Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Panasonic UB420/UB820/UB9000 - dyskusja

Strony (111): « Wstecz 1 ... 90 91 92 93 94 ... 111 Dalej »

Opcje tematu
Panasonic UB420/UB820/UB9000 - dyskusja
Online Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 612
Reputacja: 52

25-09-2024, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2024, 20:35 przez Reacher.)
(25-09-2024, 13:57)Altair napisał(a):  jeśli mnie pamięć nie myli.

Nie myli Cię Smile .

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

12-10-2024, 22:24
Panasonica UB820 da się zmusić do automatycznego odtwarzania napisów pl? W ustawieniach nie ma języka pl, jest tylko inne i do wpisania kod czterocyfrowy? O co z tym chodzi? W LG mogłem wybrać preferowany język napisów na polski i od razu w zwiastunach miałem polskie napisy.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

13-10-2024, 06:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2024, 06:50 przez prodarek.)
W instrukcji masz wymienione poszczególne kody dla danego kraju. Dla Polski jest to 8076.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

14-10-2024, 11:42
Dziękuję bardzo za pomoc.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

22-10-2024, 07:44
Nowy trick na pominiecie blokady regionalnej:

Gdy po włożeniu płyty ujrzymy ekran z informacją o blokadzie regionalnej wciskamy STOP czekamy aż pojawi się czarny ekran z logo ultrahd, następnie wciskamy 1 > OK, jeśli nie załapało ponownie 1 > OK.
Można też sprawdzać inne numery jak 2 3 itd..

Ta sztuczka mimo wszystko najlepiej sprawdza się wraz z modyfikacją bo są w niej zdjęte blokady nawigacji.

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

03-11-2024, 14:42
Od kilku dni codziennie staram się chociaż przez kilka minut potestować nowego UB-424. Kilka słów o nim na ten moment i od razu z miejsca zaspoileruję, że nie jestem nim zachwycony.

+ Jest funkcja zmiany jasności napisów! Super sprawa, szczególnie w przypadku filmów 4K, choć nie mam OLEDa, więc ich jasność aż tak mi nie przeszkadzała. Niemniej, na pewno będę korzystał.

+ Jest znacznie cichszy od UB-150, zarówno jeśli chodzi o głośność wysuwania/wsuwania się kieszeni na płytę, jak i samej pracy (w zasadzie w ogóle go nie słychać).

+ Przy UB-150 miewałem taki problem: gdy tylko zrobiłem pauzę na dłużej niż na dwie minutki, to potem przy kontynuowaniu odtwarzania po sekundzie-dwóch miałem sporego laga, jakby odtwarzacz musiał na nowo się przebudzić. Póki co, przy UB-424 nic takiego nie zaobserwowałem, pauzuję i odpauzowuję bez problemów.

- Na moim pierwszym odtwarzaczu Blu-ray od LG miałem problem z jedną płytą z kopią zapasową - Die Hard 3 (w ogóle nie chciała odpalić), dlatego od razu ją sprawdziłem na nowym Panasie - zadziałała Smile Ale w ubiegły weekend robiłem powtórki Terminatorów Camerona i przy obu miałem nieporządny efekt. Przy T2 już po kilku minutach (gdy Arnold szedł do baru motocyklistów) obraz na dole zaczął szwankować, w końcu się zaciął (a audio nie) i musiałem włączyć film od nowa, najpierw wyciągając i przecierając płytę. Przy T1, gdy wczoraj chciałem coś sprawdzić również coś takiego widziałem przez pół sekundy ("krzaczki" na dole ekranu) i w pewnym momencie odtwarzacz nie bardzo chciał przewijać/ cofać film. W ogóle tempo reakcji na zmiany z pilota, jak zmiana ścieżki audio w trakcie oglądania, jest znacznie gorsze od UB-150. Czy to problem tylko z nieoryginalnymi płytami, czy po prostu UB-424 ma aż tak czuły napęd i najlepiej zawsze przetrzeć płytę przed włożeniem do odtwarzacza?

- Na oryginalnych płytach zmiana audio w trakcie oglądania działa lepiej, ale również trwa to czasami z sekundę, jak nie dwie, a nie pół sekundy jak na UB-150. Przy przewijaniu pierwsze tempo to właściwie takie samo tempo jak normalne oglądanie i nawet dźwięk przy nim nie znika (zupełnie się tego nie spodziewałem). Podsumowując, lepiej od razu w menu wybrać z jakim audio/ napisami chce się oglądać film i przewijać tylko rozdziałami.

- W odtwarzaczach VHS, DVD i pierwszych Blu-ray na wyświetlaczu widziałem bieżący czas trwania filmu. Jeśli tego nie było (z tego co wiem obecnie żadne odtwarzacze tego nie pokazują) to zawsze był przycisk (w przypadku Blu-ray'ów Panasa "status"), którym mogłem w dowolnym momencie sprawdzić ile filmu już obejrzałem/ ile mi jeszcze zostało/ ile twa dana scena jeśli mnie to ciekawi. To funkcja, którą znam od ćwierć wieku i nie sądziłem, że kiedyś nie będę miał takiej możliwości. W UB-424 oczywiście jest przycisk "status", ale już znalazłem co najmniej jedną płytę, przy której nie pokazuje czasu trwania (Pulp Fiction, BD wyd. PL). Bardzo słabo Tongue

Czy ktoś posiadający UB-424 spotkał się z takimi problemami? Swój odtwarzacz mam niecałe dwa tygodnie, a już dostrzegam w nim więcej problemów niż przy UB-150. Mam nadzieję, że nie będzie robił kłopotów z tymi kopiami zapasowymi (bo mam ich kilka), a tym bardziej że nie zaobserwuję czegoś podobnego przy oglądaniu z oryginalnej płyty, lub z dysku.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

03-11-2024, 15:03
Laser jest bardzo czuły i wrażliwy. Wiele osób raportuje że przykładowo ps5 połyka każdą płytę jak a te same płyty na panasie pixeloza.

Szybkość przełączania ścieżek audio to wina oprogramowania i tego jak zostało zaprojektowane.

Ogólnie każdy ub420 820 9000 ma błąd użycia cpu który obciąża te odtwarzacze non stop na poziomie 50%, błąd ten można wyeliminować "łatając" odtwarzacz w efekcie odtwarzacz pracuje znacznie szybciej i żwawej pod każdym względem.

W odtwarzaczu powinieneś również wyłącza tryb uśpienia, aby uruchamiał się on od zera wyeliminuje to potencjalnego problemy z odtwarzaniem płyt jak i rozwiąże problem nagrzewania.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

03-11-2024, 15:19
Okej, masz może pod ręką jakąś instrukcję jak go "łatać" i jak wyłączyć ten tryb uśpienia? Smile

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

03-11-2024, 15:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2024, 10:49 przez prodarek.)
Jeśli masz najnowszy firmware to na razie musisz poczekać bo patcher nie jest publiczny, ale będzie za jakiś czas

Tryb uśpienia w ustawieniach zdaje nazywa się szybki start? Jakoś tak.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

03-11-2024, 21:11
Okej, wyłączone, dzięki za podpowiedź. Zobaczymy czy będzie lepiej.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Strony (111): « Wstecz 1 ... 90 91 92 93 94 ... 111 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku