Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 Dalej »

Avengers 2: Age of Ultron (2015)

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Opcje tematu
Avengers 2: Age of Ultron (2015)
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

25-10-2014, 10:09
Niewiarygodne jak wielką uwagę niektórzy przywiązują do AR. Ja jeszcze przed rokiem w ogóle nie zwracałem na takie rzeczy uwagi, a niektórzy piszą tu takim tonem jakby ich życie traciło sens, bo film jest blady i zajmuje ekran całego telewizora. Nic tylko się pochlastać.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

25-10-2014, 12:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 12:13 przez Gieferg.)
Nie będę się chlastał tylko to poprawię - szczególnie że widziałem fragmenty tak wykadrowane w tym filmiku podsumowującym MCU i wyglądało super. Przygotowania w toku, research oprogramowania właśnie robię Wink

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

25-10-2014, 13:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 13:24 przez Juby.)
^ Właśnie o takich tekstach mówię "...i wyglądało super" - gdyby ktoś nie wspomniał, że na tym video o MCU Avengers jest inaczej wykadrowane to w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi. Kiedyś oglądało się filmy w TV, na VHSach i było ok, teraz cytując Ferdka Kiepskiego "niektórym z dobrobytu w dupach się poprzewracało". Jojczą po tysiąc razy jakie to filmy mają zły AR (jak ty oglądasz Batmany Burtona czy Aliens, skoro tak ci przeszkadza 1,85:1?), albo na słaby transfer i MUSZĄ zmieniać ustawienia telewizora, bo nie mogą patrzeć na takie obrzydlistwo jak TDK na blu. Normalnie oczy mogą się rozpuścić. Tak, to o tobie Gieferg.

Trailer Age of Ultron strasznie przypomina jedynkę. Kolejny raz ujęcia slo-mo Kapitana wśród zrujnowanego miasta, wrzeszczący/uciekający przed wybuchami cywile, jakaś policja strzelająca w bóg wie co. Inny format obrazu i ładniejsze kolory gówno mnie obchodzą. Na razie cieszę się, że zwiastun nie potwierdza kolejnej finałowej bitwy z chujwiejakąś armią w świetle dnia (ciągle się łudzę, że takowej nie będzie, bo po poprzedniej części, czterech Transformerach i TDKR mam dość).

I jeszcze jedna sprawa, czy Marvel aż tak bardzo chce bić wszelkie rekordy, że wciska ludziom nawet najmniej przekonywujące bzdury? Cap2 podobno miał 2500 ujęć z CGI (aha)! GotG aż 2750 (yeah, right)!! Ultron ma mieć ich 3000!!! Nie jestem asem z matematyki ale czy to nie oznacza, że jeśli film będzie trwać 165 minut (minus 10 minut na logo i napisy końcowe) to średnio jedno ujęcie w filmie musiałoby trwać nie więcej niż 3 sekundy i w KAŻDYM musiałoby zostać użyte CGI? Jakoś totalnie nie potrafię uwierzyć w te liczby.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

25-10-2014, 13:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 13:43 przez Mierzwiak.)
Również nie rozumiem tych liczb, a już 2500 ujęć z CGI w Winter Soldierze to jakiś absurd. Tyle samo ma... Zemsta Sithów! Oczywiście to dwa różne filmy, w Capie na pewno spora część efektów jest po prostu "niewidoczna", ale to i tak oznaczałoby, że tam co chwila musiały być green screeny etc. Za to 3000 ponoć ma Avatar.

Co do reszty twojej wypowiedzi Juby, to zadaj sobie pytanie:

Który z tych filmów ma chu*owe zdjęcia?
a) Aliens
b) Avengers
c) Batman Returns

AR nie ma tu akurat nic do rzeczy.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-10-2014, 16:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 16:54 przez Gieferg.)
Cytat:gdyby ktoś nie wspomniał, że na tym video o MCU Avengers jest inaczej wykadrowane to w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi.

No to już wiesz. Nie musisz dziękować Smile

Here's a hint: dalej nie zwracaj na to uwagi i nie komentuj tej kwestii skoro masz to w dupie. Rozpisywanie się o tym jak to ci przeszkadza, że coś komuś przeszkadza to absolutny szczyt absurdu i kompletna strata czasu (tak pisanie jak i czytanie tego). A Avengersów i tak przerobię Wink

PS. Jeśli dzięki temu poczujesz się lepiej, możesz także zachwycać się transferem TDK i nie zmieszam cię za to z błotem. Słowo harcerza Smile Możesz też sobie oglądać filmy choćby i na komórce. Ale nie dziw się, że ludzie na forum poświęconym blu-ray mają jakieś wymagania because this is fucking stupid a to mi do ciebie nie pasuje.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

26-10-2014, 09:17
(25-10-2014, 13:41)Mierzwiak napisał(a):  Również nie rozumiem tych liczb, a już 2500 ujęć z CGI w Winter Soldierze to jakiś absurd. Tyle samo ma... Zemsta Sithów! Oczywiście to dwa różne filmy, w Capie na pewno spora część efektów jest po prostu "niewidoczna", ale to i tak oznaczałoby, że tam co chwila musiały być green screeny etc. Za to 3000 ponoć ma Avatar.

Co do reszty twojej wypowiedzi Juby, to zadaj sobie pytanie:

Który z tych filmów ma chu*owe zdjęcia?
a) Aliens
b) Avengers
c) Batman Returns

AR nie ma tu akurat nic do rzeczy.

No właśnie Mierzwiak. AR nie ma tu nic do rzeczy, to po ch*j ciągle płakać, że film nie jest w 2,40:1? Gdyby był, to czy nagle jakość jego zdjęć by się poprawiła? I don't think so.

A co do ujęć z CGI to pamiętam, że Mroczne widmo miało ich lekko ponad 2000 przy czym IL&M zaznaczało, że w ponad 90% 133 minutowego filmu jest CGI. W takim razie GotG z 2750 ujęciami musiałoby trwać ze 3 godziny też mając prawie wszędzie CGI.

Z tego co pamiętam kiedyś znalazłem informację, że Avatar miał niespełna 1900 ujęć z CGI, Atak Klonów i Zemsta Sithów ponad 2200, Powrót Króla 1500, Alicja w Krainie Czarów Burtona grubo ponad 2000, a King Kong Jacksona (spotkałem dwie różne wersje) albo 1600 ujęć CGI z 2300 składających się na gotowy film (wersja mniej prawdopodobna) albo 2510 CGI z 3200 składających się na gotowy film.

@Gieferg - mi nie chodzi o to, że masz jakieś wymagania co do obrazu tylko to jak o nich piszesz (jakby twój świat się zawalił, bo film nie wygląda tak dobrze jak mógłby wyglądać). Czasami twoje komenatarze są tak absurdalnie przesadzone, że aż śmieszne.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

26-10-2014, 13:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2014, 13:26 przez Gieferg.)
Cytat:Gdyby był, to czy nagle jakość jego zdjęć by się poprawiła? I don't think so.

Zajrzyj do odpowiedniego tematu, zerknij na próbki, to pogadamy.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

29-10-2014, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2014, 14:32 przez Mateusz.)
Nowy fragment:

Nie żebym narzekał, ale chyba się trochę rozpędzili z tymi materiałami z filmu. Do maja pokażą cały. Rolleyes

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

29-10-2014, 14:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2014, 14:42 przez meaner.)
Miałem już nic nie oglądać aż do premiery. Big Grin

PS. Wyciekła też scena pomiędzy Starkiem a Kapitanem Ameryką. Nie podaje tutaj filmiku żeby kogoś nie kusiło a chce doczekać do premiery. Smile

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

29-10-2014, 15:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2014, 15:38 przez Mateusz.)
Tutaj ta scena o której wspominałeś:

Jak ktoś chce to może zerknąć mi akurat spoilery przy takim filmie niestraszne, zresztą ostatnio wszędzie trąbi się o tym jak potoczą się losy Kapitana i Starka.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku