Cytat:Więc jeśli będzie bardzo źle to wybieram nieposiadanie tego filmu na półce niż posiadanie czegoś, czego nie mam ochoty oglądaćnaprawi się

Cytat:podobnie jak z OT Star Wars której się pozbyłem.Tylko i wyłącznie skany 35mm w tym wypadku.
|
The Abyss (Otchłań/Głębia)
|
Cytat:Więc jeśli będzie bardzo źle to wybieram nieposiadanie tego filmu na półce niż posiadanie czegoś, czego nie mam ochoty oglądaćnaprawi się ![]() Cytat:podobnie jak z OT Star Wars której się pozbyłem.Tylko i wyłącznie skany 35mm w tym wypadku.
28-09-2023, 15:06
(28-09-2023, 14:45)Gieferg napisał(a): Tylko i wyłącznie skany 35mm w tym wypadku.Z chęcią bym przytulił gdyby ktoś miał skany 35mm wersji z 1997 (najlepsze!!) ![]() (28-09-2023, 14:45)Gieferg napisał(a): naprawi sięPoczekajmy najpierw jak to będzie wyglądać. Może poza brakiem ziarna wszystko będzie tip top, a może i te opinie o braku ziarna są przesadzone. Na razie tych "kilka m-cy" znaczy tyle, co i poprzednie zapowiedzi, czyli jajco. Nie uwierzę, że ten film wyjdzie dopóki nie zobaczę go w sprzedaży, tak samo jak na razie nie wierzę w tego Titanica na 5 grudnia. Cytat:Poczekajmy najpierw jak to będzie wyglądać. Może poza brakiem ziarna wszystko będzie tip top,Miałem na myśli, że brak ziarna się naprawi. Cytat:wersji z 1997 Nie uznaję. Tak naprawdę jedyne co lubię w późniejszych wersjach to wymieniona na zdecydowanie lepszą muzyka na końcu ROTJ.
28-09-2023, 19:33
(28-09-2023, 13:39)Mefisto napisał(a): A było coś gdzieś o True Lies, czy to już film, którego James się wstydzi jak Aliens?Oby, to może przestanie poprawiać. True Lies na D+ wygląda OK (jak na streaming), więc gdyby ten remaster dać chociażby na BD z sensownym bitrate, to było by spoko jak dla mnie.
niespotykanie spokojny człowiek
13-11-2023, 21:51
6 grudnia The Abyss: Special Edition Remastered in 4K w kinach! Czyli lada dzień powinniśmy się doczekać również ogłoszenia premiery na płytach. Trailer na YT w 1080p w niektórych ujęciach wygląda fenomenalnie, w innych mam wrażenie że sporo wygładzili (ale nie jest aż tak woskowo jak przy T2). Pytanie jak to ostatecznie wypadnie na porównaniach i czy będzie gdziekolwiek wersja PL (bez szans nawet na Blu?).
13-11-2023, 22:00
Ciarki... w tym przypadku nawet zajechana woskowina będzie lepsza od tego szajsu na DVD, więc zakup tego będzie jedynym wyjściem w tej sytuacji. A wracając do filmu to zaraz po Terminatorze, życiówka Biehna, głównie dla jego roli do tego wracam.
Unboxing >> YouTube
13-11-2023, 22:03
(13-11-2023, 22:00)pred895 napisał(a): Ciarki... w tym przypadku nawet zajechana woskowina będzie lepsza od tego szajsu na DVD Wchodzę w wydanie fizyczne 4K UHD w ciemno w tym przypadku, po cichu liczę na STEELBOOK ![]() nie ważne co tam pokażą wykresy - nie ma innej opcji tak naprawdę w przypadku tego filmu.
Sorry, ale to co widzę na tym zwiastunie to jedna wielka tragedia. Chciałbym wierzyć, że ta woskowina jest tylko przez youtube'ową komprechę, ale poza tym śmierdzi mi tu zabawami z AI na odległość.
13-11-2023, 22:14
Jest gładko, ale to 1080p na YT. Zobaczcie sobie w tej jakości jakikolwiek fragment filmu który znacie z płyt z delikatnym zkarnem i spróbujcie zobaczyć tam ziarno. To czy Cameron w tym przypadku faktycznie użył DNR to już osobna kwestia, ale jedno na ten moment wiem: dla mnie nie wygląda to tak samo źle, jak T2.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Grzej niż u ruskich Al upscal ![]() Tylko tak jak napisał @Mierzwiak na tym całym YT to wszystko 1080=< wygląda źle.
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |