Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 75 76 77 78 79 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

29-09-2023, 14:29
(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a):  Harry Angel i Człowiek słoń z Davidową kompresją

Tylko czemu kastraty? W sensie bez dodatków, które są na drugich płytach.

(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a):  Warto było czekać na wielokrotnie przekładanego Żuławskiego od Eureki m.in. z poprawionym obrazem Diabła. Moja sztuka chyba jednak uległa zwężeniu w transporcie, bo żadne grawitacyjne sztuczki na nią nie działają i trzeba się bardziej pomęczyć z wyjęciem pudełka ze slipcase

Heh, Diabła akurat wczoraj oglądałem i momentami wydał mi się zbyt rozjaśniony (w sumie standard w UK), no i końcówka miała dziwną barwę, ale nie wiem czy to zamierzone artystycznie czy o co chodzi. Ale slip ciasny, oj ciasny.

(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a):  Powerhouse stosuje zbyt mocny klej i trzeba się trochę pobawić aby pozbyć się śladu po odklejeniu tekturki od pudełka. Może macie na to jakiś sprawdzony patent?

Nigdy nie miałem takich problemów.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

29-09-2023, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2023, 15:34 przez misfit.)
(29-09-2023, 14:29)Mefisto napisał(a):  
(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a):  Harry Angel i Człowiek słoń z Davidową kompresją
Tylko czemu kastraty? W sensie bez dodatków, które są na drugich płytach.

Masz złe info - w Harry Angel na płycie 4K są dokładnie te same dodatki co na BD. Różnica jest taka, że w UK jest ucięte 5 sekund filmu, a w FR/DE - nie. W FR/DE za to nie ma angielskich napisów, ale mi to rybka.
W Człowieku słoniu na płycie 4K są dwa nowsze dodatki (brak dodatków to błąd na dvdcompare), a starsze dodatki mam na starym BD, poza "The Terrible Elephant Man Revealed", ale jakoś to przeżyję... Smile

(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a):  Powerhouse stosuje zbyt mocny klej i trzeba się trochę pobawić aby pozbyć się śladu po odklejeniu tekturki od pudełka. Może macie na to jakiś sprawdzony patent?
(29-09-2023, 14:29)Mefisto napisał(a):  Nigdy nie miałem takich problemów.

Wcześniej miałem jeszcze to samo w Pływaku i chyba też Komandosach z Navarony, czyli w sumie prawie wszystkie moje limitki od Powerhouse.
Z tego co pamiętam to na forum blu-ray.com też się na to ludziska nie raz skarżyli.

EDIT: O, masz Smile

https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=20886436&postcount=52

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

29-09-2023, 15:43
(29-09-2023, 15:34)misfit napisał(a):  W Człowieku słoniu na płycie 4K są dwa nowsze dodatki

Tak, miałem głównie Słonia na myśli, bo też się ostatnio zastanawiałem. Co do tej cenzury - jeśli dobrze pamiętam, to idzie o walkę kogutów, do przeżycia.

A co do kleju - nie wiem, może mam farta. Ale też ja to naprawdę bardzo delikatnie odklejam zawsze - igłą najlepiej wpierw trochę poluźnić. Od biedy możesz też zostawić to się będzie box mniej rysował Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

29-09-2023, 16:08
Też staram się to robić na tyle delikatnie na ile to możliwe - i koniec końców udało się usunąć pozostałości kleju z pudełka, ale wystarczy po prostu nie używać tak mocnego kleju. Gorzej byłoby gdyby to był steelbook - miałem coś takiego z Oblivion z polskiej dystrybucji.
Problemy ludzi pierwszego świata... Big Grin

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

29-09-2023, 16:37
(29-09-2023, 16:08)misfit napisał(a):  wystarczy po prostu nie używać tak mocnego kleju

Jak dla mnie te kółeczka są idealne do recyclingu i często je potem wykorzystuję, więc win-win.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

26-10-2023, 11:57
Październik:

[Obrazek: pbnLsN5.jpg][Obrazek: 5FgsJHt.jpg][Obrazek: licHJZI.jpg][Obrazek: P0WTXYu.jpg]

Touch of Evil - w środku slipcase'a znajduje się 2-płytowy amaray z trzema wersjami filmu + 100 stronicowa książeczka. Miałem "polską" płytę na BD (Universal), bo wg. mnie miała znacząco lepszy obraz niż Eureka na BD, ale bez wersji 1.37. Po cichu liczyłem na 4K i się doczekałem, ale tym razem Eureka jest bez 1.37:1. Mówi się trudno Smile

Mission Impossible - Dead Reckoning z Polandii. W Fallout zaskoczyła mnie niemal zerowa różnica w szczegółowości obrazu pomiędzy UHD, a BD i to pomimo rzekomego DI 4K. Na dniach dowiem się jak będzie tym razem.

Driver i Highlander z Francji. Pred - dzięki za cynk z promką. Oba z Davidową kompresją obrazu, więc śmiało można brać bez strachu.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-11-2023, 14:04
Listopad:

[Obrazek: VWjdV51.jpg][Obrazek: WGOdNMe.jpg][Obrazek: p1S67W4.jpg][Obrazek: CI7sgEr.jpg]

Miał być Barbenheimer, ale Galapagos zaszalał z ceną zwyklaka Oppenheimera i trzeba było skorygować nieco plany. Barbie z Włoch, w środku wyłącznie płyta UHD.

Tenet miałem nie kupować, głównie przez te powalone zmiany AR, które strasznie mnie wkurzają. Ale po małym śledztwie wyszło mi, że nie ma żadnej filozofii w otrzymaniu legitnego AR 2.20:1, który przez cały czas trwania filmu znajduje się niemal dokładnie w centrum kadru. Więc z tym sobie bez problemu poradzę z pomocą madVR. Kto wie, może tym razem sam film lepiej wejdzie? Wink

Hitchcock w środku prezentuje się podobnie jak wcześniejsze zestawy europejskie, czyli zbiorczy digi-pack. Szykuje się prawdziwa uczta na najbliższe tygodnie Smile

W końcu wpadł też It's a Wonderful Life.

Dziś dotarł też Has:
[Obrazek: nRTRcnVl.jpg]

Gabarytowo i nie tylko, coś podobnego do boxu Bergmana od Criteriona. W środku jest też duża, ponad 300 stronicowa książka.
Założyłem sobie, że jeśli chociaż większa połowa transferów mi podejdzie to będę szczęśliwy Big Grin A dzisiejszy dzień idzie w całości na wykonanie skanów BDInfo, muszę też wykombinować jakiś lepszy aparat, ale poniżej taki teaser ukazujący mocowanie płyt.

[Obrazek: N4EPz8am.jpg]

Odpowiedz
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

20-11-2023, 14:37
GratulacjeSmile Zacny updateSmile Has wyszedł tysiaka, tak?

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

20-11-2023, 15:38
Ja zapłaciłem 1080+25 (DPD) PLN.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

20-11-2023, 15:50
Dzięki! To jest tak "grube" jak Bergman? Jakie to ma wymiary? Jeśli misfit będziesz mieć chwilę, będę wdzięczny za info!

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 75 76 77 78 79 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku