Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Szybcy i wściekli - seria

Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
Szybcy i wściekli - seria
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

13-04-2017, 08:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2017, 08:40 przez Mateusz.)
(12-04-2017, 20:52)wolfman napisał(a):  Zalicz sobie seans z trójeczką i jedynką. Raczej nie pożałujesz. Jest lepsze porównanie jak seria zeszła na psy.

Zeszła na psy? Pomijam już fakt, że jedynka się okropnie zestarzała, ale wyścigi nie były tam głównym wątkiem. W trójce owszem, ale jakby wyciąć ostatnią scenę to ten film nie ma nic wspólnego z serią i mógłby się nazywać: "Dorosły nastolatek Driftuje w Tokio".

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

13-04-2017, 10:11
Twoja teza ma uzasadnienie jedynie z perspektywy osoby, która nie zna części 5-6. Wink

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

13-04-2017, 14:37
(13-04-2017, 10:11)Kapitan_kusiak napisał(a):  Zeszła na psy? Pomijam już fakt, że jedynka się okropnie zestarzała, ale wyścigi nie były tam głównym wątkiem

Przecież motyw wyścigów przewijał się cały czas w tym filmie. To , że przy okazji sobie na boku dzięki umiejętnościom dorabiali, nie było takie nudne jak ratowanie świata. Trójka była dobrym odświeżeniem, nowa historia, nowi bohaterowie coś innego. Chętnie bym obejrzał znowu wyścigi gdzie jest jakieś w filmie napięcie i fabuła, a nie G.I.Joe & Call of duty + kolejny raz ratowanie świata.

Odpowiedz
Online paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,045
Reputacja: 82

13-04-2017, 17:22
Podobno jest plan na 10 czesci do konca 2020, wiec jest szansa, ze sie polacza jak juz ktos wspomnial z innym universum ;-P
Ale chyba nie beda to transformersy; moze Ethan Hunt, albo Avengers ;-)

Takze nie liczylbym na nieratowanie wszystkiego i wszystkich w przyszlosc.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-04-2017, 17:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2017, 17:47 przez Gieferg.)
Cytat:Ale chyba nie beda to transformersy; moze Ethan Hunt, albo Avengers ;-)

To Universal, jest tylko jedna możliwość:

I jakby co jestem na tak Big Grin

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

19-04-2017, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2017, 19:53 przez Mateusz.)
Byłem, widziałem i nie chce mi się specjalnie rozpisywać, bo i nie ma nad czym. Będzie krótko. Ósemka to jest najlepsza odsłona tej serii. W końcu dostaliśmy więcej The Rocka, a to co robią w tym filmie razem ze Stathamem to jest kosmos. Nawet Roman dostał w końcu kilka lepszych dowcipów. Czysta dawka głupiej rozrywki w pięknej postaci. Nawet ta fabułka z dramatem rodzinnym w tle mi nie przeszkadzała, a Diesel wypadł o wiele bardziej wiarygodnie w tych swoich groźnych minach niż w poprzednich odsłonach. Daje 8/10 i czekam na Blu-ray.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

23-04-2017, 19:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-04-2017, 19:37 przez Gieferg.)
Jest fun, jest dobrze (i lepiej niż ostatnim razem). Szczególnie, że już nawet nie liczyłem na żadne realistyczne sceny akcji, a z głupot które serwowano miałem niezły ubaw. Jak już wyżej podkreślano - Statham i Rock kradną film, jak dla mnie można olać Doma i resztę i skupić się na nich. Finał tym razem w świetle dnia i wygrywa bezproblemowo z poprzednikiem, motyw ze "zdradą" Doma do przyjęcia, nawet ten wujcio Statham za stołem w finale jakoś przejdzie, choć całkowite zlanie kwestii Hana trochę zgrzyta. Na zwiastunach raziła mnie sztuczność w paru scenach, w filmie jakoś nie przeszkadzało. Humor się poprawił. Z minusów wciśnięty na siłę i zupełnie zbyteczny Eastwood. Wywalić leszcza bo i tak jest tłoczno.

7+/10 drugi seans rozstrzygnie czy będzie 7 czy 8. Czekam na sequel, koniecznie z pościgiem na księżycu.

Aktualny ranking:

1. Fast Five / Furious 6 (8/10)
2. Fate (7+/10)
3. FF7 / FF1 (7/10)
4. FF4 (3/10)
5. 2F2F / Tokio Drift (2/10)

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

25-04-2017, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2017, 22:20 przez Kapitan_kusiak.)
Kiedy dowiedziałem się, że Charlize Theron znalazła się w obsadzie najnowszej części FF, byłem przeszczęśliwy, bo mam olbrzymią słabość do tej aktorki. Ten film tylko mnie w tym utwierdził ... ależ ta kobieta jest seksowna i potrafi kusić zarówno wyglądem jak i samym głosem. A do tego dobrze gra, więc czego chcieć więcej. Myślę, że była jednym z bardziej wyrazistych villainów w całej serii.

Dobrze, że prócz przekomarzanek między Romanem a Tejem (które robią się już powoli nudne), pojawił się czas ekranowy na przedstawienie "chemii" między The Rockiem i Stathanem (chyba obecnie 2 najciekawszymi postaciami z całej serii) - rozwalił mnie motyw z piciem Stathana do "Herculesa", w którym The Rock przecież wystąpił.

Z minusów jednak przeszkadzało mi szybkie zakumplowanie się Toretto z braćmi Shaw (przypominam, że Toretto był znacznie bardziej, i przede wszystkim dłużej, wk!@wiony na Briana, że okazał się gliną niż na Deckarda za zabicie Hana).

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Filmowy Janusz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 5
Reputacja: 0

02-09-2017, 14:13
Jeśli ktoś z was szuka sensu i realizmu, to wtedy ten film będzie dla niego gniotem, ale cała reszta będzie się cholernie dobrze bawiła na nim i powiem wam szczerze, że zazdroszczę osobom, które po raz pierwszy będą oglądać to dzieło, bo MIAZGA!

Jeśli kochasz mało znane kino, to polecam ci poznać mój blog, na którym można znaleźć wiele mało znanych perełek.

https://filmowyjanusz.wordpress.com/
Odpowiedz
Offline shaman72
Kinomaniac
Liczba postów: 737
Reputacja: 12

06-09-2017, 19:22
(02-09-2017, 14:13)Filmowy Janusz napisał(a):  Jeśli ktoś z was szuka sensu i realizmu, to wtedy ten film będzie dla niego gniotem, ale cała reszta będzie się cholernie dobrze bawiła na nim i powiem wam szczerze, że zazdroszczę osobom, które po raz pierwszy będą oglądać to dzieło, bo MIAZGA!

Ty tak na poważnie ?? Big Grin

Kino domowe:
Optoma UHD35X
Telewizor:Samsung UE55JU6740S
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK
Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450
Audio Yamaha + Klipsch
Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku