Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 88 89 90 91 92 ... 96 Dalej »

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

06-12-2024, 15:22
(06-12-2024, 15:18)misfit napisał(a):  wyszło tego chyba ok. 70%

Masakra  Sad

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

06-12-2024, 15:38
Perfect Days od Mubi można brać, czy warto szukać jakichś alternatyw z innych krajów? Smile

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

06-12-2024, 16:12
Plusik za Point Break  Cool

Jak mi Amazon UK przysłał zgniecionego Hitcher'a a potem zgubił Twister i Nightmare on Elm Street to byłem tak zdegustowany, że nie zamawiałem tam nic przez miesiąc. Gdyby to mi przysłali taki box z porysowanymi płytami to chyba bym w ogóle przestał płyty kupować Tongue Trzymam kciuki za czytnik na kompie i jak najmniej cyrku przy ewentualnej wymianie.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

06-12-2024, 17:01
Wspolczuje misfit, masz straszny niefart do nich. Moj Capra jest w o wiele lepszym stanie. 2-3 plytki BD sa faktycznie ze sladami, ale zobacze czy dziala wszystko ok. UHD na jednej cos widac mikro ryske, zobaczymy. Reszta czysta lub pomijalne slady ktore zeszly pod mikrofibra. Faktycznie pech musi Cie przesladowac - do mnie przyszly jeszcze 4 inne plyty z USA i wszystkie sa ok.
Naprawde wspolczuje, bo box za taka cene powinien byc nieskazitelny.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

06-12-2024, 17:39
(06-12-2024, 16:12)Ash-9001 napisał(a):  Plusik za Point Break  
Podbijam. Dodatkowo za "Hrabiego Monte Christo". Ja już po seansie. Dobra ekranizacja i bardzo przyzwoity obraz. Fajny HDRek.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

06-12-2024, 17:59
Też uważam, że udana ekranizacja. Tak btw "Hrabia Monte Christo" to jedna z moich ulubionych książek.

Na pewno będę prosił o wymianę Capry (a jeśli odmówią to trudno, będzie zwrot i zapominam o wydaniu) i może z dwóch egzemplarzy udałoby się tak dobrać płyty aby każdy z filmów był bez błędów odczytu, ale w to wątpię - przy moim szczęściu potrzebowałbym chyba ze 4-5 sztuk każdej płyty na coś takiego z Meksyku... Big Grin

(06-12-2024, 15:38)Pan Anatol napisał(a):  Perfect Days od Mubi można brać, czy warto szukać jakichś alternatyw z innych krajów?

Pytasz o BD, czy UHD? Perfect Days przyszedł do mnie wczoraj i w przyszłym tygodniu odpowiem na Twoje pytanie, ale przed zakupem widziałem screeny i myślę, że się nie zawiodę - w każdym razie nie ma żadnych jaj z przestrzenią kolorów, itp. Obraz z UHD od Włochów wydaje się nieco lepszy, ale pod względem dodatków MUBI wygrywa (także z Criterionem), no i jest w nich też angielskie tłumaczenie i to się przyda - japońskiego niestety jeszcze nie znam Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

06-12-2024, 18:44
Tja, u mnie też kilka rysek i ślady paluchów, ale raczej nic nie wskazuje na to, żeby powierzchnia płyt była faktycznie uszkodzona i uniemożliwiająca odczyt/zgrywanie.

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

06-12-2024, 20:13
(06-12-2024, 17:59)misfit napisał(a):  Pytasz o BD, czy UHD? Perfect Days przyszedł do mnie wczoraj i w przyszłym tygodniu odpowiem na Twoje pytanie, ale przed zakupem widziałem screeny i myślę, że się nie zawiodę - w każdym razie nie ma żadnych jaj z przestrzenią kolorów, itp. Obraz z UHD od Włochów wydaje się nieco lepszy, ale pod względem dodatków MUBI wygrywa (także z Criterionem), no i jest w nich też angielskie tłumaczenie i to się przyda - japońskiego niestety jeszcze nie znam Wink

Dzięki, na razie będę musiał zadowolić się BD, więc jeśli mógłbyś na to też zerknąć, to będę wdzięczny Wink Przypomniało mi się, że kiedy pojawiły się zapowiedzi, to wspomniałeś coś o tym, że do Mubi nie masz za bardzo zaufania w kwestii jakości obrazu, dlatego pytam. Smile

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

06-12-2024, 21:04
(06-12-2024, 17:39)sebas napisał(a):  Dodatkowo za "Hrabiego Monte Christo". Ja już po seansie. Dobra ekranizacja
(06-12-2024, 17:59)misfit napisał(a):  Też uważam, że udana ekranizacja. Tak btw "Hrabia Monte Christo" to jedna z moich ulubionych książek.

To jedna z tych książek, od której warto zacząć przygodę z czytaniem. Też uwielbiam.
Za to nowa ekranizacja mnie wynudziła. Przyzwoity pierwszy akt (tak do ucieczki z twierdzy If), niezły finał (od rozprawy na sali sądowej), a w środku - poza sceną kolacji - jest letnio i ślamazarnie. Za dużo gadania. Nie wrócę już raczej to tego filmu.

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

06-12-2024, 23:13
Jak zwykle super wrzutka.
Mimo że Holy Motors kocham, to reszta Caraxa mi kompletnie nie przypadła do gustu. Jakoś za bardzo godardowo, a im starszy jestem, tym bardziej mi nie po drodzę z częścią klasyków kina.
Jestem za to strasznie ciekaw Wendersa, bo w sumie zaskakująco pozytywnie (na tle ostatnich dokonań) w recenzjach.

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 88 89 90 91 92 ... 96 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku