Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-10-2016, 14:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2016, 14:00 przez Gieferg.)
Cytat:Problem jest , że nie piszesz o nowych soundtrackach - nowościach.

Po pierwsze - mało które soundtracki z nowych filmów są dla mnie interesujące na tyle by o nich pisać (z całego MCU chyba tylko soundtrack do pierwszego Iron Mana zapadł mi w pamięć i byłbym skłonny go kupić).
Po drugie - nie ma za bardzo o czym pisać w przypadku gdy film ma tylko jedno wydanie soundtracku. A z tymi nowszymi często tak jest (ewentualnie jest score i osobno składanka z piosenkami, z których większości nawet nie ma w filmie - tego typu płyty mnie z zasady nie interesują, choć zdarzają się wyjątki).

Cytat:PS Może warto by było pod okładkami dodawać listę utworów?

Są linki do recenzji, a w recenzjach są listy utworów.

Mister Tadeo napisał(a):Jeśli możesz, to czy mógłbyś mi zostawić Lethal Weapon?

Pewnie. Nawet miałem pytać, czy byś o tym nie założył tematu. Ja w sumie wiem o trzech wydaniach muzyki z jedynki, jednym z dwójki i trójki i tyle, Bo czwórka chyba normalnego soundtracku nie miała wydanego.

Meaner napisał(a):Chociaż chodzą mi po głowie plany zakupu soundtracków do Gladiatora, Transformersów i Piratów z Karaibów.

W przypadku Transformers (2007) może to nie być takie proste. Co do Piratów - przymierzam się do zakupu AWE, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy soundtrack z serii (film zresztą też).

Monica Geller napisał(a):Pomijając oczywiście Dirty Dancing.

Co jest oczywistego w pomijaniu Dirty Dancing? To bardzo przyjemna muzyka (film zresztą też) Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline legolas91
Majster
Liczba postów: 122
Reputacja: 0

12-10-2016, 14:06
Czy ktoś jest w stanie napisać coś o soundtracku z filmu Patriota ? Ile wydań i które warto kupić ?

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

12-10-2016, 14:11
Właśnie nic nie mam do Dirty dancing Giefuś, dlatego w poprzednim poście napisałam to co niżej. Dla mnie ten film ma jedną z najlepszych ścieżek muzycznych EVER!!!

(12-10-2016, 11:28)Monica_Geller napisał(a):  Sama kilka posiadam, a tych o których piszesz ja osobiście nie bardzo kojarzę, ale zawsze chętnie posłucham. Pomijając oczywiście Dirty Dancing. Smile

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-10-2016, 14:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2016, 14:15 przez Gieferg.)
Napisałaś to tak, że wyszło, że "Chętnie posłuchasz, pomijając Dirty Dancing" - jak dla mnie to wskazuje na to, że go NIE posłuchasz, konstrukcja zdania, te sprawy Tongue Oczywiście to się z miejsca wydało podejrzane (nie znam chyba kobiety, która nie lubi Dirty Dancing), no ale teraz już wszystko jasne.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

12-10-2016, 14:34
(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a):  Po drugie - nie ma za bardzo o czym pisać w przypadku gdy film ma tylko jedno wydanie soundtracku.
Chyba, że jest to sosundtrack/score znakomity (tudzież wybitny). Kilka takich by się znalazło: 1492 Vangelisa, Dracula Kilara, Heaven and Earth Kitaro...

(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a):  Pewnie. Nawet miałem pytać, czy byś o tym nie założył tematu. Ja w sumie wiem o trzech wydaniach muzyki z jedynki, jednym z dwójki i trójki i tyle, Bo czwórka chyba normalnego soundtracku nie miała wydanego.
Dzięki. Tak, czwórka nie miała soundtracku, wydanego w okolicach premiery filmu. Porobię zdjęcia swoich wydań i założę temat.

(12-10-2016, 14:00)Gieferg napisał(a):  Co do Piratów - przymierzam się do zakupu AWE, jak dla mnie zdecydowanie najlepszy soundtrack z serii
Pełna zgoda co do muzyki Zimmera. Score do 3 cz. Piratów jest u nas OOP (chociaż mi jakimś cudem udało się kupić w empiku nówkę w folii). Pozostaje import. Jedynka i dwójka są do kupienia bez problemu w Polsce (ok. 32-35 zł za podwójny album z Perłą i Skrzynią).

Cytat:Czy ktoś jest w stanie napisać coś o soundtracku z filmu Patriota ? Ile wydań i które warto kupić ?
Chodzi pewnie o score Johna Williamsa do filmu z M. Gibsonem. Jest tylko jedno wydanie z 2000 r. Obecnie jest już wyprzedane (w Polsce i zagranicą). Pozostaje polować na aukcjach internetowych.

PS Może warto byłoby utworzyć temat "Muzyka filmowa - dyskusja ogólna" (czy coś w tym stylu) i zamieścić tam posty z kilku ostatnich stron?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-10-2016, 14:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2016, 14:43 przez Gieferg.)
Tylko nie wiem za bardzo od którego miejsca wydzielać. To miałby być temat ogólny odnośnie działu o muzyce filmowej, czy temat ogólny o samej muzyce filmowej?

Cytat:Chyba, że jest to sosundtrack/score znakomity (tudzież wybitny). Kilka takich by się znalazło: 1492 Vangelisa, Dracula Kilara, Heaven and Earth Kitaro...

Można pisać o muzyce, ale już o wydaniach za wiele nie napiszesz. A ja zakładam tematy o tych filmach/seriach, gdzie przydaje się coś w rodzaju przewodnika po wydaniach.

Odpowiedz
Offline MovieShelter
Użytkownik
Liczba postów: 147
Reputacja: 2

12-10-2016, 14:58
Staram sie regularnie poruszac po stronie i mam takie punkty które bym ulepszył:
- okno z "mega newsami" nad filmoskopem, jest stanowczo za duze. W laptopie wchodzac na strone widze tylko jego i filmoskop.
Wiec nowa osoba, która ciebie odwiedza może nie zauważyć że na dole są inne informacje. Uwazam ze powinno byc to bardziej
subtelne jak na onet-cie i innych stronach tego typu.
- jaka jest różnica pomiedzy "Najnowsze" i "Aktualności"?
- Uwazam ze na samej gorze powinny być promocje, w sensie jako pierwsza rubryka z nowościami. Bo to jest główny wabik. To powoduje lekki brak logiki, bo pod promocjami bedą "Najnowsze" bądź "Aktualności". Dlatego te dwie rubruki umieścił bym z prawej strony.-
- pasek z facebookiem, twitterem etc. dal bym w jednej linii nad "mega newsami", bo zajmują dużo miejsca, a jeśli mają być wykorzystane to bedzie jeden jedyny raz. Wiec jak na jednorazową akcję, zajmują za dużo przestrzeni.

Movie Shelter: Destination Point for Movies
Blog: http://movieshelter.blogspot.com/
YouTube Channel
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

12-10-2016, 17:02
(12-10-2016, 14:34)Mister Tadeo napisał(a):  Tylko nie wiem za bardzo od którego miejsca wydzielać. To miałby być temat ogólny odnośnie działu o muzyce filmowej, czy temat ogólny o samej muzyce filmowej?

Myślę, że od posta nr 105 do 136 - wszystkie są związane z muzyką filmową. Co do drugiego pytania: sam za bardzo nie wiem. Teraz dyskusja tutaj toczy się tak, że część postów pasuje do 1 opcji a część do 2. Masz większe doświadczenie w prowadzeniu różnych for więc może zaproponuj takie rozwiązanie, które byłoby najlepsze.

(12-10-2016, 14:43)Gieferg napisał(a):  Można pisać o muzyce, ale już o wydaniach za wiele nie napiszesz. A ja zakładam tematy o tych filmach/seriach, gdzie przydaje się coś w rodzaju przewodnika po wydaniach.

Jedno nie wyklucza drugiego: można założyć temat z pierwszym postem o wydaniu danego soundtracku a później rozmawiać już o samej muzyce.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

12-10-2016, 17:44
(12-10-2016, 14:15)Gieferg napisał(a):  Napisałaś to tak, że wyszło, że "Chętnie posłuchasz, pomijając Dirty Dancing" - jak dla mnie to wskazuje na to, że go NIE posłuchasz, konstrukcja zdania, te sprawy Tongue Oczywiście to się z miejsca wydało podejrzane (nie znam chyba kobiety, która nie lubi Dirty Dancing), no ale teraz już wszystko jasne.

Faktycznie, trochę dziwnie to napisałam, ale tak czy siak uwielbiam Dirty dancing!

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

14-10-2016, 11:13
Mam mieszane odczucia co do nowej wersji. Z jednej strony wygląda to ciekawiej i porusza szerszą liczbę kwestii. Z drugiej strony trochę przeszkadza mi to, że dział "promocje" nie rzuca się od razu w oczy i w ogóle brakuje mu jakiegoś szczególnego wyróżnienia.

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku