Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Chińskie wynalazki czyli klony oppo/pioneera

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Chińskie wynalazki czyli klony oppo/pioneera
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,932
Reputacja: 126

05-09-2026, 15:53
(19-05-2023, 10:44)misfit napisał(a):  Jeśli cena Magnetara UDP800 wydawała się komuś astronomiczna, to UDP900 z ceną sugerowaną $2,999 mówi żeby potrzymać mu piwo. Wychodzi pod koniec czerwca.

Magnetar Ultima idzie jeszcze dalej ($12,000) Smile

[Obrazek: 650px_Magnetar-Ultima-1.jpg]

https://bestofhighend.com/magnetar-ultima-reference-transport/

Cena do negocjacji  Wink
https://www.audiostyl.pl/magnetar-ultima-p-7676.html

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,112
Reputacja: 38

08-09-2026, 21:50
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale mam problem z moim nowym odtwarzaczem Magnetar UDP800 MKII. Zauważyłem że w niektórych filmach od Arrow jak np. Mortal Kombat Kollection i Stranger Things sezony 3 i 4 nie mogę wybrać na pilocie zewnętrznych napisów z pendrive'a, bo automatycznie są już wybrane angielskie napisy i nie można ich zmienić nawet z poziomu menu płyty. Gdy próbuję wybrać napisy srt z pendrive'a to nie można ich wybrać choć są widoczne na odtwarzaczu. Zastanawiam się czy to jest jakaś automatyczna blokada na płycie czy po prostu ten odtwarzacz ma problemy z niektórymi płytami? Wcześniej gdy miałem Cambridge Audio CXUHD nie spotykałem się z czymś takim i wszystkie napisy z pendrive'a mi działały. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem?

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,658
Reputacja: 148

08-09-2026, 22:04
Spróbuj załadować te problematyczne napisy do jakiegokolwiek filmu, z którym wcześniej nie było takich problemów. Może uda się określić, czy źródłem problemu są same pliki .srt, czy płyty.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak

Wczoraj, 05:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 06:01 przez Dziel.)
To nie jest raczej problem napisów, bo próbowałem wczoraj z płytą z drugim sezonem i tam mogłem na pilocie normalnie włączyć napisy z tego trzeciego sezonu. Pierwszy, drugi i piąty sezon Stranger Things u mnie działa normalnie i mogę tam wybierać napisy ale trzeci i czwarty sezon ma jakby zablokowane i nie mogę nic zmienić.
W tym 3 sezonie są do wyboru 2x angielskie napisy a w drugim już tylko 1x i gdy chciałem wyłączyć napisy z menu płyty to automatycznie ustawiają mi się te napisy 2/3 English dla niesłyszących i nie można nawet ustawić off.
[Obrazek: 24136.md.jpg]
[Obrazek: 24138.md.jpg]

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,920
Reputacja: 783

Wczoraj, 10:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 10:14 przez misfit.)
Trochę namieszane jest z authoringiem na tych płytach, ale na OPPO z oryginalnym firmware da się normalnie włączyć zewnętrzne napisy.

W menu serialu do wyboru są napisy włączone lub wyłączone.
W S3 wybór opcji napisy wyłączone powoduje, że pojawiają się angielskie napisy tylko w dialogach nieanglojęzycznych (2/3 Angielski). Z kolei wybór opcji napisy włączone powoduje, że napisy angielskie pojawiają się we wszystkich dialogach (1/3 Angielski).
Jednocześnie w trakcie odtwarzania zablokowana jest możliwość przełączania się pomiędzy tymi angielskimi napisami, jak i całkowitego wyłączenia tych napisów. Mimo to, w OPPO można wybrać zewnętrzne napisy (Inne) i pojawiają się one na ekranie. Nie wiem jednak jakie Magnetar może mieć dodatkowe ograniczenia w tej kwestii.

Czy włączenie napisów angielskich w menu i następnie próba załadowania zewnętrznych srt też kończy się niepowodzeniem?

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak

Wczoraj, 10:38
(Wczoraj, 10:14)misfit napisał(a):  Czy włączenie napisów angielskich w menu i następnie próba załadowania zewnętrznych srt też kończy się niepowodzeniem?
Niestety nie można później już nic zmienić w trakcie oglądania. Wszystko jest zablokowane i nie można przełączyć pomiędzy napisami. Dodam tylko że w S1 i S2 Plus wrzuciłem sobie od razu wszystkie napisy do całego sezonu i działało bez problemu.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 10:44
Czyli wychodziłoby na to, że jeśli w authoringu danej płyty ktoś zablokuje możliwość przełączania się pomiędzy napisami to w Magnetar oznacza to także brak możliwości włączenia napisów zewnętrznych.
Popytaj prodarka czy dla tego odtwarzacza są jakieś modyfikacje, które potrafią obejść tego typu ograniczenia po stronie authoringu płyty.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,393
Reputacja: 188

Wczoraj, 15:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 15:52 przez prodarek.)
(Wczoraj, 10:14)misfit napisał(a):  Jednocześnie w trakcie odtwarzania zablokowana jest możliwość przełączania się pomiędzy tymi angielskimi napisami, jak i całkowitego wyłączenia tych napisów. Mimo to, w OPPO można wybrać zewnętrzne napisy (Inne) i pojawiają się one na ekranie.
Ale z moją modyfikacja nie powinieneś mieć problemu ze zmianą ścieżek audio/napisów, w trakie oglądania.

Mechanizm w Magnetarze jest inny niż w Oppo, mechanizm Oppo ignoruje authoring płyty.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

Wczoraj, 16:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 16:15 przez misfit.)
Wyżej opisałem jak się zachowuje płyta z S3 Stranger Things na oryginalnym firmware OPPO. Jasne, z modyfikacją można napisy/audio do woli przełączać/wyłączać Smile
I pytanko z ciekawości czy w przypadku Magnetara da się coś na to zaradzić, że Dziel nie może włączyć napisów zewnętrznych przez blokadę UOP?

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,393
Reputacja: 188

Wczoraj, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 16:56 przez prodarek.)
Nie da się aktualnie i jestem pewny że nigdy im się nie uda tego wyłączyć. Jestem natomiast ciekawy innej rzeczy, czy magnetar przeniósł do swojego moda moją metodę wyłączenia UOP dla DVD.
Czyli przycisk top menu/puop menu powoduje pominiecie reklam i wejście do root menu jak i również wyłącza blokadę ścieżek audio/napisów. @Dziel ?

Jeśli się to potwierdzi, wyjaśnię skąd i jak Wink

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku