Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › Na luzie
« Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Gry komputerowe & konsolowe

Ankieta: Na jakim urządzeniu gracie w gry?
PC
PS
Xbox
Przenośna konsola
Nie gram
Nintendo
[Wyniki ankiety]

Strony (28): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 28 Dalej »

Opcje tematu
Gry komputerowe & konsolowe
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

02-04-2016, 12:22
O Dead Space sporo dobrego słyszałem ale nigdy nie grałem.... co do Bioshocka... męczyłem jedynkę i w pewnym momencie dałem sobie spokój. Po prostu nie podobało mi podwodne uniwersum i ciągłe łażenie korytarzami i wykonywanie tych samych czynności. Może powinienem dać tej grze drugą szansę.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

03-04-2016, 17:08
Ja do Dead Space wróciłem wczoraj, po 4 latach. Na PS3 mam platynę, a teraz, gdy dali go w GwG na X360, to zrobię sobie calaka. Ta gra jest kapitalna. Dwójka też jeszcze daje radę, ale czuć, że coś już jest nie tak. Trójeczka, to czysta gra akcji, klimat horroru poszedł na drzewo, ale trzeba przyznać, że jest to dość zgrabne zamknięcie trylogii.

Bioshocka też polecam. Moja pierwsza gra na konsole. Dzięki niej nauczyłem się grać padem w strzelanki :-P Najlepsze jest to, że teraz nie ogarniam ich za pomocą klawiatury i myszy :-D

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

03-04-2016, 21:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2016, 21:33 przez Wolfman.)
(02-04-2016, 12:22)Glaeken napisał(a):  O Dead Space sporo dobrego słyszałem ale nigdy nie grałem.... co do Bioshocka... męczyłem jedynkę i w pewnym momencie dałem sobie spokój. Po prostu nie podobało mi podwodne uniwersum i ciągłe łażenie korytarzami i wykonywanie tych samych czynności. Może powinienem dać tej grze drugą szansę.

System shock też był do niczego?

(02-04-2016, 08:30)Glaeken napisał(a):  Nie wiem czy już polecałem, ale dla fanów serii o obcym obowiązkową pozycja jest Obcy: Izolacja. Nie przepadam za survival horrorami ale tę gre wykonano z takimi detalami, że idealnie wpisuje sie w to uniwersum. Muzyka + lokacje na statku po prostu wymiatają, świetny klimacik grozy, niepewnosci czy cos nie czai sie w ciemnosci. Przejscie niektorych miejsc w grze sprawia trudnosc, trzeba dlugo, czaic sie, skradac sie, kombinowac, zwodzic etc. co dostarcza dodatkowej adrenalinki.

Dla mnie jako dla fana serii filmowej jest to ogromne pozytywne zaskoczenie, tak jakbym po obejrzeniu sagi śnił o tym a co by było gdyby. Ponadto wszystko sie trzyma fabularnej calosci bo akcja toczy sie miedzy alienem i aliensami a bohaterka jest corka Ellen czyli Amanda.

Dla mnie przeciętniak.
- obcy terroryzuje całą stacje xD - androidy , uzbrojeni ludzie nie mają z nim szans. Dlaczego? Bo jest nieśmiertelny użył kodów na nieśmiertelność.
- Obcy i kody na teleportację , tam gdzie jest gracz, a jakże
- crafting i praca śmieciarza
- większość gry przechodzisz na czworakach
- nudne powroty w te same miejsca
- brak checkpointów w grze z 2014? Serio?

Odpowiedz
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

04-04-2016, 16:27
jak ktoś by chciał zagrać w pro evolution 2016 Ps4 proszę o wiadomość PW

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

09-04-2016, 16:01
(03-04-2016, 21:30)wolfman napisał(a):  System shock też był do niczego?
Nie grałem więc się nie wypowiem.

(03-04-2016, 21:30)wolfman napisał(a):  - obcy terroryzuje całą stacje xD - androidy , uzbrojeni ludzie nie mają z nim szans. Dlaczego? Bo jest nieśmiertelny użył kodów na nieśmiertelność.
- Obcy i kody na teleportację , tam gdzie jest gracz, a jakże
- crafting i praca śmieciarza
- większość gry przechodzisz na czworakach
- nudne powroty w te same miejsca
- brak checkpointów w grze z 2014? Serio?
Zależy od oczekiwań gracza. Zapewne masz rację ale w przyp. tego tytułu mnie przede wszystkim poraził klimat. Walą mnie misje i ich powtarzalność, skrypty etc etc... bo bawi mnie samo brodzenie po statku słuchając odgłosów i muzyki.
Mając na karku ponad 35 lat i sporo przegranych godzin w gry wszelakie, teraz mam dość konkretne oczekiwania wobec gry ze względu na chroniczny brak czasu. Minęły czasy gdy rzucałem się na każdy tytuł bo go wszędzie reklamują i wypada zagrać. Teraz z reguły czekam na określone produkcje moich ulubionych deweloperów jak n.p.: produkcje Rockstar Games czy Naughty Dog, lub coś co mnie naprawdę zaintryguje bo wydaje mi się, że to gra warta mojego czasu.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

09-04-2016, 18:54
No to zagraj w System shock 2, kosztuje 2 dolce, albo 5 zł na steam na allegro, ma świetny klimat. Granie w nowości dla mnie w większości to strata czasu. Nuda na maxa, w dodatku podciągnięta często przez zbędne 3D wymagania sprzętowe np Heroes 7, brzydka beznadziejna gra, nie powinna w ogóle wyjść, kolejny gniot z nowości reklamowany na maxa to Fallout 4. Zbędne 3D również ma Wasteland2 , którego nie chce mi się grać przez ilość błędów. Gry od Rockstar omijam szerokim łukiem same sandboxy o nie interesującej mnie tematyce. Od Nagich psów ogrywam i kupuję wszystko. Ogólnie gram w starocia , które nie miałem czasu zagrać, kosztują grosze np w Gogu kupiłem całą serię Wing commander i Privateer za 10 dolca Smile.

Odpowiedz
Offline Jaszczomp89
Stały bywalec
Liczba postów: 291
Reputacja: 0

09-04-2016, 21:07
Pytanko do posadaczy playstation 3 - czy po wygasnieciu ps plusa gry w ramach tego abonamentu znikaja tez z listy pobierania? Mialem sporo gier ktore dodalem do listy pobierania i zatrzymalem sciaganie, nawet ich nie instalowalem, plus mi sie skonczyl i teraz patrze, ze po wiekszosci tych gier w liscie pobierania nie ma ani sladu. Zostal mi tylko na liscie Mass Effect 3 ktory byl dostepny w plusie jakis czas temu, troche to dziwne, ze zostala tylko ta jedna gra. Mial ktos podobna sytuacje?

Odpowiedz
Offline robsonm1978
Stały bywalec
Liczba postów: 382
Reputacja: 6

10-04-2016, 00:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2016, 00:33 przez robsonm1978.)
Spokojnie jak wykupisz znowu abonament ps plus wszystkie gry z listy pobierania będą znowu dostepne za darmo.

A przy okazji mam kilka gier na sprzedaż http://olx.pl/i2/oferty/uzytkownik/1bukB/ + jeszcze kilka których jeszcze nie wystawilem. Może kogoś cos

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak

10-04-2016, 15:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2016, 15:52 przez Glaeken.)
(09-04-2016, 18:54)wolfman napisał(a):  Granie w nowości dla mnie w większości to strata czasu. Nuda na maxa, w dodatku podciągnięta często przez zbędne 3D wymagania sprzętowe np Heroes 7, brzydka beznadziejna gra, nie powinna w ogóle wyjść, kolejny gniot z nowości reklamowany na maxa to Fallout 4.

Nowe tytuły głównie powielają stare pomysły i ubierają je w nową otoczkę. Ciężko trafić na coś naprawdę świeżego i oryginalnego. Przykładowo: teraz gram w Watchdogs, jest to dobra gra ale odnoszę wrażenie, że to cyber-GTA czyli stary dobry sandbox w mieście tyle, że z nieco innymi możliwościami gracza.
W Fallouta 4 zagram na pewno ale wtedy kiedy wydadzą wersję GOTY albo complete a zbędne 3D już się ciągnie od czasu przejęcia marki przez Bethesdę.
(09-04-2016, 18:54)wolfman napisał(a):  Zbędne 3D również ma Wasteland2 , którego nie chce mi się grać przez ilość błędów.
Kupiłem directors cut na PS4 bo strasznie mnie ciekawiło czy słynny pan Fargo zdołał chociażby liznąć klimat dwóch pierwszych Falloutów, które osobiście uważam za gry absolutnie kultowe. Bardzo mi brakuje solidnych gier post-apo osadzonych w ciekawym uniwersum (idealnie z rzutem izometrycznym).
Pokładałem spore nadzieje w RAGE sprzed kilku lat i gra wyszła im całkiem niezła ale krótka i dość "ograniczona" wielkością mapy. BORDERLANDS również niezły tytuł z dość oryginalną grafiką pseudo kreskówkową ale notoryczne rozpierdalanie wszystkiego co się rusza jest dość nużące.
(09-04-2016, 18:54)wolfman napisał(a):  No to zagraj w System shock 2, kosztuje 2 dolce, albo 5 zł na steam na allegro, ma świetny klimat [...] Ogólnie gram w starocia , które nie miałem czasu zagrać, kosztują grosze np w Gogu kupiłem całą serię Wing commander i Privateer za 10 dolca Smile.

Aż tak daleko się nie cofam Smile Ale zdarza mi się wrócić do Theme Hospital, Baldurs Gate, Dungeon Keeper, Industry Giant 2 etc. Mimo wszystko dzięki za polecenie SS.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

10-04-2016, 16:25
Jeśli wróciłeś do DK, Theme Hospital to problemu z powrotem do SS nie powinieneś mieć, powstaje remaster jedynki, trójkę robią, więc warto.
Właśnie w Wasteland 2 to 3D jest zbędne. Kolejną rzeczą której nie lubię w tej grze i ogólnie to rpg grupowych, skoro już takie musi być to niech ekwipunek typu amunicja rozdziela się z automatu, bo szczerze powiedziawszy ślęczenie godzinami przy tym jest również nużace

Odpowiedz
Strony (28): « Wstecz 1 ... 20 21 22 23 24 ... 28 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku