Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Superbohaterowie w kinie

Ankieta: I kto jest debeściak?
Batman (Keaton)
Batman (Bale)
Kick-Ass (Johnson)
Wolverine (Jackman)
Iron Man (Downey Jr)
Thor (Hemsworth)
Cap (Evans)
Spider-Man (Garfield)
Spider-Man (Maguire)
Superman (Reeve)
[Wyniki ankiety]

Strony (16): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 Dalej »

Opcje tematu
Superbohaterowie w kinie
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125
Reputacja: 0

12-07-2015, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2015, 21:30 przez Teabing. Powód edycji: Nie chcę pisać dwa posty pod sobą :) )
Sokal, czytaj ze zrozumieniem, nie czepiam się, że dym jest zbyt realistyczny - to jest jego zaletą, (przecież napisałem, że czeka nas "arcydzieło" audiowizualne, tylko że z debilną fabułą jak w przypadku MoS). Mam do zarzucenia, że w każdej scenie wpychany jest nam irytujący patos, który przesadzony (jak w tym przypadku) woła o pomstę do nieba. Sam dym może i wyglądać autentycznie, irytuje mnie to, że znowu idą na łatwiznę wpychając nam podprogowo amerykańskie tragedie  aby bardziej "umrocznić' i urzeczywistnić film.

Inuki - Nawet przemawia do mnie takie poprowadzenie fabuły ale boję się, że stężenie głupot w stylu "idę po psa w tornado i broń boże mnie nie ratuj, mimo że jesteś praktycznie "Bogiem"" będzie tak duże jak w pierwszej części i znowu wyjdę z kina żałując wydanej kasy :/

Dam szansę ale i tak [Obrazek: 521c58490a6f816787cf76750e947448_1.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

12-07-2015, 21:26
Teabing, ok. Teraz Cię rozumiem. Aczkolwiek nie zgadzam się :-)

Odpowiedz
Offline acidos
Użytkownik
Liczba postów: 89

12-07-2015, 22:22
Jak dla mnie trailer BvS wypadł bardzo miernie i w sumie ten film póki co mi bimba .Jak dla mnie robienie nowego Batmana w sytuacji w której ciągle w głowie mamy mrocznego rycerza od Nolana ,jest bez sensu.Po trailerze dokładnie wiem czego się spodziewać i jak dla mnie będzie podobnie głupi jak MoS. Co do SS to trzeba przyznać że trailer bardzo intrygujący.Dalej nie jestem przekonany do nowej wizji Jokera zwłaszcza że 2 dni temu odświeżyłem sobie wersje Ledgera która no cholera jest fenomenalna. Jeżeli nowy Joker będzie paradował w kółku bez koszulki i w dresie to będzie wyglądał jak gdyby urwał się z jakiegoś polskiego osiedla Tongue Na plus zasługuje jednak nowy śmiech ,muszę przyznać że były delikatne ciary.Na plus zasługuje przez innych wspomniana Harley Quinn ,a o reszcie ekipy póki co się nie wypowiadam bo za dużo ich w zwiastunie nie było. Mam nadzieję że SS będzie odświeżeniem w kinowym świecie superhero i wprowadzi coś nowego ,a po BvS niczego specjalnego się nie spodziewam.

Odpowiedz
Offline Haqu
Stały bywalec
Liczba postów: 372
Reputacja: 9

13-07-2015, 07:03
(12-07-2015, 17:31)Teabing napisał(a):  Zakładam że czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.

Czyli w sumie to samo co sie ciągnie od czasu pierwszego Iron Mana, ale kto tego nie lubi od czasu do czasu? Poważnie, szukanie głębi czy logiki to nie w tym gatunku panowie. Filmy o superbohaterach mają być naładowane patosem, ludźmi, którzy potrafią uratować cały świat w pojedynke. Upadają, by powrócić jako jeszcze silniejsze jednostki - typowe kino superbohaterskie. To, że Marvel rzuca pare dowcipów więcej na film wcale nie oznacza, że film jest wyczyszczony z patosu.
Po zawodzie w postaci nowych Avengers, nie interesującym mnie Ant-Manie i schematyczności filmów Marvela czekam na przejęcie pałeczki i ofensywę ze strony DC.

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

13-07-2015, 09:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2015, 10:09 przez meaner.)
Wyciekł zwiastun do X-Men: Apocalypse
http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=122788

A tam superbohaterowie w kinie. Pojawił się nowy zwiastun do Heroes Reborn. Jaram się jak małe dziecko. Big Grin
https://www.youtube.com/watch?t=164&v=4FLHB2zB_cA

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

13-07-2015, 10:08
Młoda obsada kompletnie mi tutaj nie pasuje i coś czuje, że mogą położyć cały film.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Teabing
Użytkownik
Liczba postów: 125

13-07-2015, 10:42
Ja też czekam na nowych Herosów, widać że powróci Mohinder, Peter, Hiro, Matt, Micah, Bennet i jeszcze kilku innych, ciekawe czy zaskoczą czymś w stylu pojawienie się Claire czy Sylara... W końcu to wokół nich kręciły się pierwsze sezony.

Również jaram się jak dziecko i czekam, mam nadzieje że wrócą do formy sprzed 4 sezonu, swojego czasu był to jeden z moich ulubionych seriali Smile

Co do X-men apocalypse na tą chwilę jedno wielkie meh Big Grin

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

13-07-2015, 10:57
Ten trailer X-Men wcale nie taki zły. Nie pasuje mi tylko wygląd Apokalipsa, taki trochę "normalny". Nie wygląda na jakiegoś badassa jak w komiksach. Do młodej obsady już się dawno przekonałem, więc jestem spokojny. Tylko Sansa mnie niepokoi.

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

13-07-2015, 11:15
(13-07-2015, 10:42)Teabing napisał(a):  Ja też czekam na nowych Herosów, widać że powróci Mohinder, Peter, Hiro, Matt, Micah, Bennet i jeszcze kilku innych, ciekawe czy zaskoczą czymś w stylu pojawienie się Claire czy Sylara... W końcu to wokół nich kręciły się pierwsze sezony.
Jak tylko zobaczyłem Angelę i Hiro to uśmiech sam cisnął się na usta. Big Grin

Gdzie ty widzisz Petera? Smile Miało go podobno nie być. Claire jak i Sylara na pewno nie będzie. Chyba, że pojawią się w następnym sezonie. (jeśli powstanie) Smile W aktualnym ma być tylko wzmianka o nich. Co z nimi się aktualnie dzieje.

Co do Apocalypsa to nie miał on czasami mocy kontrolowania swojego ciała? Mógł zmniejszać, zwiększać muskulaturę. Już tak dokładnie nie pamiętam.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-07-2015, 11:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2015, 11:48 przez Gieferg.)
Cytat:czeka nas wspaniałe widowisko audio-wizualne dla 6-latków, płytkie, bez żadnej głębi, logiki i sensu.

Jakie by nie było i tak będzie lepsze niż żenady w stylu TASM2.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (16): « Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 16 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku