Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lupusowa Kolekcja

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Lupusowa Kolekcja
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 7

15-11-2024, 14:41
Trochę nowego stuffu...

[Obrazek: MEXGMW6_o.jpg]
[Obrazek: MEXGMW0_o.jpg]
[Obrazek: MEXGMW8_o.jpg]

Przekładali premierę i przekładali, no ale w końcu jest! HAXAN - kocham ten film od pierwszego seansu na TVPKultura wieki temu. Bardziej niż "Nosferatu" również z tamtego okresu. To moje pierwsze wydanko od Radiance i jestem zachwycony. Chyba jedno z najładniejszych w moich skromnych zbiorach.

[Obrazek: MEXGMWA_o.jpg]

[Obrazek: MEXGMW9_o.jpg]

Nowy numer "Kinomisji" tym razem motywem przewodnim jest "Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną" która w tym roku obchodzi swoje 50 urodziny.

"Interview with the Vampire" wpadł jako dodatek do większego zamówienia, polskie wydanie które dostałem kiedyś w prezencie dołożę sobie do tego pudełka (ta angielska okładka bardziej mi się podoba niż cała biała z polskiego wydania). Nienawidzę białych grzbietów grrr...

"In the Mouth of Madness" Jeden z moich ulubionych filmów Carpentera (1 miejsce to dla mnie oczywiście The THING, 2 - The FOG i 3 - In the Mouth of Madness). Nie jestem fanem niemieckich tytułów na okładkach, no ale nie miałem zbyt dużego wyboru...ostatecznie liczy się film, a nie opakowanieWink Musiałem wreszcie zobaczyć ten wspaniały horror w lepszej jakości niż dvd. Byłem cholernie spragniony tego filmu, przez 3 dni robiłem sobie wieczorne seanse z "Paszczą Szaleństwa".

Berserk "The Golden Arc" Memorial Edition. Od lat polowałem na trylogię "The Golden Arc". Niestety obudziłem się zbyt późno i wszędzie nakład był już wyczerpany. Na szczęście w tym roku AlltheAnime "przerobili" te trzy duże filmy na 12 odcinkowy serial (2 płyty). Też spox, wygląda pięknie no i piękne to anime. I na koniec dwa sezony NO GUNS LIFE - Cyberpunkowa (trochę w tym "Ghost in the Shell", trochę "Tetsuo") jazda bez trzymanki na dodatek główny bohater zamiast głowy ma...pistoletSmile

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

17-11-2024, 12:00
Rozbudowujesz zbiory z konsekwencją i ciekawie. Z tego co widzę, to anime spod znaku Makoto Shinkai to raczej omijasz... Smile  Wink

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

17-11-2024, 20:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2024, 20:18 przez Lupusartzzz.)
Dziękz! Jops, jakoś nie po drodze mi z takimi klimatami. Chociaż za czasów DVD miałem w kolekcji kilka "poważniejszych" tytułów w stylu "Grobowiec Świetlików" czy "Spirited Away" - głównie produkcje ze studia Ghibli. Potem odkryłem inne, bardziej trafiające w mój gust oblicza anime Wink

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

17-11-2024, 22:05
Haxan miałem już wcześniej na celowniku, ale teraz nie powiem - jestem kupiony Smile

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

18-11-2024, 08:11
Ooo jest ZIN od Kinomisji, a gdzie poprzednie numery?  Smile

Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

17-12-2024, 21:32
Some new stuff...

[Obrazek: MEY8L75_o.jpg]
[Obrazek: MEY8L7A_o.jpg]
[Obrazek: MEY8L77_o.jpg]

Na to wydanie czekałem chyba najbardziej w tym roku. Jeden z moich ulubionych filmów Stuarta Gordona (Re-Animator, Dagon) - krew, cycki, gumowe potwory, Barbara Crampton Jeffrey Combs, Ken Foree, Lovecraft - czego chcieć więcej? Przepiękne wydanie od 88films chociaż zamiast popierdółek w stylu kart i plakatu wolałbym fajny solidny bookletWink

[Obrazek: MEY8LWS_o.jpg]

"Alien - Romulus" - najnowszy Obcy to dla mnie oczywiście Must Have, aczkolwiek trochę rzeczy mi tu nie pasi i wcale nie chodzi mi o smarkaczy w rolach głównych. "Elvira's Haunted Hills" - kocham Elvirę więc gdy tylko pojawiło się info o wydaniu wreszcie drugiej części w UK po prostu musiałem je zdobyć jak najszybciejWink. "Hellboy - Director's Cut" - chciałem sobie w końcu obejrzeć Hellboya w wersji reżyserskiej no i zobaczyłem. I się zawiodłem. Niczego specjalnego tutaj nie dodano, a sceny dodane nie należą do najciekawszych, niektóre są wręcz głupkowate np. dodana scena z Liz strzelającą radośnie fotki jakby nigdy nic, a chwilę wcześniej spaliła cały ośrodek z chorymi ludźmi. Zostaję jednak przy "zwykłej" wersji przegód Reda, ale to będzie miły dodatek.

[Obrazek: MEY8M4A_o.jpg]
[Obrazek: MEY8M4C_o.jpg]

"Furiosa" - nie bardzo mam co napisać o tym filmie gdyż jeszcze go nie widziałem. Myślę, że się nie zawiodę bo bardzo lubię "Fury Road", a z trailera wynika, że to baaardzo podobne dzieło. Jestem fanem Mad Maxa i staram się co jakiś czas coś tam dodać do "Mad Maxowej" kolekcji, wpadła więc jeszcze oprócz "Furiosy" fajna książka - "The Legend of Mad Max" - masa informacji, zdjęć, behind the scenes itp. itd. dla mnie czadzior.

[Obrazek: MEY8LUM_o.jpg]

Na koniec wpadło jeszcze trochę muzyki filmowej i growej.

(20-08-2024, 07:27)Marioo napisał(a):  Ooo jest ZIN od Kinomisji, a gdzie poprzednie numery?

[Obrazek: MEY8LT1_o.jpg]

Stoją sobie bezpiecznie na półceSmile Brakuje mi tylko numeru poświęconego "Sexploitation", ale prawdę mówiąc jakoś niespecjalnie interesował mnie ten temat i świadomie przespałem premierę tego numeru. Może kiedyś nadrobię jak pojawią się jakieś dodruki. Teraz czekam najbardziej na numer o Spaghetti Westernach, który pojawi się w lutymSmile

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

17-12-2024, 21:53
Fajny updejcik Smile

Elvira 2... dużo gorsze od jedynki, czy dużo, dużo, dużo gorsze? Wink Co do Furiosy. Jeśli kochasz Fury Road i uważasz za najlepszy film akcji w historii kina, to Furiosa będzie rozczarowaniem. Ale jak kochasz ogólnie świat Mad Maxa to mimo wszystko będziesz zadowolony. Ja tak przynajmniej mam z tym filmem Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

17-12-2024, 22:16
eeetam gorsza, po prostu ciutek inna Wink Tym razem dostajemy zamek i tego typu gotyckie, mroczne sprawy... no dobra film to taka jajcarska wersja "Studni i Wahadła", ale mnie się ogląda to naprawdę przyjemnie, to już powoli taki mój sylwestrowy klasyk (obok "The Addams Family" (1991), "Bride of Chucky" (1998) i "Dark Waters" (1993)).

Jeśli chodzi o Mad Maxa to raczej nie uważam "Fury Road" za najlepszy film akcji w historii kina, ale cholernie bardzo go lubię, ogólnie uwielbiam ten Mad Maxowy świat, moja ulubiona część to "dwójka" czyli "Road Warrior" Smile

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

17-12-2024, 23:03
No to tym lepiej, że nie wielbisz Fury Road ponad życie, nie będzie dużego rozczarowania Furiosą Tongue Ale mi smaka zrobiłeś na ten From Beyond...

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik

09-01-2025, 23:34
Na spokojny początek roku...

[Obrazek: MEYV1VK_o.jpg]

GOBLIN SLAYER - SEASON TWO - drugi sezon anime "Goblin Slayer". Jestem totalnie zawiedziony. Cały sezon sprawia wrażenie jakby był robiony na siłę. Ciągnie się to niemiłosiernie, prawie nic się nie dzieje. Na dodatek wygląda gorzej, jakoś tak biedniej od jedynki i pełnometrażówki. Ledwo dotrwałem do końca. Wielka szkoda bo pierwszy sezon i film bardzo mi się podobały.

GHOST IN THE SHELL 2.0 - dokupiony jako "dodatek" do normalnej wersji tego arcydzieła. W tym wydaniu również brak jakichkolwiek dodatków (oprócz bookletu). Totalnie nie podobają mi się te CGI wstawki, ale jako dodatek nie zaszkodzi miećWink

THE FEARLESS VAMPIRE KILLERS - Cholernie brakowało mi tego filmu w kolekcji. Kocham "pogromców" od dziecka. Kiedyś miałem tylko DVD, a jeszcze wcześniej była gdzieś w domu kaseta VHS. Jestem mega zadowolony (już dwa seanse za mną), jakość obrazu jak dla mnie bombka (lecz możliwe, że nie jestem wymagający), oczywiście szkoda, że nie ma więcej dodatków. Już tak niewiele zostało na mojej liście "Must Have"...

PREY - Nareszcie nadrobiłem. Gdy pierwszy raz obejrzałem ten film jakoś nie podszedł mi zbytnio, ale ostatnio leciał gdzieś w TV i muszę przyznać, że coś "drgnęło". No i jest. Fajna sprawa z tym językiem Komanczów jako dodatek (chociaż brzmi dość drętwo i czuć, że to tylko dubbing nagrany w studio).

(20-08-2024, 07:27) Ash-9001 napisał(a):  No to tym lepiej, że nie wielbisz Fury Road ponad życie, nie będzie dużego rozczarowania Furiosą

Obejrzałem, kurde, ale jestem mile zaskoczony, a jak to wygląda! Jestem przyzwyczajony do ziarna, brudu i wszelkiego kochanego syfu, a tu nagle TAKI czysty (czasami aż za czystyWink), rozwalający kolorami i ostry jak żyleta obraz np. początek w lesie albo ta rozwałka gdzie Chris skakał po rozwalającej się wieży - Goddamn! Coś pięknego. Spin off niezbyt potrzebny, ale bardzo mi się spodobał, oglądało się wybornie. Wkrótce kolejny seansSmile

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku