19-11-2024, 13:11
Lipa. Cóż, przynajmniej ostatnie zamówienie wspominam pozytywnie (swoją drogą to już prawie dekada minęła! o_O)
|
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
|
19-11-2024, 13:11
Lipa. Cóż, przynajmniej ostatnie zamówienie wspominam pozytywnie (swoją drogą to już prawie dekada minęła! o_O)
20-11-2024, 08:48
Czy mail od PP z nieistniejącym śledzeniem w przypadku zamówienia od Rarewaves to standard? Dla trzech pierwszych wysyłek dostawałem je pomiędzy 6-8 dni od otrzymania maila od Rarewaves o wysyłce, ale dla jednej wysłanej 07.11 nic nie dostałem a jak coś zaczyna odbiegać od wcześniejszych standardów to wzbudza niepokój. (20-11-2024, 08:48)Kirek napisał(a): Czy mail od PP z nieistniejącym śledzeniem w przypadku zamówienia od Rarewaves to standard?@Mierzwiak podawał przydatny link - https://parcelsapp.com/en/tracking/ tutaj wpisz ten numer, co dostałeś na maila od poczty i będziesz mógł śledzić. On faktycznie nie działa na stronie poczty polskiej. U mnie przesyłki od rarewaves przychodzą w ok. 3 tygodnie. Maile z numerem przesyłki przychodzą różnie, ale faktycznie od 7 listopada coś powinieneś już dostać (może wysłali Ci fartownie w jednej przesyłce?).
20-11-2024, 09:14
Stronę od Mierzwiaka znam i korzystam tylko, że nie mam co tam wpisać bo nie dostałem maila od PP. Co do połączenia to w tym przypadku nie ma szans bo to już ostatni film na jaki czekam z zamówienia. Zresztą tym łączeniem mnie zmylili bo 4.11 wysłali jednego maila o wysyłce 3 filmów i 7.11 tego ostatniego a maile od PP dostałem 11.11 i 12.11 i byłem przekonany, że dotyczy to tych dwóch wysyłek. Jednak jak wczoraj je odbierałem to okazało się, że to te 3 filmy z pierwszego maila zostały rozbite na dwie przesyłki (2+1) i dopiero wtedy zorientowałem się, że nie mam maila od PP dla przesyłki z 7.11.
20-11-2024, 09:16
to faktycznie nie pomogłem. Ja bym chwilę poczekał jeszcze, a potem pisałbym do nich, współczuję problemu.
20-11-2024, 09:53
Sprawdź w spamie, ale też nieraz nie dostawałem z PP info o nr. przesyłki, a i tak później za każdym razem przychodziły. Niepokoiłbym się dopiero gdy miną ~3 tygodnie od maila z wysyłką. BTW ostatnio w Rarewaves robiłem dwa zamówienia po 2 filmy i o dziwo nie rozbili ich na cztery przesyłki, lecz na dwie. Wyszedł więc niższy haracz dla PP niż się spodziewałem, z drugiej strony trzy pudełka były uszkodzone, w tym dwa dość solidnie, więc zaoszczędzona kasa poszła na zakup pudełek. Równowaga w przyrodzie musi być
20-11-2024, 10:03
Na Rarewaves do tej pory zamawiałem tylko wydania od Arrow, ale to czekanie było tak wykańczające, że już zamawiam bezpośrednio z Arrow. Paczki przychodzą tydzień szybciej, też Pocztą PL więc haracz 8,50 jest jak zwykle. Na Rarewaves będę zamawiał tylko jak będę do tego zmuszony
20-11-2024, 11:25
W dawnych czasach standardowa wysyłka na amazon.com dochodziła do mnie zwykle po ok. 4-5 tyg, a bywało, że i dłużej. O brytyjskim zoom, czy australijskim jbhifi, nawet nie będę wspominał (jedna z przesyłek szła 5 miesięcy ), więc 3 tygodnie z rarewaves to dla mnie jak z bicza strzelił
29-11-2024, 14:08
Jak obecnie wygląda kwestia zwrotów na Amazon.co.uk? Są darmowe? Udostępniają polski adres do zwrotów albo zwracają koszt odsyłki do UK do jakiejś kwoty? Bo miałbym do zwrócenia coś za 5 dych i nie wiem czy mi się opłaca nadawać paczkę na wyspę czy zostawić sobie płytę i opchnąć. Chodzi o zamówienia bezpośrednio od Amazona, nie tylko przez marketplace.
Odsyłasz na własny koszt na adres brytyjski (najlepiej poleconym PP, ok. 25 zł z tego, co pamiętam); kiedy Amazon dostanie i zweryfikują, że jest OK, zwrócą Ci 13 funtów z tytułu poniesionych przez Ciebie kosztów wysyłki.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |