25 do 30% powierzchni.
Są gdzieś w sieci zdjęcia z poprzednich transferów? Ja miałem kiedyś jakiegoś "ripa", ale to było tak marne, że nawet nie próbowałem tego oglądać.

(31-08-2023, 18:01)ILSA FAUST napisał(a):  Zakładam, że Barbarella z Arrow to pewniak jeśli chodzi o jakość transferu, mam nadzieję, że nie spartolą tego...szkoda, że nie wydali w steelbook, ale Arrow rzadko to robi, za rzadko...bardziej się boję a remejk...co mi ta aktorka nie pasuje...ma co najmniej 2-3 lepsze typy na nową Barbarellę...
Tak, Arrow to pewniak i szkoda że nie steelbook, ale wydanie ładnie się prezentuje na fotkach.
Remake? Coś mi się chyba obiło o uszy, ale wyparłem, teraz mnie zainteresowałeś, zaraz sprawdzę kto ma to zagrać Big Grin

(31-08-2023, 18:01)ILSA FAUST napisał(a):  chciałem tych muszkietów kupić w promce 3x10 lub 2x15 w UK ale już nie ma wcale.

Faktycznie teraz niedostępne, ja brałem w amazonowej promocji 2 za 30 albo 2 za 24 już nie pamiętam.
(31-08-2023, 18:01)ILSA FAUST napisał(a):  HAL, tak jak Tobie obiecałem, masz steelbook z angielskim tytułem
Zgadza się, nie tylko steelbook ma angielski tytuł, ale także płyty.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

01-09-2023, 07:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2023, 07:19 przez piti198.)
Tu są jakieś fotki, ale małe:
http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews34/avalon_blu-ray.htm

Odpowiedz
Strony (67): « Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 67 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku