16-09-2026, 20:01
Od 13 lat korzystam z plazmy Panasonica ST60 55" i chyba już pora na zastąpienie jej oledem. W czerwcu byłem bliski zakupu telewizora LG C5 77" ale jednak nie zdecydowałem się na niego, aktualnie z dostępnością jest słabo i ceny są gorsze. Teraz trzeba chyba czekać do promocji czarnopiątkowych albo świątecznych na atrakcyjne ceny. Dzisiaj zauważyłem, że w sprzedaży pojawił się nowy model Sony Bravia 6 K-77A65 i mam nadzieję, że to będzie udany model i dobra alternatywa dla telewizora od LG. Jeszcze rozważałem model Sony Bravia 7 II K-75XR75M2 (True RGB), ale jest w tej samej cenie co Sony Bravia 6 K-77A65 (OLED), więc w tej samej cenie chyba lepiej wziąć oleda. Za plazmę w 2013 roku zapłaciłem 5000 zł, na nowy telewizor 75-77 " planowałem wstępnie przeznaczyć około 7000 zł, ale w przypadku oledów LG i Sony to LG był dostępny w czerwcu za około 7600 zł uwzględniając zwrot 900 zł czekiem BLIK, więc pewnie w tym roku będzie ciężko dokonać zakupu za cenę niższą niż 9000 zł.

.
troche sie zdziwilem skoro gosc sie zajmuje podobno tv od 6’lat, no ale dobra. Ustawil mi do sdr ekspercki ciemny, przyznam ze pilka nozna moglaby sie presentowac lepiej w tym. Czego uzywacie do ogladania pilki?