Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze

Strony (51): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

31-01-2017, 19:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-2017, 19:15 przez Gieferg.)
(31-01-2017, 18:27)accept2 napisał(a):  Ja bym pozmieniał adminów bo patrząc na wypowiedzi lądujące w koszach coraz bardziej ingerują w swobodne wypowiedzi. Dla nich film nie ma znaczenia tylko aby było cokolwiek na blu uhd bo jak dvd to złom. Proponuję poddać pod głosowanie kto jest za kim lub kogo zmienić.

Tak, twoja mantra pt. "Kupuję DVD a Blu-ray będziecie wyprzedawać po 6 zł", wywaliłem do kosza jako nic nie wnoszącą i wywalę za każdym razem gdy ją powtórzysz gdziekolwiek gdzie nie jest to wypowiedź ściśle na temat.

No i jak się już rzucasz to rób to chociaż we właściwym temacie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline accept2
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 9

31-01-2017, 20:02
jest i on. kowboj forum. strażnik teksasu.

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 288
Reputacja: 10

31-01-2017, 21:28
Skoro już piszemy o administrowaniu, to ja chętnie zostanę moderatorem Filmoskopu z doskoku. Bo czasem trafi się jakiś duplikat czy pierdoła, a nie chce za każdym razem pisać do Mateusza. Propozycja na poważnie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

18-08-2017, 11:31
Taka otwarta sugestia - nie dałoby się nieco zintegrować stronę główną i forum ? Ostatnio coraz bardziej odnoszę takie wrażenie, że to są dwa zupełnie odrębne światy, a przecież nie musi tak być. Mam tu głównie na myśli recenzje, które przecież również mogłyby się pojawiać również na forum, ale nie tylko. Przykładowo wiele filmów nie ma swojego tematu na forum, ale część z nich jest opisywanych na głównej stronie. Coraz większa jest też tam aktywność jeśli chodzi o komentarze podczas gdy forum w tym samym czasie świeci pustkami.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

18-08-2017, 12:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2017, 12:00 przez Mateusz.)
Chodzi Ci o zakładanie tematów w dziale wydania z recenzjami z głównej strony? Inna możliwości zintegrowania nie bardzo przychodzi mi do głowy. Tym bardziej, że jest już na głównej widget z ostatnimi postami na forum. Natomiast jeśli chodzi o ostatni zwiększony ruch na głównej, to dużo pomogło wrzucanie ciekawych newsów nie tylko ze świata filmu, ale też wydań. Spadek ilości postów na forum też zauważyłem, ale tłumaczę to sobie na razie sezonem ogórkowym i brakiem premier na Blu-ray, no ale jak macie jakieś pomysły, jak rozruszać dyskusję, to chętnie wysłucham.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-08-2017, 13:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2017, 13:15 przez misfit.)
Niekoniecznie w dziale wydania. Mógłby to być oddzielny dział czy temat poświęcony recenzjom, których jest coraz więcej. Ideałem byłoby gdyby był dla nich wspólny system komentarzy na forum i na głównej, chociaż zdaję sobie sprawę, że na obecnym silniku jest to niemożliwe.

Co do reszty to przykładowo ostatnio na głównej pojawiły się dwa wpisy odnośnie wydania na 40 rocznicę Bliskie spotkania trzeciego stopnia - na forum w ogóle nie ma tematu dla tego filmu. Nie widzę przeszkód aby przy okazji założyć temat na forum i umieścić te informacje choćby poprzez kopiuj/wklej czy lekko je redagując - niewykluczone, że taki czy inni temat wprowadziłby trochę życia na forum. Więcej osób na tym skorzysta bo jak wiadomo część osób w ogóle lub prawie w ogóle nie zagląda na stronę główną.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

18-08-2017, 15:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2017, 15:58 przez Mateusz.)
Oddzielnego tematu, czy działu nie ma sensu robić, bo trafiałyby tam informacje, które powinny się znaleźć w tematach o wydaniach. Trudno by było też prowadzić tam jakąś sensowną dyskusję. Można natomiast wrzucać do tematów z wydaniami recenzje lub inne informacje (te bardziej istotne). Jeśli tematu o danym filmie jeszcze nie ma, to wtedy można go założyć. Problem polega tylko na tym, że tak czy inaczej jest to w pewnym stopniu dublowanie tych samych treści i wymaga dodatkowego nakładu czasu. Nie będę też ukrywał, że priorytetem jest dla nas rozwój głównej strony, a powielanie tematów może poskutkować tym, że aktywność użytkowników się rozmyje i ucierpi na tym forum i główna strona. Statystycznie na głównej jest ponad trzy razy więcej użytkowników niż na forum, więc wydaje mi się, że aktywnych forumowiczów, którzy nie zaglądają na główną, jest naprawdę niewielu. Natomiast na połączenie forum i głównej, tak jak wspomniałeś, nie ma szans.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-08-2017, 17:27
(18-08-2017, 15:57)Mateusz napisał(a):  Oddzielnego tematu, czy działu nie ma sensu robić, bo trafiałyby tam informacje, które powinny się znaleźć w tematach o wydaniach. Trudno by było też prowadzić tam jakąś sensowną dyskusję. Można natomiast wrzucać do tematów z wydaniami recenzje lub inne informacje (te bardziej istotne).

Nie mam nic przeciwko... Na pewno będzie to lepsze rozwiązanie niż stan teraźniejszy.

Cytat:Jeśli tematu o danym filmie jeszcze nie ma, to wtedy można go założyć. Problem polega tylko na tym, że tak czy inaczej jest to w pewnym stopniu dublowanie tych samych treści i wymaga dodatkowego nakładu czasu. Nie będę też ukrywał, że priorytetem jest dla nas rozwój głównej strony, a powielanie tematów może poskutkować tym, że aktywność użytkowników się rozmyje i ucierpi na tym forum i główna strona. Statystycznie na głównej jest ponad trzy razy więcej użytkowników niż na forum, więc wydaje mi się, że aktywnych forumowiczów, którzy nie zaglądają na główną, jest naprawdę niewielu.

To Ci przedstawię swój punkt widzenia Smile
Jak pewnie zauważyłeś nie jeden i nie dwa tematy zakładałem w dziale o wydaniach na forum, robię to na miarę mojego czasu i chęci. Temat o Bliskich spotkaniach trzeciego stopnia może i też bym założył, ale nie chce mi się produkować i poświęcać na to czas podczas gdy są już gotowe informacje na stronie głównej, które mogą posłużyć na założenie tematu na forum.

Pytasz po co dublować te same treści... taki pierwszy post nie raz może posłużyć do późniejszej żywiołowej dyskusji i cennych informacji w nich zawartych. Być może odpiszesz - komentarze można przecież też pisać na stronie głównej. Zgoda, tylko, że jak pewnie zauważyłeś zwykle inne osoby udzielają się na stronie głównej, a inne na forum. Mi np. i podejrzewam, że nie tylko mi, system komentarzy na głównej nie do końca odpowiada i bardzo rzadko się tam udzielam, poza tym IMO łatwiej tam o chaos i przeoczenie, tym bardziej w sytuacji gdy jeśli chodzi o przejrzenie tamtejszej dyskusji wyświetlanych jest tylko 6 ostatnich komentarzy...

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

18-08-2017, 17:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2017, 17:45 przez Mateusz.)
Wiem, że schemat dyskusji na forum jest bardziej przejrzysty i wygodniejszy niż ten w komentarzach Disqusa, dlatego jak najbardziej jestem za tym, żeby takie informacje jak te o BSTS wykorzystać również na forum. Nie mogę jednak zagwarantować, że zawsze będę to robił osobiście, więc jeśli kogoś dane wydanie interesuje, to może skopiować informację z głównej i zrobić z niej post na forum. Postaram się natomiast wrzucać do tematów linki do recenzji, które trafiają na główną. Myślę, że najlepszym rozwiązanie będzie wrzucanie ich zarówno w najnowszym poście, jak i w pierwszym. Zobaczymy czy wywoła to jakąś dyskusję. No i jak już mam okazję, to gorąco zachęcam wszystkich do komentowania newsów na głównej i oczywiście do aktywności na forum. Wink

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

18-08-2017, 21:51
Nie mam czasu na dyskutowanie bo uzupełniam bazę na filmoskopie. Big Grin

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku