Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Obcy - seria

Strony (51): « Wstecz 1 ... 45 46 47 48 49 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

20-04-2024, 15:11
I w czym te skany 35mm są niby lepsze od płyt Blu-ray w niczym obraz na każdej z 4 cześci jest gorszy od tego co mam na płycie, nic tylko dysk w kompie se zaśmieciłem pobraniem tych 4 gównianych wersji, bez lektora.

JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

20-04-2024, 16:00
Zdradzę ci sekret >> UWAGA go#no to kogo obchodzi Wink

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

20-04-2024, 17:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2024, 19:28 przez ILSA FAUST.)
To nie jest tak, że nie ma szans na ALIEN 3-4 w wersji 4K na nośnikach fizycznych.
Bardziej wierzę w zachłanność Disneya niż defetystyczne przewidywania niektórych użytkowników forum Smile

Po pierwsze, jak Bob (Iger) wrócił do Disneya z banicji to zapowiedział rozwój biblioteki Home Video na nośnikach fizycznych, i to się dzieje (przykład 6 packa Camerona). A najlepszym lepem na kolekcjonerów jest w chwili obecnej format 4K a nie DVD. Nie ma przy tym znaczenia czy wg. niektórych to będzie fake HDR czy 4K AI, czy wersje z mikrosekundowymi wpadkami, niewiele osób to obchodzi, czy się interesuje tym, bo nawet w "wątpliwych" jakościowo wydaniach dużo większa jakość i szczegółowość obrazu w ruchu oraz np. Dolby Vision daje o wiele większe efekty niż nieoglądalne na dużych TV formaty typu wymarłe DVD. Do tego jak dochodzą ścieżki dźwiękowe typu 7.1. Master czy Dolby Atmos to mamy już przepaść w stosunku do poprzednich wydań 2K na blu ray. Niedawno jak wczoraj oglądałem jeden z filmów na DVD, wydany w roku 2008 z dźwiękiem 5.1., czyli tzw. "jakościowe" DVD - no super procesory w oppo i sony OLED dwoiły się i troiły ale na 83" TV jak zacząłem zwracać szczegóły na detale to kur*a do okulisty już chciałem dzwonić, ale to wina starej wymarłej technologii bo jak wrzuciłem "żyletę" w 4K to od razu się uspokoiłem, że to nie jest problem ze mną ale z formatem, a to że film nie posiada wersji blu-ray więc muszę się męczyć jak poje*any z formatem DVD - więc eksterminuję DVD do ostatniego krążka, no ale jeszcze chwila. Nie ma obrony dla formatu DVD, bo w tej chwili ludzie jak kupują nowy TV to zaczynają od 55", który można mieć za dosłownie każde pieniądze (nie mówię o wersjach premium w OLED) i tutaj już DVD przegrywa (odnośnie dyskusji o True Lies jaki ten 4K nie będzie to zawsze będzie lepszy od DVD, zawsze i tyle w temacie). W USA wiele osób posiada potężne biblioteki od 3 do 10 tys. pozycji w formacie DVD a klasa średnia od 300 do 2000 pozycji i póki systemy kina domowego kupione na początku wieku dawały radę, teraz przy zakupie dużych TV a hamerykanie lubią wszystko duże, to nawet dziecko nie chce oglądać bajek na DVD na takim formacie TV. Wiele osób zignorowało przesiadkę na format blu-ray bo miało potężne biblioteki DVD przy małych ekranach TV ale przy okazji nowych, dużych ekranach TV czy projektorach oraz sytuacji, ze fuc*ing streaming oferuje lepszą jakość, ludzie zaczynają wymieniać kolekcje, począwszy od ulubionych filmów a że teraz rządzi 4K to od razu w 4K, jeśli nowe kino domowe oferuje takie opcje. Także wbrew pozorom śmierć DVD może przyspieszyć wersje 4K dla Alien 3-4 dla tych co robią przesiadkę od razu na 4K. Jest także część ludzi, która kupuje (i słusznie) wydania 4K z dołączonym 2K nie mając jeszcze systemu 4K ale planuje zakup 4K w najbliższych latach i to także jest logiczne rozumowanie. Pamiętam wielu kolegów miało po kilkadziesiąt filmów blu ray zanim kupiło sprzęt, cały czas jadąc na DVD i podobna sytuacja była i jest z formatem 4K w chwili obecnej. Nawet chyba jest kilku użytkowników na tym forum, które kolekcjonują wydania 4K na "przyszłość" co jest logiczne inwestycyjnie.

Po drugie, były plany wydania ALIEN 1-4 w formacie 4K UHD w roku 2018 - FILM ARENA miała nawet podpisane dystrybucyjne umowy ramowe z FOX-sem, w ramach których była przewidziana ekspansja formatu 4K w ramach Backcatalogue.  Rozmawiałem z nimi, mieli wydać ALIEN 1-4 w STEELBOOK 4K po kolei ale fuzja FOX-a z Disnyem a potem C-19 "zawiesiła" w czasie wydanie i skończyło się na wydaniu fenomenalnego STEEL-a dla ALIEN 1 także we wersji FAC, który posiadam. Nawet były wstępne pre-ordery oraz szkice na STEEL-e dla pozostałych części serii Alien:

[Obrazek: attachment.php?aid=1933]

Mam bardzo podobne wersje STEELI z US oraz DE ale w wersji blu ray.

Po trzecie, Alien Romulus. Sukces, nawet umiarkowany, Romulusa może być pretekstem dla Disneya aby zrobić na szybko wersje 4K dla ALIEN 3-4 aby raz jeszcze, po raz dwudziesty piąty zarobić na zbiorczych wydaniach ALIEN - czy to anthology czy tam kolejne Anniversary czy tam complete collection, czy box-y w STEELBOOK.
Nie sądzę aby zrobienie na szybko 4K AI byłoby dla Disneya problemem, tym bardziej że wersje 4K dla Alien 3-4 to brakujące ogniwo całej franczyzy - reszta filmów posiada. Po cichu liczyłem na to, że po Aliens wydadzą Alien 3-4 w 4K jeszcze przed premierą Romulusa, ale to zostało 4 m-ce więc raczej szansa przesuwa się na "po" Romulusie.

Po czwarte, potężny fandom na całym świecie - Alien jak żadna inna franczyza SCI-FI ma potężny fandom, jedynie chyba SW ma większy - także jest i będzie presja na Disneya o komplet 4K, nawet o dwa spinn-offy AvP.

Całkiem przypadkiem się składa, że Alien 3-4 jako jedyne nie posiada także wydania soundtrack na vinylach, także strata, ból i rozpacz fanów są podwójne Smile

Więc ja, jako wieczny optymista raczej nie widzę innej opcji niż wydania 4K dla Alien 3-4 niż ich brak bo tak nakazuje logika. To jest po prostu bezpieczny pieniądz do zarobienia na szybko niż wersje 4K klasyków z lat 60 tych i jeszcze starszych.

--------

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

20-04-2024, 17:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2024, 17:39 przez Nfsfan83.)
(20-04-2024, 17:19)ILSA FAUST napisał(a):  To nie jest tak, że nie ma szans na ALIEN 3-4 w wersji 4K na nośnikach fizycznych.
Bardziej wierzę w zachłanność Disneya niż defetystyczne przewidywania niektórych użytkowników forum Smile

Niedawno jak wczoraj oglądałem jeden z filmów na DVD, wydany w roku 2008 z dźwiękiem 5.1., czyli tzw. "jakościowe" DVD - no super procesory w oppo i sony OLED dwoiły się i troiły ale na 83" TV jak zacząłem zwracać szczegóły na detale to kur*a do okulisty już chciałem dzwonić, ale to wina starej wymarłej technologii bo jak wrzuciłem "żyletę" w 4K to od razu się uspokoiłem, że to nie jest problem ze mną ale z formatem, a to że film nie posiada wersji blu-ray więc muszę się męczyć jak poje*any z formatem DVD - więc eksterminuję DVD do ostatniego krążka, no ale jeszcze chwila. Nie ma obrony dla formatu DVD, bo w tej chwili ludzie jak kupują nowy TV to zaczynają od 55", który można mieć za dosłownie każde pieniądze (nie mówię o wersjach premium w OLED) i tutaj już DVD przegrywa (odnośnie dyskusji o True Lies jaki ten 4K nie będzie to zawsze będzie lepszy od DVD, zawsze i tyle w temacie). W USA wiele osób posiada potężne biblioteki od 3 do 10 tys. pozycji w formacie DVD a klasa średnia od 300 do 2000 pozycji i póki systemy kina domowego kupione na początku wieku dawały radę, teraz przy zakupie dużych TV a hamerykanie lubią wszystko duże, to nawet dziecko nie chce oglądać bajek na DVD na takim formacie TV.

--------
[attachment=1933]

Kto ogląda DVD na 83 calach !!! (chwalisz się czy żalisz, że musi swoje ego pompować takim rozmiarem Wink max 40 cali dobry tv, odległość odpowiednia i DVD da się ogladać. Nie marudź, zjedz snickersa.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

20-04-2024, 17:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2024, 17:47 przez ILSA FAUST.)
(20-04-2024, 17:36)Nfsfan83 napisał(a):  Kto ogląda DVD na 83 calach !!! (chwalisz się czy żalisz,

żalę się, wstyd mi że muszę kasę wydawać na DVD, to żenujące Smile
ostatnio dużo kupuję brakujących pozycji na DVD a unikaty są droższe niż wersje premium 4K

83 cale to żaden fenomen, większość użytkowników forum posiada sprzęt > 65 cali, z czego dużo osób 100-120 cali na projektorach leci

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

20-04-2024, 18:07
czekaj to ja już nie kapuję, gardzisz DVD,a jednocześnie je kupujesz? poczekaj na BD lub 4K wydania tych filmów

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

20-04-2024, 18:29
Możecie proszę zaprzestać tego OT? Te dyskusje o DVD są już nudne i nie prowadzą do niczego. Zwłaszcza gdy prowadzone są w złym wątku.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

20-04-2024, 18:38
(20-04-2024, 18:07)Nfsfan83 napisał(a):  czekaj to ja już nie kapuję, gardzisz DVD,a jednocześnie je kupujesz? poczekaj na BD lub 4K wydania tych filmów

Dokładnie, gardzę DVD, nienawidzę DVD, a jednocześnie kupuję coraz częściej Smile
przeniosłem dyskusję do wątku: Blu ray w Polsce (lepszego nie znalazłem)
aby nie dostać bana za OT Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

20-04-2024, 19:08
(20-04-2024, 17:19)ILSA FAUST napisał(a):  Po czwarte, potężny fandom na całym świecie - Alien jak żadna inna franczyza ma potężny fandom, jedynie chyba SW ma większy

Star Trek, Harry Potter, FF, JP, BTTF, LOTR, Indy, 007, Batman, MCU... - to tak pierwsze z brzegu

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

20-04-2024, 19:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2024, 19:31 przez ILSA FAUST.)
(20-04-2024, 19:08)Mefisto napisał(a):  Star Trek, Harry Potter, FF, JP, BTTF, LOTR, Indy, 007, Batman, MCU... - to tak pierwsze z brzegu

Mefisto, zapomniałem dodać fandom SCI-FI Smile

Tak, Star Trek na pewno, ale nie jestem "treckie" jak Nick Cage, raczej jestem szturmowcem. Choć nie twierdzę że Star Trek jest zły, ale aby obejrzeć "wszystkie" star treki musiałbym poświęć 30% mojego "czasu filmowego" jaki mi pozostał w życiu, więc nawet nie próbuję Smile
Ograniczam się do ostatnich filmów z Pinem Smile

Wracając do ALIEN - nie martwcie się, będzie wersja ALIEN 3-4 w 4K i to szybciej niż wam się wydaje !!!

p.s. w tempie wręcz astronomicznym rośnie w siłę FANDOM DUNE DV, przyprawa prawie się kończy, fanatycy Lisana al Gaiba wykupują wszystkie zapasy - tam nie ma kłopotu z wersjami premium 4K

Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 45 46 47 48 49 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku