Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

misfit - kolekcja

Strony (96): « Wstecz 1 ... 92 93 94 95 96

Opcje tematu
misfit - kolekcja
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

15-10-2025, 18:39
No i Mnie namówiłeś. Zastanawiałem się nad kupnem od dłuższego czasu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,544
Reputacja: 713

27-11-2025, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2025, 13:02 przez misfit.)
Dobra, trzeba coś wrzucić bo zaraz się nie wygrzebię...

[Obrazek: 5Jddb64.jpeg][Obrazek: CK0DlIV.jpeg][Obrazek: 8lqaeRv.jpeg][Obrazek: 8KSgG98.jpeg]

Barry Lyndon - dzięki dla preda za info o chwilowej obniżce u Włochów, bo od Francuzów bym sobie pewnie jeszcze długo czekał na swoją sztukę. Najważniejsze info - jestem w 95% zadowolony z obrazu, a jak na mnie to dużo Big Grin Więcej napiszę wkrótce w odpowiednim temacie.

M:I - ostatnie dwie części niezbyt mi podeszły scenariuszowo, no i wiadomo, w trakcie oglądania należy wyłączyć myślenie, ale mam sentyment do Tomka i tej serii, więc... Smile Tyle dobrego, że kupione za 1/3 tego co sobie życzy Galapagos.

Lot nad kukułczym gniazdem - a tutaj dałem zarobić polskiemu dystrybutorowi, a co tam niech stracę. Muszę jednak pochwalić Galapagos, że mam już od nich co nieco steelbooków i jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się aby przyszły z jakimiś defektami, czyli zupełne przeciwieństwo Amazonów czy dvdmax. Co do transferu - bardzo dobry remaster, który pod każdym względem jest lepszy od BD z 2010 roku,  oczywiście najbardziej ucieszyła mnie poprawa w wyglądzie ziarna i Warnerowi nawet udało się niczego specjalnie nie zepsuć kodowaniem w tej kwestii, nie licząc dodatków, które zostały tragicznie potraktowane praktycznie na każdym polu. Szczęśliwie jest dołączone BD i to z niego można obejrzeć dodatki, przynajmniej te które się powtarzają i do tego z polskimi napisami, których na UHD z kolei nie ma.

Outland - remaster robiony przez ludzi od Arrow i wszystko jasne. Kodowanie nie od FiM, lecz od The Engine House, ale to też osoby dobrze znające się na swoim fachu i nie mam praktycznie żadnych uwag. Chwilo, trwaj jak najdłużej...

[Obrazek: Xp4CW5X.jpeg][Obrazek: l0GqnHP.jpeg][Obrazek: a3XpuZt.jpeg][Obrazek: FxOMaAn.jpeg]

Lew w zimie - można brać śmiało od SC, nie ma żadnych istotnych jaj z kodowaniem.

Substancja - zastanawiające są duże różnice w kolorystyce pomiędzy BD, a UHD i biorę pod uwagę, że z przestrzenią kolorów coś tutaj mogło być namieszane (nie byłby to pierwszy raz w przypadku tego dystrybutora), ale na UHD w innych krajach jest podobnie, więc sam już nie wiem...

Harmonie Werckmeistera, czyli całkiem ciekawy i świetnie nakręcony film od naszych węgierskich bratanków. Tym razem od Curzona obraz w SDR, czyli wyjątkowo tak samo jak u Criteriona Smile

Mistrz kierownicy ucieka faktycznie tylko z płytą UHD, ale to żadna strata gdyż są na niej wszystkie dodatki z BD.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,519
Reputacja: 96

Wczoraj, 00:23
Outland  Heart

Mistrz kierownicy miał ładne ciepłe kolorki, z tego co pamiętam, zwłaszcza brązy i zielenie przypadły mi do gustu - była tam jakaś scena w lesie  Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 19:38 przez misfit.)
Właśnie przygotowuję się do oglądania Mistrza kierownicy - jest już dorobione DV, pozostało jeszcze znaleźć ścieżkę Mono. Czyli jednak płyta BD by się przydała Big Grin

Oglądałem UHD chyba ponad 4 lata temu i niewiele już z niego pamiętam, poza tym, że podobał mi się remaster. A przypomniałem sobie o filmie po seansie Konwoju.

EDIT: Zapomniałem jeszcze wspomnieć, że dostałem od Second Sight płytę Nice Guys z poprawioną synchronizacją w Atmosie.

[Obrazek: wXrFlGEm.jpeg]

Jeśli też chcecie, należy wysłać maila z prośbą i dowodem zakupu na enquiries@secondsightfilms.co.uk. Pozytywne rozpatrzenie sprawy u mnie wiązało się z tym, że przy odbiorze musiałem uiścić haracz 11,50 dla PP Wink

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

Wczoraj, 19:41
No to dobrze wiedzieć, że kolejna płyta spartolona. Rozumiem, że tak jest we wszystkich, czy już w międzyczasie wrzucili poprawione?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

11 godzin(y) temu
Nie wiem, ja zamawiałem w pre-orderze. I też nie bardzo widzę jakiekolwiek różnice po nadruku na płytach, aby można było łatwo rozpoznać jaką ma się płytę.
Na komputerowym napędzie UHD jednak od razu widać co i jak po dacie utworzenia plików.
Spartolona płyta = 2025-04-23
Poprawiona płyta = 2025-07-29

Błąd synchronizacji jest na poziomie 100ms i dotyczy tylko Atmosa, na DTS-HD MA 5.1 jest ok pod tym względem. Biorąc pod uwagę, że trzeba zapłacić haracz, niech każdy sam sobie zdecyduje czy dla niego ma to sens.

Odpowiedz
Strony (96): « Wstecz 1 ... 92 93 94 95 96

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   Dziel, 2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku