Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (64): « Wstecz 1 ... 59 60 61 62 63 64 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

29-11-2024, 20:58
Bankowo wymienią. Przecież to jest jakiś dramat. Nie wiem jak mogłeś napisać to zdanie...

(23-11-2024, 23:05)pearlzfan napisał(a):  Jeśli uda mi się zniwelować lub wyeliminować problem vertical bandingu (który muszę szczerze przyznać, uwidacznia się w jakimś naprawdę niewielkim procencie treści, jakie oglądam), to będzie idealnie i zakup ocenię na 10/10. Teraz jest jakieś 9/10

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

29-11-2024, 21:05
(29-11-2024, 20:56)pearlzfan napisał(a):  Jest protokół, ale koleś tak nabazgrał, że nie jestem w stanie tego odszyfrować, jakieś hieroglify i tv, tyle jestem w stanie odczytać.
To im odeslij skan i napisz, że wyraźnie "stoi napisane", że TV do wymiany. Skoro nie da się odczytać, to może nie podważą? Wink

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 909
Reputacja: 54

29-11-2024, 21:13
@pearlzfan, bardzo wspolczuje Ci sytuacji!
Trzymam kciuki

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

29-11-2024, 21:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2024, 21:34 przez Mierzwiak.)
(29-11-2024, 20:56)pearlzfan napisał(a):  Ano nie mam, ale co by to zmieniło w podejściu supportu?
Ja nie miałem w ogóle do czynienia z LG tylko z serwisem współpracującym z ubezpieczycielem. Co prawda nie obyło się bez zgrzytu, bo po pierwszej wymianie matrycy na błędną gość z serwisu próbował mi wmówić, że problemy z obrazem które widziałem pewnie były od początku, ale nie dałem za wygraną, zgłosiłem ponownie i nagle się okazało, że są matryce o innym symbolu zgodne z moim modelem. Ogółem sama obsługa była bez zarzutu i nawet pieniądze na nowego pilota dostałem po tym jak z własnej winy, co zaznaczyłem w formularzu, zalałem go sokiem pomarańczowym Smile

Wiem że to dodatkowe koszta, ale biorąc taki sprzęt nie ryzykowałbym kontaktu wyłącznie z producentem, spławianie ludzi leży w ich interesie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 909
Reputacja: 54

30-11-2024, 01:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2024, 01:58 przez kulcikriu.)
@Mierzwiak, tak z ciekawosci masz na mysli jakies ubezpieczenie zewnetrzne, a nie poszerzona gwarancje,do 5 lar, ktora proponuja w sklepie?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

30-11-2024, 08:50
Mam na myśli to co oferuje sklep, ja brałem najwyższy wariant na 5 lat.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

30-11-2024, 10:00
Przy takich drogich sprzętach czy dajmy na to wysokich modelach Samsunga czy Apple dodatkowe ubezpieczenia to podstawa.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

26-12-2024, 12:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2024, 12:28 przez pearlzfan.)
Na święta wpadło jeszcze kilka pozycji i w końcu mogę zrobić małe podsumowanie 2024.

[Obrazek: xtyhuBU.jpeg]

Jak widać w stosunku do poprzedniego roku jest znaczący progres, jeśli chodzi o nowości (a tak narzekałem, że nie będzie już co kupować Wink ). Ogólnie wpadły o 2 wydania więcej niż w 23, ale nadal mniej niż w 22 (-13). Upgrejdy w odwrocie, głównie ze względu na chore ceny (kilka wciąż czeka na promocje m.in. Avatar i Drive). Ilość nowości podbiły znacząco zakupy kina kopanego na BD od Eureki (w koszyku czekała też Lady Reporter i She Shoots Straight, ale dobrze, że obejrzałem przed zakupem i nie bazowałem tylko na zwiastunach, bo bym żałował). Filmoteka UHD wyprzedziła mocno wydania BD (231 vs 197) i to się już raczej nie zmieni.

Na przyszły rok w kolejce nowych tytułów na UHD czekają już The Wild Robot, Se7en, Kill Bill, Jackie Brown i Seven Samurai (oraz pewnie Nosferatu). Przed szybkimi zakupami w zagranicznych sklepach powstrzymują mnie ruchy Galapagos i Monolith, które nieśmiało znowu zaczęły coś wypluwać na UHD/BD (szkoda, że Monolith zmarnował okazję na wydanie Substancji w 4K i przy okazji Revenge choćby na BD).

Kilka słów o ostatkach 2024:
Twisters zdecydowanie lepiej mi się oglądało niż prekursora, który odświeżyłem i wydał mi się strasznie żenujący (zwłaszcza bohaterowie, którzy drą się i zachowują jak banda dzieciaków z ADHD).

Romulus, to całkiem sprawne przywrócenie funkcji witalnych serii. Nie jest idealnie, ale wyznacza kierunek (worldbuilding, scenografia, efekty wizualne), którym można podążać usprawniając elementy, które nie do końca zagrały (nijacy bohaterowie, w kilku miejscach scenariusz, włączając w to emocjonujący, ale niepotrzebnie mash-upowy finał).

Pulp Fiction i Ronin - klasyki, więc nie ma co się rozpisywać.

Z Azji klasyk z Hong Kongu plus rozszerzenie videoteki kina japońskiego o Takeshii Kitano (Sonatine i Violent Cop super, Boiling Point, to niestety rozczarowanie, nie tego się spodziewałem). Wisienką na torcie jest upgrejd Papriki.

Na zdjęciach brakuje jeszcze Terminatora UHD i Harakiri BD, ale te mimo, że zakupione w grudniu trafią w moje ręce dopiero po nowym roku Smile

Czego bym sobie życzył w 2025?
Wydań BD kilku seriali, do których chętnie bym wrócił po latach (Felicity, Wonder Years, Due South, Space Above and Beyond, Halt and Catch Fire) i więcej wydań UHD z polską wersją językową.

[Obrazek: quLrgZ2.jpeg]
[Obrazek: 8WjiTyg.jpeg]
[Obrazek: gMD59D4.jpeg]
[Obrazek: A6Ku8KT.jpeg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

14-01-2025, 20:27
Pierwsze noworoczne łupy.

3 nowości i jeden upgrejd.

Terminator dzisiaj wieczorem zajmuje ekran i bardzo się cieszę na seans, bo tej części nie widziałem chyba ze 30 lat.

Harakiri uzupełnia rosnącą kolekcję kina azjatyckiego a Świt dołącza na półkę 4K tuż obok Nocy.

Na koniec dorzuciłem świetne kino wojenne z bardzo fajnymi efektami praktycznymi i dźwiękiem.

[Obrazek: 5e2cYwj.jpeg]
[Obrazek: tWBv1mf.jpeg]

Ps. Zmontowaliśmy też w końcu film z naszej wyprawy na Alaskę i oto efekt (polecam oglądać na tv, bo - przyznam nieskromnie - wyszło epicko Big Grin ).

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

15-01-2025, 15:43
Nie widze akcji szczytowej na Denali...

Odpowiedz
Strony (64): « Wstecz 1 ... 59 60 61 62 63 64 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku