Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Zapowiedzi płyt Ultra HD Blu-ray z polską wersją językową

Strony (86): « Wstecz 1 ... 73 74 75 76 77 ... 86 Dalej »

Opcje tematu
Zapowiedzi płyt Ultra HD Blu-ray z polską wersją językową
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

29-03-2024, 11:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2024, 11:15 przez misfit.)
WTF? Smile

[Obrazek: CUrofdjm.jpeg]

https://www.dvdmax.pl/chlopi-blu-ray-4kblu-ray,art2619575

Kraj wydania: Polska
Wkrótce w sprzedaży.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,826
Reputacja: 84

29-03-2024, 13:37
A kto to w ogóle wydaje? Nie zdziwiłbym się, jakby wyszło że to Ci od Terminatora 2.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 44

29-03-2024, 14:04
Wow, byłoby ekstra, gdyby takie wydanie się ukazało, bo film naprawdę na to zasługuje, ale nie robię sobie zbyt wielkich nadziei. Trzeba jednak przyznać, że skoro film ma dedykowany sklep online z obrazami, plakatami i innymi gadżetami, to może stwierdzili że pójdą po całości i rzucą się na wydanie 4K? Big Grin
Dodatkowo jest jeszcze jeden element, który mógłby potwierdzać, że takie wydanie jest w ogóle możliwe: film był emitowany na CANAL+ 4K (w minimalnie przyciętej wersji do proporcji 16:9 względem oryginalnego 1:85), a z tego co obserwuję przez ostatnie lata raczej emitują tam tylko rzeczy, które naprawdę mają w 4K. Piszę raczej, bo do końca 2023 roku byłem tego praktycznie pewien w 100% (tzn. poza produkcjami robionymi stricte dla C+ równolegle do zwykłego C+ Premium pojawiały się tam czasem niektóre polskie filmy, ale właśnie tylko nieliczne), natomiast od początku tego roku emitowanych było kilka filmów, które miały premierę już wcześniej, a teraz dodatkowo pojawiły się na C+ 4K i nie dam głowy, że wszystko było w natywnym 4K (z drugiej strony ponownie jak dawniej: w ten sposób wyemitowano tylko niektóre polskie filmy z zeszłego roku, a nie wszystkie jak leci). Dodatkowo (choć to już niezwiązane z tematem wątku) pojawił się też w wersji 4K np. John Wick 4, ale nie miałem czasu porównać go z płytą, żeby stwierdzić czy C+ rzeczywiście zaczął otrzymywać też zagraniczne filmy w wyższej rozdzielczości (tak jak np. we Francji) czy to tylko chwyt marketingowy.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

29-03-2024, 16:00
Jeśli zapowiedź rzeczywiście się ziści, to pewnie będzie od Next Film (Agora) Big Grin

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

29-03-2024, 17:55
(29-03-2024, 14:04)Piotrek P napisał(a):  a teraz dodatkowo pojawiły się na C+ 4K i nie dam głowy, że wszystko było w natywnym 4K

Większość współczesnych filmów kręconych jest w 2K i nie zdziwiłbym się, gdyby Chłopi również byli takim przypadkiem - zwłaszcza biorąc pod uwagę efekty, które ewidentnie powstawały na ostatnią chwilę.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik

29-03-2024, 21:36
Jasne, jak najbardziej dopuszczam taką możliwość; z drugiej strony C+ koprodukował ten film, więc biorąc pod uwagę fakt, że swoje seriale robią w 4K już od lat i wygląda na to, że niektóre filmy też (m.in. Kino Świat), więc uważam, że jakaś tam szansa na 4K jest. Do tego zastanawia mnie właśnie m.in. to minimalnie inne kadrowanie (gdyby to był upscaling to po co byłoby się bawić w inne aspect ratio?), ale niczego nie wykluczam.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

29-03-2024, 22:49
(29-03-2024, 17:55)Mefisto napisał(a):  Większość współczesnych filmów kręconych jest w 2K
Jeśli już to masterowanych, od dawna kręci się w 4K i więcej, a i mastering 4K jest coraz popularniejszy.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

02-04-2024, 15:30
Pioterek napisał:

Wow, byłoby ekstra, gdyby takie wydanie się ukazało, bo film naprawdę na to zasługuje, ale nie robię sobie zbyt wielkich nadziei.

Daras napisał:

„Chłopi” (2023).
Z jakiego powodu kupię na BD nową wersję „Chłopów” (jeśli takowa wyjdzie)? Żona była w kinie na seansie przedpremierowym. Żałuję, że nie dałem się skusić namowom na interesujące spędzenie czasu poza domem.

Krótko, bo filmu jeszcze nie obejrzałem. Moja druga połowa zna się na obrazach. Według niej, nawiązanie twórców do dzieł polskich malarzy wypadło technicznie na piątkę z plusem. Ba, rozpoznała też pracę / prace spoza Polski. Luba oceniła nowych „Chłopów” dość wysoko, a jest raczej wymagającą sympatyczką kinematografii.
Lubię filmy typu „Młyn i krzyż” (2011). „Chłopi” w tej odsłonie mogą przypominać „malowankę” Majewskiego (?). Zobaczymy.

„Chłopów” (2023) nagrodzono oklaskami na stojąco w Toronto. Kupię płytę, choć żona zastrzegła, iż nie jest to ekranizacja stricte.

Na marginesie. Przed domową premierą czeka mnie wykład z dziedziny malarstwa. 

https://forum.filmozercy.com/watek-ogladamy-filmy-z-kolekcji?page=102

Pioterek napisał:
Dodatkowo jest jeszcze jeden element, który mógłby potwierdzać, że takie wydanie jest w ogóle możliwe: film był emitowany na CANAL+ 4K (w minimalnie przyciętej wersji do proporcji 16:9 względem oryginalnego 1:85), a z tego co obserwuję przez ostatnie lata raczej emitują tam tylko rzeczy, które naprawdę mają w 4K.

Z tego co pamiętam pierwszym europejskim filmem 4K był "Katyń" (2007). Zatem technologia nie jest nam obca. Cool
Czyżby "Chłopi" mieliby stanowić polską premierę UHD, jeśli ta faktycznie dojdzie do skutku?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

02-04-2024, 19:26
Dostałem odpowiedź od Next Film, że najprawdopodobniej Chłopi od nich ukażą się na rynku w przeciągu kilku najbliższych tygodni. Ale nie chce mi się już ich ciągnąć za język czy aby na pewno będzie też 4K - okaże się w ciągu najbliższych kilku tygodni Smile

Taka jedna pani zdradziła jakiś czas temu, że wkrótce można się spodziewać Twistera oraz Body Double na UHD.
https://www.editorsguild.com/About/What-Do-Our-Members-Do/Past-Featured-Members/ArticleID/461/Sheri-Eisenberg-Colorist

Z kolei Guillermo del Toro na 1 kwietnia rzucił tytułami: Crimson Peak (już jest pre-order od Arrow), Blade 2, Cronos oraz w okolicach przyszłego roku także Mimic.
https://twitter.com/RealGDT/status/1774566689784447039

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik

02-04-2024, 19:59
(02-04-2024, 15:30)Daras napisał(a):  Pioterek napisał:
...
Pioterek napisał:

Preferowałbym jednak klasycznie po polsku Piotrek Big Grin

Odpowiedz
Strony (86): « Wstecz 1 ... 73 74 75 76 77 ... 86 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku