Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Brad Pitt

Strony (2): 1 2 Dalej »
Opcje tematu
Brad Pitt
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

30-10-2016, 18:41
To nie jest do końca miejsce, żeby pisać o swoim zdaniu co do filmu czy obsady, ale skoro napisałeś, że Brad Pitt nie jest dobrym aktorem i grywa w bezpiecznych filmach, to muszę napisać, że nie mogę się z tym zgodzić, bo ciężko powiedzieć żeby jego występy w "12 małpach" czy "Przekręcie" były bezpiecznymi rolami i nie świadczyły o tym, że jest to dobry aktor, ale jak kto uważa.

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

30-10-2016, 19:01
Napisałem co innego, a te dwa co wymieniłaś czyli 12 małp to film starszy niż Siedem, a Przekręt to już jeden z ostatnich jego dobrych ról. Wymień nowości. Poza tym jedno zdanie to nie jest jakaś recenzja, a raczej polecenie filmu tym co nie widzieli , oraz najlepszych wydań na rynku.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik

30-10-2016, 19:28
Dorzuciłabym Moneyball, Zabójstwo Jesse'ego Jamesa..., Bękarty wojny i na pewno Podziemny krąg.

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

30-10-2016, 19:54
Najlepsze jego role , w których grał naprawdę dobrze jako aktor to były role do 2000, później owszem i występował w dobrych "bezpiecznych rolach" , ale niczym mnie nie zachwycił. Jak to ktoś napisał grał na "autopilocie". Podziemny krąg owszem, ale to film sprzed 2000 roku.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik

31-10-2016, 06:12
W takim razie musisz lepiej precyzować swoje wypowiedzi. Zamiast pisać, że po "Siedem" Brad Pitt nie miał zachwycających kreacji, trzeba było napisać, że nie miał ich po 2000 roku, czyli po 5 latach od filmu Finchera. Nie wiem jednak, jak to się ma w takim razie do „Siedem" o którym pisałeś. A to i tak, w mojej opinii nijak zgadza się ze stanem faktycznym, ale to moje zdanie.

A co masz na myśli „bezpieczne"?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

31-10-2016, 07:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2016, 07:47 przez Wolfman.)
Takie jakie już ogrywał wielokrotnie i nie stworzył nowej kreacji na widok , której kopara by mi opadła, jak przy oglądaniu Nightcrawler. Nic nowatorskiego po prostu stary dobry odgrzewany Brat Pitt. Nawet nie śledzę jego najnowszych filmów, bo nic w nich szczególne nie ma dla mnie. Obejrzałem jedynie Furię, bo lubię wojenne i to był jedyny powód.
Poza tym uważam , że Siedem to był jego najlepszy film i szczyt możliwości jakie zaprezentował, te kilka innych do 2000 też były dobre, ale to była rola jego życia.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

31-10-2016, 08:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2016, 08:52 przez Mateusz.)
A co on takiego zaprezentował w siedem? Oglądałem to już dawno temu, ale nie pamiętam, żeby jego rola zrobiła na mnie jakieś piorunujące wrażenie. Jego najlepszą kreacją jest oczywiście Jeffrey z 12 małp, za którą powinien zgarnąć Oscara.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

31-10-2016, 09:03
A moim zdaniem najlepszy był właśnie w "Przekręcie", "Podziemnym kręgu" i "Zabójstwie Jesse Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda". Na przeciwległym biegunie zdecydowanie "Mexican" (jak ja tego filmu nienawidzę ... )

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

31-10-2016, 09:39
(30-10-2016, 19:01)wolfman napisał(a):  a te dwa co wymieniłaś czyli 12 małp to film starszy niż Siedem,

Mała poprawka: "Siedem" i "12 małp" są z 1995 roku. Z tym, że film Finchera miał premierę we wrześniu (USA) a Gilliama pod koniec grudnia '95 (USA). Tak więc "12 małp" jest filmem młodszym od "Se7en".

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik

31-10-2016, 12:17
(31-10-2016, 08:49)Mateusz napisał(a):  A co on takiego zaprezentował w siedem? Oglądałem to już dawno temu, ale nie pamiętam, żeby jego rola zrobiła na mnie jakieś piorunujące wrażenie.

Nad tym samym się zastanawiałam, bo moim zdaniem w Siedem najbardziej udeżająca była fabuła, sceneria, zdjęcia i muzyka, oraz wspaniały, epizodyczny Kevin Spacey, Pitt owszem dobry był, ale na pewno nie była to rola jego życia. Jak dla mnie najlepszy był w „Moneyball", „Przekręcie", „12 małpach" i „Zabójstwie Jesse'ego Jamesa...." i za te role należy mu się uznanie i jakaś nagroda. „Siedem" natomiast było kamieniem milowym dla Finchera, bo po tym filmie, większość ludzi zaczęła dzielić jego karierę na dwie części: "przed" i "po" „Siedem".

Odpowiedz
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku