19-06-2024, 18:00
A co za różnica skoro na UHD i tak nikt nigdy by tego nie wydał?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
|
Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz
|
|
19-06-2024, 18:00
A co za różnica skoro na UHD i tak nikt nigdy by tego nie wydał?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
19-06-2024, 18:05
Ja będę się cieszył jeżeli pojawi się wydanie na BD. Porządne, bo to co jest na pewno do takich się nie zalicza.
19-06-2024, 18:48
(19-06-2024, 18:00)Mierzwiak napisał(a): A co za różnica skoro na UHD i tak nikt nigdy by tego nie wydał? Wydaje mi się, że gdyby to odrestaurowano w 4K to po pierwsze byłaby szansa zobaczyć to na jakiejś platformie streamingowej a po drugie nawet gdyby wydano to tylko na BD to i tak jakość powinna być bardzo dobra ze względu na porządny materiał wyjściowy.
19-06-2024, 19:32
W 1080p nie zobaczysz absolutnie żadnej różnicy jeśli zrobią nowy, porządny skan 2K i nie postanowią tego spartolić w drodze na płytę.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Podaję jako ciekawostkę, niemożliwe aby to była nowa rekonstrukcja o której wspominał MarianPaz. ![]() https://www.amazon.co.uk/Pharaoh-Faraon-Blu-ray-Region-Zelnik/dp/B0D9M31SJZ/ EXTRAS: • Faraon – Afterword: an expansive and in-depth discussion of the film by the critic, curator and scholar Michał Oleszczyk. • Kawalerowicz in the Desert: a 1964 newsreel on the making of Pharaoh, filmed on location in Uzbekistan. • Trailer • Easter egg • New and improved English subtitle translation. • 24-page booklet with new writing by film historian and producer Michael Brooke. EDIT: Recka wydania UK, a na samym dole także screeny porównacze do PL od DI Factory z zestawu Scorsese -> https://mondo-digital.com/pharaoh.html Czyli jest to dokładnie ten sam, dobrze nam znany master.
24-11-2024, 14:34
W marcu Misfit napisał: Polska edycja to DTS-HD MA 5.1 (z tego co pamiętam jest to w praktyce 2.0 Mono, a reszta kanałów jest pusta), więc od razu padło z mojej strony podejrzenie, że "pożyczyli" obraz i polski dźwięk od DI Factory. Podaj dokładny czas trwania filmu i jaki jest fps, to może znajdziemy więcej podejrzeń. Spełniam obietnicę. Ludzie, w końcu obejrzałem i słyszałem surround! Tak - surround! Kilka razy przełączałem audio na mono (w innych wersjach językowych) i nie miałem wątpliwości. Czyżbyśmy mieli drugi rodzimy film po rekonstrukcji z efektami stereo? Całość wypadła dużo lepiej niż z płyty DVD, którą oddałem. Jednak mam pewne wątpliwości co do dźwięku. Wkrótce powtórzę projekcję, tym razem ze słuchawkami 5.1 / 7.1. Zupełnie zapomniałem o czasie trwania filmu. Ale z tego co pamiętam w grę wchodziły 24 klatki na sekundę. Fabuła (po raz kolejny) wciągnęła mnie w fotel, zatem umykały detale techniczne. Przy kolejnym podejściu zwrócę na nie uwagę.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
(22-03-2024, 07:30)misfit napisał(a): Podaj dokładny czas trwania filmu i jaki jest fps, to może znajdziemy więcej podejrzeń. (23-03-2024, 02:04)Daras napisał(a): Tak zrobię i dam znać. Film obejrzę z notatnikiem w ręku oraz w towarzystwie zestawu 5.1. Nie wiem kiedy. 8 miesięcy później: (18-11-2024, 14:31)Daras napisał(a): Płyta czeka w kolejce i po projekcji skreślę kilka uwag technicznych, co obiecałem w innym wątku Misfitowi. (24-11-2024, 14:34)Daras napisał(a): Zupełnie zapomniałem o czasie trwania filmu. Ale z tego co pamiętam w grę wchodziły 24 klatki na sekundę. Już nie musisz, ale dzięki za chęci!
25-11-2024, 00:35
Ha, ha, ha. Przy kolejnej okazji podam czas trwania filmu. Nie wiem kiedy. Po prostu nie wiem. Dziś za kluczowe uważam, iż mam dźwięk przestrzenny (względem ścieżki DVD)!
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
19-05-2025, 18:48
![]() ![]() ![]() ![]() https://www.dvdmax.pl/faraon-collectors-limited-blu-ray-4kblu-raydvd,art3423843 Podobnie wydana zostanie Ziemia obiecana: https://www.dvdmax.pl/ziemia-obiecana-collectors-limited-blu-ray-4kblu-raydvd,art3423850 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |