Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

03-05-2017, 15:15
(03-05-2017, 14:33)kryst007 napisał(a):  Ja zazwyczaj kupuję na BD filmy które są w promocji, gdzieś 25-40 zł. Czasem po prostu kupuję filmy świetnie wizualnie, jak Star Warsy na przykład, a czasem nie wydane w Polsce na DVD (mam w planach kupić do wydanie BD "Playtime" Tatiego).

Właśnie ten film jest w cenie , w której się chcesz zmieścić. Dorabiasz napisy czy też jeszcze się tym nie zajmowałeś??

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

03-05-2017, 19:39
Tak, pamiętam że "Wilk..." na BD był kiedyś w promocji na MM, w koszyku za 30 zł, ale już dawno się skończyła w moim mieście i chodzi co najmniej za 50.
Dorabianiem napisów z kolei jeszcze się nie zajmowałem, ale tego w przyszłości nie wykluczam.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

03-05-2017, 21:03
Wilk byl po 20 zl i to nie raz Smile

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

18-07-2017, 17:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2017, 17:40 przez kryst007.)
[Obrazek: CVLY39E.jpg]
Pakiet filmów samurajskich, 54 zł + wysyłka, ze sklepu Gutka. "Harakiri" miałem osobno kupione jako używkę z wypożyczalni, ale się jej pozbyłem. "Bunt" i "Lady Snowblood" to też ponoć ciekawe pozycje z tego gatunku, a ten drugi film z tego co wiem był podstawą dla "Kill Billa". "Ben-Hura" w wersji 4DVD od dawna chciałem mieć, a ostatnio trafiło mi się za rozsądną cenę na Allegro. Wydanie nie robi takiego wrażenia, jak "Czarnoksiężnik z Oz", ale pod względem zawartości krążków nie ustępuje. Zdecydowanie najciekawszym dodatkiem jest niema wersja z 1925 i posiada nawet napisy PL. Przedtem miałem dwa wydania "Bena" - dwupłytówkę i w snapperze, zostawiam tylko to drugie.
[Obrazek: ophnLP4.jpg]
[Obrazek: jEw3Ul1.jpg]

[Obrazek: HccEd0V.jpg]
Kolejna garść azjatyckiego kina, m.in. "Kagemusha" Kurosawy. "Chungking Express" Wong Kar-Waia ciężko dostępny, ogólnie się nie dziwię bo film naprawdę zachwyca, a do tego przed seansem klimatyczne, animowane menu.

[Obrazek: KB6pjAl.jpg]
Trochę ambitnych produkcji. "Miłość" to mój drugi Haneke w kolekcji, "Przed północą" - ostatnia odsłona z trylogii Linklatera na mojej półce. Muszę przyznać, że jestem nią naprawdę zachwycony.

[Obrazek: EbzU5kQ.jpg]
Disney kupiony z sentymentu. "Królewna Śnieżka" - Matras, -50%, "Mała syrenka" i "Fantazja 2000" - Empik, 3za2.

[Obrazek: EhsfPaI.jpg]
Kino Oscarowe ostatnich lat. Z "La La Landem nie mogłem się powstrzymać i kupiłem limitowaną dwupłytówkę. Dużo ciekawego materiału o powstawaniu filmu, widać ile pasji włożono w realizację. "Moonlight" trochę byle jak wydany, podział na sceny na odwal się (co równe 5 minut bez względu na to, czy dana scena trwa), a dodatki bez PL, choć polskie menu jest Tongue

[Obrazek: sOoeOoK.jpg]
BD z empikowej promocji. Z "Lawrence'a" jestem najbardziej zadowolony, bo obraz rzeczywiście powala na łopatki. Już nie mogę się doczekać jak włożę krążek do odtwarzacza i obejrzę te pustynne kadry w takiej oto jakości.

[Obrazek: GGNMgv6.jpg]
Dwa wielkie klasyki kina grozy. "King Kong" z masą interesujących materiałów dodatkowych z PL. "Dracula" za to ma w dodatkach tylko jeden dokument, ale także z polskimi napisami. Obydwa wydania godne miłośników starych horrorów.

[Obrazek: nxIWHmY.jpg]
Westerny Sergia Leone. Miałem od dawna "Dobrego, złego i brzydkiego", ale dopiero teraz stawiam obok niego pozostałe dwa filmy "trylogii dolara". "Za garść dolarów" najciężej dostępny, wygrany w licytacji. "Za kilka dolarów więcej" niestety marnie wydany - brak napisów i obraz nieanamorficzny, choć z drugiej strony i tak się cieszę że w końcu postawiłem na półce.

[Obrazek: c4G9Owy.jpg]
"Zabójstwo" to mój ostatni wydany w Polsce Kubrick w kolekcji. "Sieć" oglądałem wcześniej lata temu, ale po powtórce tylko zyskał w mojej ocenie Smile

[Obrazek: KCrZfqr.jpg]
Dawno nie było QDVD, więc jest. Ani "Nagiego instynktu", ani "Harry'ego Angela" jeszcze nie widziałem, choć się powoli przygotowuję do seansu. Dużo fajnych bonusów w obydwu wydaniach.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

18-07-2017, 17:57
Czemu Trylogia Dolara nie na blu? Jest dosyć tania i świetnie się ogląda.

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

18-07-2017, 18:11
(18-07-2017, 17:57)wolfman napisał(a):  Czemu Trylogia Dolara nie na blu? Jest dosyć tania i świetnie się ogląda.

Szczerze, to akurat o Trylogii Leone nie pomyślałem. I tak trochę dużo wydałem przez te 2,5 miesiąca, więc przy tej aktualizacji to raczej te westerny na BD się nie znalazły.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

18-07-2017, 18:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2017, 18:24 przez Wolfman.)
Nawet spoko pakiecik jest

Link

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

18-07-2017, 18:48
Świetny update, szczególnie to kino azjatyckie, w nim mam duże braki.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

18-07-2017, 19:57
(18-07-2017, 17:35)kryst007 napisał(a):  BD z empikowej promocji. Z "Lawrence'a" jestem najbardziej zadowolony, bo obraz rzeczywiście powala na łopatki.

No to Ben Hur i Okruchy dnia powinny być następne w kolejce Wink

Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec

18-07-2017, 21:28
(18-07-2017, 19:57)Mefisto napisał(a):  
(18-07-2017, 17:35)kryst007 napisał(a):  BD z empikowej promocji. Z "Lawrence'a" jestem najbardziej zadowolony, bo obraz rzeczywiście powala na łopatki.

No to Ben Hur i Okruchy dnia powinny być następne w kolejce  Wink

Prawie trafiłeś, tylko że przed Okruchami dnia są jeszcze Kino samurajskie, Chungking Express i La La Land Wink

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku