Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 389 390 391 392 393 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

#3,901
19-11-2024, 13:11
Lipa. Cóż, przynajmniej ostatnie zamówienie wspominam pozytywnie (swoją drogą to już prawie dekada minęła! o_O)

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

#3,902
20-11-2024, 08:48
Czy mail od PP z nieistniejącym śledzeniem w przypadku zamówienia od Rarewaves to standard?
Dla trzech pierwszych wysyłek dostawałem je pomiędzy 6-8 dni od otrzymania maila od Rarewaves o wysyłce, ale dla jednej wysłanej 07.11 nic nie dostałem a jak coś zaczyna odbiegać od wcześniejszych standardów to wzbudza niepokój.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 908
Reputacja: 54

#3,903
20-11-2024, 08:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2024, 08:56 przez kulcikriu.)
(20-11-2024, 08:48)Kirek napisał(a):  Czy mail od PP z nieistniejącym śledzeniem w przypadku zamówienia od Rarewaves to standard?
@Mierzwiak podawał przydatny link - https://parcelsapp.com/en/tracking/
tutaj wpisz ten numer, co dostałeś na maila od poczty i będziesz mógł śledzić. On faktycznie nie działa na stronie poczty polskiej.
U mnie przesyłki od rarewaves przychodzą w ok. 3 tygodnie. Maile z numerem przesyłki przychodzą różnie, ale faktycznie od 7 listopada coś powinieneś już dostać (może wysłali Ci fartownie w jednej przesyłce?).

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

#3,904
20-11-2024, 09:14
Stronę od Mierzwiaka znam i korzystam tylko, że nie mam co tam wpisać bo nie dostałem maila od PP.
Co do połączenia to w tym przypadku nie ma szans bo to już ostatni film na jaki czekam z zamówienia. Zresztą tym łączeniem mnie zmylili bo 4.11 wysłali jednego maila o wysyłce 3 filmów i 7.11 tego ostatniego a maile od PP dostałem 11.11 i 12.11 i byłem przekonany, że dotyczy to tych dwóch wysyłek. Jednak jak wczoraj je odbierałem to okazało się, że to te 3 filmy z pierwszego maila zostały rozbite na dwie przesyłki (2+1) i dopiero wtedy zorientowałem się, że nie mam maila od PP dla przesyłki z 7.11.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 908
Reputacja: 54

#3,905
20-11-2024, 09:16
to faktycznie nie pomogłem. Ja bym chwilę poczekał jeszcze, a potem pisałbym do nich, współczuję problemu.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#3,906
20-11-2024, 09:53
Sprawdź w spamie, ale też nieraz nie dostawałem z PP info o nr. przesyłki, a i tak później za każdym razem przychodziły. Niepokoiłbym się dopiero gdy miną ~3 tygodnie od maila z wysyłką.

BTW ostatnio w Rarewaves robiłem dwa zamówienia po 2 filmy i o dziwo nie rozbili ich na cztery przesyłki, lecz na dwie. Wyszedł więc niższy haracz dla PP niż się spodziewałem, z drugiej strony trzy pudełka były uszkodzone, w tym dwa dość solidnie, więc zaoszczędzona kasa poszła na zakup pudełek. Równowaga w przyrodzie musi być Smile

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 435
Reputacja: 36

#3,907
20-11-2024, 10:03
Na Rarewaves do tej pory zamawiałem tylko wydania od Arrow, ale to czekanie było tak wykańczające, że już zamawiam bezpośrednio z Arrow. Paczki przychodzą tydzień szybciej, też Pocztą PL więc haracz 8,50 jest jak zwykle. Na Rarewaves będę zamawiał tylko jak będę do tego zmuszony Tongue

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#3,908
20-11-2024, 11:25
W dawnych czasach standardowa wysyłka na amazon.com dochodziła do mnie zwykle po ok. 4-5 tyg, a bywało, że i dłużej. O brytyjskim zoom, czy australijskim jbhifi, nawet nie będę wspominał (jedna z przesyłek szła 5 miesięcy Big Grin ), więc 3 tygodnie z rarewaves to dla mnie jak z bicza strzelił Wink

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 288
Reputacja: 10

#3,909
29-11-2024, 14:08
Jak obecnie wygląda kwestia zwrotów na Amazon.co.uk? Są darmowe? Udostępniają polski adres do zwrotów albo zwracają koszt odsyłki do UK do jakiejś kwoty? Bo miałbym do zwrócenia coś za 5 dych i nie wiem czy mi się opłaca nadawać paczkę na wyspę czy zostawić sobie płytę i opchnąć. Chodzi o zamówienia bezpośrednio od Amazona, nie tylko przez marketplace.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

#3,910
29-11-2024, 15:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2024, 15:13 przez slavekg.)
Odsyłasz na własny koszt na adres brytyjski (najlepiej poleconym PP, ok. 25 zł z tego, co pamiętam); kiedy Amazon dostanie i zweryfikują, że jest OK, zwrócą Ci 13 funtów z tytułu poniesionych przez Ciebie kosztów wysyłki.

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 389 390 391 392 393 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku